ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στα άκρα η Μορφούλα Ντώνα με μια πρώην αθλήτριά της!

Με τις χορευτικές της φιγούρες έκανε το κοινό να παραμιλά και άφησε με το στόμα ανοιχτό τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που επιβράβευαν
την κάθε της προσπάθεια με εννιάρια και δεκάρια! Η Μορφούλα Ντώνα ήταν ένα από τα πρόσωπα-έκπληξη και η μεγάλη νικήτρια του φετινού «Dancing With The Stars». Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι το γλυκό και χαρούμενο, όπως έδειχνε, κορίτσι της ρυθμικής γυμναστικής που σήκωσε την «κούπα» του χορευτικού σόου έχει ένα σημαντικό λόγο που ακόμη και σήμερα την κάνει να χάνει το χαμόγελό της. Και τούτο γιατί η φετινή νικήτρια του «DWTS5» βρίσκεται εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο σε διαμάχη (με μηνύσεις και εξώδικα) με πρώην αθλήτριά της, την οποία ξεκίνησε να προπονεί από τον Ιανουάριο του 2013. Στην πορεία οι σχέσεις των δύο γυναικών χάλασαν και σήμερα έχουν μπει σε έναν ανηλεή δικαστικό αγώνα, που τις έχει εξαντλήσει ψυχολογικά.


Τα έγγραφα
Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», τοτελευταίο επεισόδιο στην κόντρα τους ήταν πριν από τέσσερις μήνες, όταν η Μορφούλα Ντώνα, αγανακτισμένη πια από τα ασταμάτητα «πυρά» της αθλήτριάς της, έδωσε μαζί της ραντεβού στη δικαστική αίθουσα και υπέβαλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.
Ολα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2013, όταν η 21χρονη Βαρβάρα Φίλιου, πρωταθλήτρια στο άθλημα του ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα εξαπολύοντας σε βάρος της βαρύτατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σωματικές βλάβες, απειλές, ακόμη και εκβίαση. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική, με τις εκατέρωθεν μηνύσεις και τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή. Η 21χρονη αθλήτρια και οι γονείς της αποδίδουν ως κίνητρο της «εχθρικής» -όπως τη χαρακτηρίζουν- συμπεριφοράς της Μορφούλας Ντώνα τη... ζήλια (!), ενώ επιστολή με τις καταγγελίες τους έφτασε μέχρι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! «Επιχειρείτε διαρκώς την υποβάθμιση και την υπονόμευση της προσπάθειάς μου, με προφανή στόχο να με εξοντώσετε αθλητικά, να με απαξιώσετε, μέσω της επίτευξης χαμηλών αγωνιστικών επιδόσεων, και σταδιακά να με εξωθήσετε σε εγκατάλειψη της αθλητικής μου σταδιοδρομίας» αναφέρει η Βαρβάρα Φίλιου στην αρχική εξώδικη διαμαρτυρία της.
Μάλιστα κάνει λόγο ακόμα και για πρόκληση σωματικής βλάβης και απειλές που δέχτηκε από την ολυμπιονίκη! «Οι πράξεις και οι παραλείψεις σας προκάλεσαν σε εμένα σημαντική οικονομική ζημία, βλάβη της σωματικής μου ακεραιότητας (...), καθώς και τεράστια ψυχική φθορά και ηθική βλάβη, δεδομένου ότι υποφέρω διαρκώς από ταραχή, φόβο και άγχος, που υπαιτίως και στοχευμένα μού προκαλείτε» αναφέρεται σε άλλο σημείο του εξώδικου.
Παραθέτει ακόμη σειρά περιστατικών από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει η αντιαθλητική και η εχθρική προς την ίδια συμπεριφορά της Μορφούλας. «Η ειρωνεία και η περιφρόνηση που επιδεικνύατε εναντίον μου στις προπονήσεις έφθασε στο αποκορύφωμά της κατά τη συμμετοχή μου στην Πανεπιστημιακή Ολυμπιάδα τον Ιούνιο 2013 στο Καζάν. Σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμουν να προπονούμαι μόνη, καθώς με είχατε πλήρως και απροειδοποίητα εγκαταλείψει, ενώ η παρουσία σας συνοδευόταν από την άσκηση ενός αφόρητου ψυχολογικού πολέμου, που με κλόνιζε ψυχολογικά ακόμη και την προηγουμένη του αγώνα» συνεχίζει η αθλήτρια.
«Κορυφαίο πλήγμα μού προκαλέσατε στο Καζάν, όπου τραυματίστηκα στο πέλμα. Οχι μόνο αδιαφορήσατε και δεν αναζητήσατε τους παρόντες ιατρούς, αλλά μου επιβάλατε να συνεχίζω να αγωνίζομαι, με αποτέλεσμα το τραύμα να εκδηλωθεί και να επιδεινωθεί σημαντικά» καταγγέλλει η 21χρονη. Ακόμη σε μήνυση που υπέβαλε ένα μήνα μετά την κατάθεση του εξωδίκου κατηγορεί τη Μορφούλα Ντώνα για αδιαφορία.
«Καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου δεν εμφανίστηκε στο δωμάτιό μου ούτε καν με κάλεσε στο τηλέφωνο για να πληροφορηθεί την κατάστασή μου! Μάλιστα παρέλειψε να ενημερώσει τόσο τα αρμόδια όργανα της ομοσπονδίας όσο και τους γονείς μου, στους οποίους μάλιστα δεν απαντούσε στα τηλέφωνα» σημειώνει. «Παρέμεινα πλήρως αβοήθητη και εμβρόντητη από την ακρότητα της συμπεριφοράς της» προσθέτει η 21χρονη.

«Αισθάνομαι φόβο, έντονη θλίψη και απόγνωση, αναλογιζόμενη ότι τα όνειρα για τα οποία με τόσες θυσίες και χωρίς υλικές ή άλλες απολαβές εργάστηκα τόσο χρόνια θα διαψευστούν από την εκδικητική, άδικη και προκλητική συμπεριφορά της Ευμορφίας Ντώνα» καταλήγει στη μήνυσή της η αθλήτρια. Ψευδείς, υβριστικούς και άκρως συκοφαντικούς χαρακτηρίζει από την πλευρά της τους ισχυρισμούς της 21χρονης η Μορφούλα Ντώνα. Ηδη από τον Ιούλιο το 2013 η προπονήτρια έκανε αναφορά ενώπιον της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για τη συμπεριφορά της αθλήτριας, η οποία μάλιστα της επέβαλε την ποινή της αυστηρής επίπληξης. Τον Μάιο του 2014 η ολυμπιονίκης κατέθεσε και έγγραφη καταγγελία κατά της Βαρβάρας Φίλιου ενώπιον της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, στην οποία οι γονείς της προσήλθαν ως μάρτυρες.
Οταν ωστόσο πήρε στα χέρια της τα πρακτικά της συνεδρίασης η προπονήτρια δεν πίστευε στα μάτια της! Τα όσα υποστήριξαν ο Σπύρος και η Ελεονώρα Φίλιου εξόργισαν τη Μορφούλα, η οποία κατέθεσε σε βάρος τους και σε βάρος της κόρης τους μήνυση τον Οκτώβριο του 2014, δηλώνοντας ότι θα παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
«Η κυρία Ντώνα διπλώματα δεν είχε, νεαρή ήταν, τη ζήλια της την έδειξε από την πρώτη στιγμή. Ζήλευε το παιδί μου, ακόμη κι όταν της αγόραζα ρούχα, ερχόταν και τα δοκίμαζε και ανέβαινε στα πόδια του άντρα της και τριβόταν πρόστυχα» είχε αναφέρει η μητέρα της αθλήτριας, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδραση των μελών της επιτροπής. «Η μηνυόμενη ξεπερνά κάθε όριο προσπαθώντας να με περιγράψει με αποκρουστικό τρόπο ενώπιον της Ε.ΦΙ.Π., δεν σέβεται ούτε την αθλητική ούτε τη στρατιωτική μου ιδιότητα και προσπαθεί να εκφυλίσει την οικογενειακή μου υπόσταση» απαντά στη μήνυσή της η Μορφούλα.
Αναφερόμενη στις καταγγελίες του ζεύγους Φίλιου πως εκμεταλλεύτηκε τους ίδιους και την κόρη τους, η Μορφούλα τονίζει: «Ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα κανέναν αθλητή. Το γεγονός ότι η Ελεονώρα Φίλιου (σ.σ.: μητέρα της αθλήτριας) παρουσιάζει "σχέδιο εκμετάλλευσης" προκειμένου να γίνω εθνική προπονήτρια προσβάλλει βάναυσα την αθλητική και επαγγελματική μου τιμή».
Κατηγορίες

Διαψεύδοντας τις κατηγορίες ότι απέσπασε χρήματα από τους γονείς της αθλήτριας, συνεχίζει: «Αρχικά η μάρτυρας (σ.σ.: Ελεονώρα Φίλιου) αναφέρει ότι μου είχε δώσει χρήματα, κατόπιν ότι υπάρχουν και... πιστωτικές κάρτες, μετά αναιρώντας τα λεγόμενά της, αναφέρει ότι πλήρωνε κάποια έξοδα κίνησης και καταλήγει με το εξωφρενικό ότι πλήρωσαν 3.000 ευρώ για να βάλω σιδεράκια. Οι ανωτέρω ισχυρισμοί, αντιφατικοί μεταξύ τους, κατατείνουν στο να δημιουργήσουν την εντύπωση στην επιτροπή ότι υφίσταντο εκβιασμοί οικονομικής φύσεως, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου». Απαντώντας στους ισχυρισμούς των γονιών ότι η προπονήτρια ζήλευε την κόρη τους και ότι φοβόταν ότι η νεαρή αθλήτρια θα της... έκλεβε τη δόξα, η Μορφούλα επισημαίνει: «Είναι εντελώς εξωφρενικό και παράλογο για μια προπονήτρια (καταξιωμένη αθλήτρια και ολυμπιονίκη) ότι δήθεν δεν ήθελα η αθλήτρια που προπονούσα να έχει τις καλύτερες επιδόσεις, διότι δεν ήθελα να σβήσουν τα ρεκόρ και να χάσω τη φήμη μου». Και η ίδια τονίζει: «Κατ' αρχήν στο συγκεκριμένο άθλημα δεν υπάρχουν ρεκόρ, δεδομένου ότι κάθε τέσσερα χρόνια αλλάζει ο κώδικας βαθμολόγησης. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι ο προπονητής καταξιώνεται και αποκτά κύρος από τις επιτυχίες των αθλητών του».
Μάλιστα η 7η ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ επικαλείται και τις συνεχείς παραινέσεις των μελών της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος προς τους γονείς της 21χρονης αθλήτριας. «Δεν χάνει τη φήμη της. Είναι ολυμπιονίκης η κ. Ντώνα», «Συγγνώμη, κυρία μου, πού τα λέτε αυτά; Θα ζηλέψει η προπονήτρια την αθλήτριά της;» είχαν επιπλήξει τη μητέρα της 21χρονης τα μέλη της επιτροπής.
Αναφορικά με τον τραυματισμό της αθλήτριας στο Καζάν, οι γονείς της υποστήριξαν πως η Ντώνα την πίεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της. «Βρισκόμουν συνεχώς κοντά της κατά τη μεταφορά της με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Ο τραυματισμός ήταν στην πραγματικότητα ελαφρύς και επιπόλαιος, όπως επιβεβαιώνουν οι ιατρικές βεβαιώσεις» αντικρούει η προπονήτρια.
Ο αποκλεισμός
Η ίδια η ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντώνα υποστηρίζει πως η συνεργασία της με τη Βαρβάρα Φίλιου υπήρξε άριστη, μέχρι τη στιγμή που της ανατέθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία η προπόνηση και δεύτερης αθλήτριας.
«Η Βαρβάρα Φίλιου αντέδρασε αρνητικά στην προοπτική κοινής προπόνησης και η συμπεριφορά της άρχισε να αλλάζει ριζικά. Στη συνέχεια άρχισε να με καταδιώκει, συκοφαντώντάς με, αποστέλλοντας εις βάρος μου αναφορές στο ΓΕΣ, ΓΕΘΑ και ΑΣΑΕΔ όπου εργάζομαι, επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (!), τον υπουργό Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και καταθέτοντας ψευδείς μηνύσεις σε βάρος μου» αναφέρει η Μορφούλα Ντώνα.
Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος πάντως είχε διατάξει τον τρίμηνο αποκλεισμό της αθλήτριας από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις, με τριετή αναστολή της απόφασης, για αντιαθλητική και αντιολυμπιακή συμπεριφορά.


Ντέμη Ντάβαρη,
Μαρία Μεϊμάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου