ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στις καλένδες και οι υποσχέσεις για ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και εργασιακό

Τρία ήταν τα καυτά σημεία που ουσιαστικά έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα μέτρα εκείνα που προκάλεσαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις ήταν ο ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στο εργασιακό και οι
αλλαγές στο ασφαλιστικό. Να θυμίσουμε μόνο πόσο έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έλεγαν για κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων με τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις ή τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Βρούτσης ήταν πουλημένοι και προδότες όταν έφερναν μέτρα που τα ζητούσε η τρόικα μπας και ξεμπλοκάρει κανένα ευρώ.



Σήμερα έχουμε το mail Βαρουφάκη το οποίο παίρνει ακριβώς τα ίδια μέτρα αλλά χωρίς να πάρει φράγκο η χώρα. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει κουβέντα για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος. Να φανταστούμε ότι από το β' εξάμηνο θα βαφτίσουν τον ΕΝΦΙΑ κάπως αλλιώς και στη συνέχεια θα πληρώσουμε εμείς τα κορόιδα για άλλη μια φορά. Να θυμίσουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα... καταργούσε τον φόρο και θα πλήρωναν μόνον οι έχοντες μεγάλη περιουσία.

Και πάμε στο ασφαλιστικό και το εργασιακό. Που είναι ο κατώτατος μισθός 751 ευρώ; Στις ελληνικές καλένδες. Όσο για όλες τις άλλες αλλαγές η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ρωτάει πρώτα τους δανειστές, την τρόικα δηλαδή, προτού κάνει οτιδήποτε. Δηλαδή κάνει μόνιμο συνομιλητή την τρόικα σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα θελήσει να φέρει.

Επίσης, μόλις σήμερα σε συνέντευξή του ο Δ. Στρατούλης έλεγε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές. Όμως στη λίστα Βαρουφάκη απουσιάζει η ρητή αναφορά στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και το ερώτημα είναι εάν θα ισχύσει η πρόβλεψη του Μνημονίου για εφαρμογή της ρήτρας από 1/1/2015, όπως άλλωστε έχει ήδη ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται για πιο στενή σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποδοχές, ενώ ουσιαστικά ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Άραγε ο κ. Στρατούλης το διάβασε το mail του Βαρουφάκη; Το διάβασε το μνημόνιο που υπέγραψε με τα δύο χέρια ο αρχηγός του ο Τσίπρας; Θα παραμείνει στη θέση του στο υπουργείο ή θα κάνει όλα όσα έλεγε προεκλογικά; Έχουν τον πολιτικό ανδρισμό όλοι αυτοί οι υπουργοί να παραιτηθούν βλέποντας τις δεσμεύσεις που έλαβαν; Θα υπογράψουν αυτά τα μέτρα;



antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου