ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κοζάνη: Βαριές καμπάνες στο Εφετείο για τα δάνεια μαϊμού στα Γρεβενά

Του Σπύρου Κουταβά

Σε είκοσι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε την Τετάρτη (18/02) από το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας ο πρώην διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας Γρεβενών
Διονύσης Λόλας μετά απο μήνυση που υπέβαλλε ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Μαρκόπουλος.



Πρόκειται για την υπόθεση με τα Μαϊμου δάνεια στα Γρεβενά που χορηγούσαν με πλαστα δικαιολογητικά, υπογραφές και ψευτικες βεβαιώσεις απο την Αγροτική τράπεζα της περιοχής.

Στο ίδιο δικαστήριο καταδικάστηκε σε είκοσι μήνες φυλάκιση και η Χριστίνα Σαλτσίδου στην οποία, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας της, δημιούργησε πλαστό κτηνοτροφικό μητρώω προκειμένου να λάβει άτοκες χρηματοδοτήσεις απο την τράπεζα.

(Πρωτοδίκως είχαν καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλάκιση)

Ο κ.Εισαγγελέας ζήτησε ακόμη αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης όπου αθωώθηκαν οι 92 κτηνοτρόφοι (δείτε εδώ) και πρότεινε να εκδικαστούν εκ νέου στο εφετείο.




Η πολύκροτη υπόθεση απασχόλησε τις αρχές μετά τις καταγγελίες και την μήνυση που κατέθεσε ο κτηνοτρόφος Παναγιώτης Μαρκόπουλος όταν διαπίστωσε με έκπληξη ότι στο ταμείο της Τράπεζας όπου περίμενε για να λάβει το άτοκο δάνειο ύψους 15.000 €, κοινοί γνωστοί του που δεν ήταν κτηνοτρόφοι και δεν διέθεταν τον απαραίτητο αριθμό μητρώου, ελάμβαναν δάνειο πολλαπλάσιο από το δικό του.

Οι περισσότεροι εξ΄αυτων είχαν δηλώσει με κάθε επισημότητα, δηλαδή με τις υπογραφές βεβαιότητας του διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Γρεβενών ψευδή στοιχεία ότι διαθέτουν κτηνοτροφική φάρμα προκειμένου να λάβουν την μεγαλύτερη δυνατή άτοκη χορήγηση.
Το παραπάνω γεγονός ο κτηνοτρόφος το ανέφερε στα κεντρικά της Αγροτικής Τράπεζας αλλά και στο γραφείο του τότε υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτιδη. Ενώ την ίδια στιγμή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών κατά παντός υπευθύνου.


Η διαδρομή του χρήματος.. ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. Πως γίνετε να πάρεις δάνειο και να ζημιώσεις την τράπεζα η το δημόσιο? Σε τι ποσοστό έχουν αποπληρωθεί τα δάνεια των κτηνοτρόφων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή