ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η Ελλάδα νίκησε, ο Τσίπρας ταπεινώθηκε

Αν πράγματι θέλει κάποιος να βάλει έναν τίτλο σε όλα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες θα έλεγε το εξής: «Η Ελλάδα νίκησε, ο Τσίπρας ταπεινώθηκε».



Ευτυχώς στο παρά πέντε, και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για το ελληνικό πρόγραμμα, η κυβέρνηση έκανε την κωλοτούμπα που θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και καιρό. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε όλα όσα έλεγε ότι δεν θα αποδεχθεί, κι ευτυχώς που το έκανε.

Η χώρα βρίσκεται εκτός απροόπτου, και πάλι σε πρόγραμμα, υπό την ομπρέλα των δανειστών, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε, δεν θα διαλυθούν οι τράπεζες, δεν θα περιμένουμε στα ΑΤΜ για να πάρουμε κανένα κατοστάρικο και θα μπορέσουμε να περιμένουμε τους μισθούς και τις συντάξεις μας.

Αυτό πράγματι είναι μεγάλο επίτευγμα για την κυβέρνηση. Μπράβο Αλέξη, όμως, άργησες πολύ. Η χώρα τραυματίστηκε, συκοφαντήθηκε, χάθηκε κάθε έννοια εμπιστοσύνης, συγκρούστηκε άνευ λόγου κι αιτίας με τους Ευρωπαίους και τελικά τι έγινε; Η Ελλάδα γυρνά εκεί που ήταν και πριν τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη χώρα εκεί που την άφησε ο Σαμαράς με μια μεγάλη διαφορά. Πριν τα Χριστούγεννα η Ελλάδα έβγαινε από το Μνημόνιο, διεκδικούσε μια εξάμηνη προληπτική γραμμή στήριξης με χαλαρούς όρους, ετοιμαζόταν να βγει στις αγορές.

Τώρα, οι συνθήκες έχουν γίνει πολύ χειρότερες. Η παρούσα κυβέρνηση πήρε τετράμηνη παράταση, είναι υποχρεωμένη να καταθέσει λίστα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να την εγκρίνουν οι ξένοι, και ταυτόχρονα μπαίνουν οι βάσεις για μια νέα δανειακή σύμβαση. Κι επειδή εμείς είμαστε παραδοσιακοί αυτό σημαίνει τρίτο Μνημόνιο με όρους και χρονική διάρκεια που θα την αποφασίσουν μέσα στο τετράμηνο.

Αν θα ήθελε κάποιος να βάλει ένα δεύτερο τίτλο στα τεκταινόμενα είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα από χθες είναι κάτι άλλο αφού κατάφερε μόλις σε 20 ημέρες να απογοητεύσει τους οπαδούς της που περίμεναν καλύτερες διαπραγματεύσεις, καλύτερες συμφωνίες ή ακόμη και ρήξεις.

Ο Αλέξης έπαιξε κι έχασε κι αν θα μπορέσει να σκίσει κάτι είναι πλέον το πρόγραμμά του. Η «Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα» εάλω κύριε Τσίπρα από εσένα τον ίδιο.

Όχι σε μονομερείς ενέργειες, λένε οι δανειστές. Δηλαδή μην τολμήσετε να πάρετε μέτρα τα οποία θα έχουν έστω κι ένα ευρώ κόστος. Επομένως, φίλοι συνταξιούχοι ξεχάστε τη 13η σύνταξη. Φίλοι εργαζόμενοι τέλος τα 751 ευρώ. Προσλήψεις; Ξεχάστε τις. Και βεβαίως θα πρέπει να σταματήσουν και μια σειρά από άλλες. Για παράδειγμα, τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, τον φόρο που «έριξε» την προηγούμενη κυβέρνηση. Το σχέδιο Τσίπρα προέβλεπε αντικατάστασή του από ΦΜΑΠ αλλά με ελάφρυνση κατά 2 δις ευρώ. Τώρα λοιπόν η υπόθεση αυτή αναστέλλεται επ’ αόριστω ή θα μπει ένας νέος φόρος που θα βαφτιστεί αλλιώς αλλά θα έχει το ίδιο βάρος για τους πολίτες

Δεινή ήττα για τα «νούμερα» των διαπραγματεύσεων είναι επίσης η λεγόμενη επέκταση του MFAFA (Master Financial Agreement Facility Agreement), όπως βαφτίστηκε το Μνημόνιο. Η χώρα για άλλους τέσσερις μήνες θα είναι στο παλιό μνημόνιο ενώ στην προηγούμενη διαπραγμάτευση θα είχε βγει 28 Φεβρουαρίου και θα είχε μπει σε χαλαρή προληπτική γραμμή στήριξης.

Ο Τσίπρας ηττήθηκε ακόμη και στο ότι δεν πήρε 6μηνη παράταση, έτσι τον Ιούνιο θα αξιολογηθεί σκληρά κι ενώ το τρίμηνο του καλοκαιριού θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 11,5 δις σε ομόλογα που λήγουν.

Το ακόμη χειρότερο; Μετά τον Ιούνιο η χώρα πάει σε νέο πρόγραμμα, δηλαδή στο 2ο Μνημόνιο. Από το πρόγραμμα γέφυρα δηλαδή πάμε κατευθείαν σε νέα δανειακή σύμβαση η οποία φυσικά θα ονομαστεί «κοινωνικό συμβόλαιο» για να μη θιγούν οι ακραίοι Συριζαίοι. Κι όπως όλοι ξέρουμε, ο λαός θα πληρώσει τα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν.

Μεγάλη ήττα επίσης με τα λεφτά του ΤΧΣ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πετύχει να έχει τα 11 δις υπό τον έλεγχό της και διαπραγματευόταν αυτά τα λεφτά να πάνε στην χρηματοδότηση της γραμμής στήριξης. Τώρα τα λεφτά αυτά επιστρέφονται και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις τράπεζες. Εδώ να πούμε ότι σκίζεται και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματοδότηση των μέτρων ανακούφισης από αυτά τα λεφτά. Το ξεχνάνε και το υπέγραψαν κιόλας.

Τεράστια ήττα η αποδοχή της «επαναστατικής κυβέρνησης» όλων των προηγούμενων προγραμμάτων. Δεσμεύτηκε ότι θα τιμήσει τις προηγούμενες συμφωνίες και θα αποπληρώσει τους πιστωτές της. Αυτούς που έμειναν μετά το κούρεμα του 2012, θέμα το οποίο ήταν σημαία προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλετε να μάθετε τι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαπραγμάτευση; Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή κρατιέται η χώρα όρθια, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τον τίτλο του μεγαλύτερου νονού – παπατζή στην ελληνική πολιτική ιστορία. Κέρδισε να μην υπάρχει η λέξη τρόικα αλλά οι «θεσμοί». Οι οποίοι θα συνεχίσουν βεβαίως να αξιολογούν.

Πέτυχε να μην λέγεται το πρόγραμμα Μνημόνιο, πέτυχε βεβαίως να μη δεσμεύεται να βγάλει πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ. Επίσης πέτυχε να εισπράξει το 1,9 δις από τα κέρδη της ΕΚΤ και μετά την αξιολόγηση να συνεχίσουν να έρχονται οι δόσεις από την… πάλαι ποτέ τρόικα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του κατάλαβαν πόσο είχαν εγκλωβιστεί στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις αλλά και στις υπερφίαλες υποσχέσεις για «σκληρή διαπραγμάτευση». Οι τζάμπα μαγκιές δεν πέρασαν και πλέον η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο πώς θα εξηγήσει στους βουλευτές του την τεράστια κυβίστηση που έκανε. Κι απ’ ότι μαθαίνουμε, στις Κ.Ο. του κόμματος τα πράγματα είναι πολύ… άγρια. Μόνο ξύλο όπως στην Τουρκία δεν έχει πέσει. Ομοίως και ο ψεκασμένος θα πρέπει να εύχεται να ψεκαστούν οι βουλευτές και οπαδοί του για να μην καταλάβουν την… στάση στα τέσσερα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛΛ ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Θα πληρώσουν το τίμημα της αλαζονικής τους στάσης και της δίψας τους για την εξουσία. Μας νοιάζει για την Ελλάδα η οποία έχει χάσει πολύτιμο έδαφος, πολύτιμο αέρα και κινδυνεύει να χάσει και μεγάλο μέρος της εθνικής της αξιοπρέπειας.

Ελπίζουμε να μην είναι αργά για διορθώσεις.


Antinews.gr

3 σχόλια:

  1. Πεστε το πολλες ψορες μπορει και να το πιστεψεις αετε.οσα δεν καταφεραν οι δοσιλογοι που τοσο υποστηριζεις το καταφεραν αλλοι σε ενα μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που συμβαίνει με τους ΝΔ είναι απίστευτο!
    Αντί να κοιτάζουν τι θα μπορούσαν οι ίδιοι να κάνουν και ΔΕΝ το έκαναν,
    προσπαθούν να σπιλώσουν προσπάθειες σαν του ΣΥΡΙΖΑ για εθνική αναγέννηση.
    Όχι, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ! Επικροτώ όμως την προσπάθεια που κάνει,
    φέρνοντας τα πάνω κάτω στην Ευρώπη, αναπτερώνοντας το ηθικό κάθε
    φιλότιμου και αξιοπρεπή Έλληνα, και μοιράζοντας χαμόγελα ελπίδας
    στις μεταξύ μας συζητήσεις.

    Ό,τι προβοκάτσια κι αν προσπαθούν κάποιοι να κάνουν,
    η νέα κυβέρνηση έχει καταφέρει τουλάχιστον το σεβασμό της Ευρώπης,
    και κυρίως του ελληνικού λαού.

    Κρυφτείτε κωλοτούμπες! Που μιλάτε και σεις για πισωγυρίσματα!
    Εσείς που ο τωρινός αρχηγός σας, διέλυσε την ίδια σας την παράταξη
    όταν έφυγε και δημιούργησε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ το 1993.
    Κι όταν διέλυσε το ίδιο κόμμα το 2004, επέστρεψε και τον κάνατε και αρχηγό!

    Αυτές είναι κωλοτούμπες! Όπως και τα μάτσα των φασιστών που συγκαταλέγονται
    στα κοινοβουλευτικά έδρανα με τη βούλα της Νέας Δημοκρατίας.
    Τους οποίους κάνατε και υπουργούς! Στάκα μη δούμε και κανένα Βορίδη τσεκουράτο
    αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, από γραμματέα του στρατηγού Παπαδόπουλου!

    Και μιλούν κάποιοι για κωλοτούμπες και προδοσία! Δοσίλογοι...!
    Ξεπουλήσατε ό,τι αξιοπρέπεια είχε απομείνει στους Έλληνες,
    προκειμένου να γλιτώσετε τα τομάρια σας. Κοπρόσκυλα της διαφθοράς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω!!!!!!!!!! ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!! οι προδοτες πρεπει να πληρωσουν. η λιστα λαγκαρντ σασ περιμενει κλεφταραδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή