ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ: Σώστε το πέτρινο Δημοτικό Σχολείο Τρικόρφου!

Προτού έχει την κατάληξη του πέτρινου γεφυριού της Πλάκας..
Στο χωριό μας (Τρίκορφο του Δήμου Γρεβενών), υπάρχει ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο.
Το συναντάς αριστερά σου και λίγο πιο ψηλά από το δρόμο, μπαίνοντας στο χωριό.



Είναι το Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο οι Τρικορφιώτες είμαστε πολύ περήφανοι. Πρόκειται για ένα κτίριο πέτρινο, με υπερυψωμένο υπόγειο και έναν όροφο. Κτίστηκε το 1931-32 με προσωπική εργασία των πετράδων-μαστόρων του χωριού. Αποτελεί δείγμα αρχιτεκτονικής τής εποχής, με τα αγκωνάρια να υπογραμμίζουν το περίγραμμα του κτιρίου. Τα μεγάλα ανοίγματα φωτίζουν το εσωτερικό του και η είσοδός του, στην οποία σας ανεβάζει σκάλα με 15 σκαλοπάτια, σας υποδέχεται με τα πέτρινα υποστυλώματά της. Το κτίριο διατηρήθηκε ως τώρα σε καλή κατάσταση γιατί αλλάχτηκε η στέγη του, με δαπάνη του αείμνηστου χωριανού δασκάλου Φώτη Μυτάκου, τη δεκαετία του ΄90.
Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν περατωθεί πρόσφατα τα έργα ανάπλασης. Στο κτίριο όμως δεν έχει γίνει καμιά επέμβαση αποκατάστασης των φθορών του, οι οποίες συνεχώς μεγεθύνονται με κίνδυνο δημιουργίας μεγάλων και ανεπανόρθωτων ζημιών στον φέροντα οργανισμό του.
Συγκεκριμένα:
Α. Η μεγάλη πέτρινη κλίμακα, στο πλατύσκαλο της οποίας στηρίζονται οι πανύψηλες κολώνες της εισόδου, είναι έτοιμη να διαλυθεί με οδυνηρό αποτέλεσμα για το όλο κτίσμα.
Β. Οι τοξωτές πετρόγλυπτες καμάρες των παραθύρων του, αρχίζουν να παρουσιάζουν ρωγμές με αποτέλεσμα να απειλείται η στατικότητα ολόκληρου του οικοδομήματος.
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση προς κάθε υπεύθυνο (κ.κ. βουλευτή του νομού, Περιφερειάρχη, Ανιπεριφερειάρχη, δήμαρχο) ζητώντας τους να προβούν σε άμεσες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ενός τόσο σημαντικού μνημείου που αποτελεί κόσμημα για τον νομό Γρεβενών.



trikorfogr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου