ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Θύμα της Μέρκελ ο Τσίπρας

Λένε ότι τα θαύματα διαρκούν τρεις ημέρες, όμως, στον κόσμο της Αριστερής μπαρούφας δεν κρατάνε ούτε τρεις ώρες.
Χαρακτηριστική απόδειξη το απίστευτο σκηνικό που έστησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με βασικό πρωταγωνιστή τον Μπαρουφάκη ο οποίος αποδεικνύει ότι είναι πολύ λίγος για να διαπραγματεύεται τόσο σοβαρά ζητήματα.


Αφού έστησαν το σόου με τον Ντάισελμπλουμ και ο Βαρουφάκης μόνο την τραγιάσκα του Τσε Γκεβάρα δεν είχε φορέσει, ήρθαν οι κωλοτούμπες. Όποιος διάβαζε τα σχόλια Συριζαίων μετά τον καυγά στο υπουργείο Οικονομικών θα νόμιζε ότι η Ελλάδα βγήκε ξανά στο βουνό και πολεμάει του Ναζί. Ότι ο οπλαρχηγός Αλέξης έβγαλε γενειάδα και έγινε αντάρτης κατά της Μέρκελ και των άθλιων δανειστών. Και τι δεν ακούσαμε, τι δε διαβάσαμε για τη νέα «αντίσταση» που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της τρόικας. Μέχρι και οι Podemos βγήκαν με σημαίες να πανηγυρίσουν την «επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης που… έτριξε τα δόντια στους τροικανούς. Δεν μάθαμε αν έβγαλε ανακοινωθέν ο Νικολά Μαδούρο ή αν ο Κιμ Γιονκ Ιλ κήρυξε την 31η Ιανουαρίου ημέρα αντίστασης στους διεθνείς καπιταλιστές.

Μες τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όμως, ήρθαν τα πάνω κάτω. Όταν μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν την καταστροφή που έρχεται, έβγαλαν κακήν κακώς τον Βαρουφάκη να τα μαζέψει. «Φταίει η μετάφραση» είπε και νομίζει ότι καθάρισε. Δήλωσε υποταγή στην τρόικα, αλλά επέμεινε ότι θέλει διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο. Η χθεσινή ημέρα ήταν, όμως, το επιστέγασμα της κωλοτούμπας που έρχεται. Τα μηνύματα που έφτασαν από το εξωτερικό ήταν οργισμένα. Ήταν έτοιμοι να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης και να στραγγαλίσουν τις τράπεζες. Από Δευτέρα μπορεί να είχαμε κανένα bank run, το Χρηματιστήριο να έκλεινε για να μην καταρρεύσει και τα ομόλογα να έφταναν σε επίπεδα χρεοκοπίας.

Μόλις κατάλαβαν τι έκαναν ή τουλάχιστον αφού αντιλήφθηκαν ότι το σόου τους μπροστά στον ελληνικό λαό τέλειωσε, ήρθε ο Τσίπρας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Προηγήθηκε βεβαίως το τράβηγμα του αυτιού στον Βαρουφάκη που του είπαν να… τσακιστεί να πάει στο Παρίσι. Η κυβέρνηση Τσίπρα περίμενε στήριξη από τον Ολάντ αλλά η Μέρκελ τον τούμπαρε στο γεύμα στο Στρασβούργο. Κι έτσι η Ελλάδα έμεινε με τους… Podemos.

Ήρθαν κι άλλα μηνύματα. Όπως ότι ο Ντράγκι ζητά έκτακτο Γιούρογκρουπ ώστε να μας… τελειώσουν εδώ και τώρα κλείνοντας τις στρόφιγγες του ELA. Τι να κάνει και ο Τσίπρας. Κατάλαβε ότι οι λεονταρισμοί και οι επικοινωνιακές επαναστάσεις μπορεί να περνάνε στους αριστερούς ιθαγενείς, δεν περνάνε όμως, στους ανάλγητους δανειστές. Και προχώρησε στην πυροσβεστική δήλωση στο Bloomberg.

Όμως, αν και θα έπρεπε να είναι καθησυχαστικός, κατά τη γνώμη μας η δήλωση Τσίπρα είναι δείγμα ερασιτεχνισμού και βάζει σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους την Ελλάδα. Είναι δείγμα ενός ανθρώπου επικίνδυνου για τη χώρα και είναι μια κίνηση ανάλογη με τον «Τιτανικό» που είχε πει κάποτε ο Παπακωνσταντίνου και βούλιαξε τη Ελλάδα.

Λέει ο Τσίπρας στη δήλωσή του η οποία ερμηνεύτηκε ως κωλοτούμπα ότι θα εκπληρώσει η Ελλάδα τις δανειακές υποχρεώσεις της «απέναντι στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ». Γιατί ο πρωθυπουργός εξαίρεσε τα δάνεια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία είναι πολλαπλάσια από τα υπόλοιπα; Σκοπεύει να τα κουρέψει;

Από τη μια δηλαδή ζητά πίστωση χρόνου και ανάσα από τους Ευρωπαίους και από την άλλη αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην τους πληρώσει; Είναι αυτό ή δεν είναι δήλωση – Βατερλό που μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα;

Λέει επίσης ο Τσίπρας ότι πρέπει να μας αφήσουν «να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης». Τι εννοεί να το δημιουργήσουμε; Δεν το έχουν έτοιμο; Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης τι είναι;

Κατά τα λοιπά η δήλωση του πρωθυπουργού μόνο επικύψεις δεν περιλαμβάνει αφού από το «δεν αναγνωρίζουμε την τρόικα και θέλουμε εδώ και τώρα διαγραφή χρέους και διεθνή διάσκεψη», φτάσαμε στην «αμοιβαίως επωφελή συμφωνία, την πληρωμή των χρεών ή την αποφυγή της σύγκρουσης. Πολλώ δε μάλλον όταν λέει ότι η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι.

Πώς είναι κοινό όταν λίγες ώρες νωρίτερα η ίδια η κυβέρνηση έδιωξε τους Ευρωπαίους;

Η ουσία είναι απλή και πλέον ξεκάθαρη. Εκτός από ερασιτέχνες κι επικίνδυνοι παίζουν κι επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια που οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν. Έβαλαν τον Βαρουφάκη να φωνάζει «ουάου» και μετά έδειξαν ότι θα κάνουν την κωλοτούμπα του αιώνα. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουν το σχέδιό τους για κατάργηση της προεκλογικής τους ατζέντας. Γιατί κατάλαβαν ότι το παιχνίδι τους ξεπερνά. Εκτός κι αν είναι πολύ αργά.

Ουσιαστικά έχουν μείνει 28 ημέρες προκειμένου να καταφέρουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Μπορεί ο χρόνος να είναι λιγότερος αν η ΕΚΤ αποφασίσει να κόψει τη ρευστότητα στις τράπεζες. Τότε θα συμβεί αυτό που ζήσαμε και στην Κύπρο, προς γνώση και συμμόρφωσή μας. Μόνο που το μάθημα θα είναι σκληρότερο.

Ο Τσίπρας και η παρέα των άσχετων εγκληματούν σε βάρος της χώρας. Την οδηγούν σε μια απίστευτη περιπέτεια διότι ακόμη κι αν δεν χρεοκοπήσουμε και δεν επιστρέψουμε στη δραχμή θα πληρώσουμε πολύ βαρύ τίμημα.

Θα είναι η καταστροφή της «Αριστεράς» το νέο Μνημόνιο που θα κληθούν να υπογράψουν, όμως αυτό πολύ λίγο μας ενδιαφέρει αφού όλη η χώρα θα υποστεί μια απίστευτη ταλαιπωρία, πολύ χειρότερη από αυτή που ζήσαμε την τελευταία πενταετία.

Ο Τσίπρας την πάτησε κι εγκλωβίστηκε στην παγίδα της Μέρκελ η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να της καταστρέψει την Ευρώπη που θέλει να χτίσει. Αν η Γερμανία κάνει πίσω τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για τις άλλες χώρες με χρέη. Γι’ αυτό θα κάνει ότι περνά από το χέρι της να καταστρέψει την κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα. Αλλά είπαμε: Η διάλυση των αριστερών ψευδαισθήσεων είναι το λιγότερο που μπορεί να πάθει η πατρίδα.



antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου