ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γρεβενά: Eκδήλωση μνήμης πρός τιμήν τοῦ Στεργίου Σάκκου (εικόνες + video)

Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών κ. Τ. Κοψαχείλη για την Εκδήλωση Μνήμης του Γρεβενιώτη Καθηγητού Θεολόγου Στέργιου Σάκκου

Tήν Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στήν αἴθουσα τῆς Ἀδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», ὑπό τήν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γρεβενῶν, διοργανώθηκε
ἐκδήλωση μνήμης πρός τιμήν τοῦ ἀειμνήστου
συμπατριώτη μας Στεργίου Σάκκου.



Δείτε εικόνες:

SAKKOS 4SAKKOS 3 SAKKOS 2 SAKKOS 5 SAKKOS 1



Μίλησαν: Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενῶν κ.κ. Δαβίδ:



Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενών εκπαιδευτικός Στέλιος Πουρνάρας, οἱ καθηγητές Πανεπιστημίου κκ. Παπανικολάου Μιλτιάδης, Τρίτος Μιχαήλ καί Παπαρνάκης Ἀθανάσιος:



Τήν ἐκδήλωση πλαισίωσε ἡ χορωδία νέων «ΛΥΧΝΟΣ» Θεσ/νίκης.





Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών κ. Τ. Κοψαχείλη για την Εκδήλωση Μνήμης του Γρεβενιώτη Καθηγητού Θεολόγου Στέργιου Σάκκου

Η σημερινή εκδήλωση μνήμης της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητας Γρεβενών προς τιμήν του αείμνηστου συμπατριώτη μας Στεργίου Σάκκου έχει ιδιαίτερη αξία και ουσία διότι, υπενθυμίζει σε όλους μας το άσβεστο πάθος του Καθηγητού για την Εκκλησία του Χριστού και την αφοσίωσή του στην Ορθόδοξη Πίστη μας και στη διδασκαλία της. Κορυφαίος Θεολόγος – Φλογερός Κήρυκας, Μέγας Φιλάνθρωπος και πάνω από όλα Μαχητής για τη μεταλαμπάδευση της Χριστιανικής Αλήθειας στη νέα γενιά είναι τα πηγαία χαρακτηριστικά ενός μεγάλου συμπατριώτη μας, που μου έρχονται στο νου σκεπτόμενος την πορεία της ζωής του και το έργο του.

Γεννημένος στο ορεινό Πολυνέρι από ευσεβή και πολύτεκνη οικογένεια ο Στέργιος Σάκκος ήταν προικισμένος με την έμφυτη καθαρότητα και την αυθεντικότητα των ανθρώπων του τόπου μας. Ευλογημένος δε, από μεγάλες πνευματικές ικανότητες και καθοδηγούμενος – θα τολμήσω να πω – από μία φύση και δύναμη υπέρτερη, που εμφύσησε στον Στέργιο τη συνείδηση της θέσης του στα εγκόσμια και την αντίληψη της αποστολής του, άναψε στη μεγάλη του καρδιά τη Φλόγα της Ορθοδοξίας και τη φλόγα για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Η αταλάντευτη και αειφόρος Πίστη του τον κατέστησαν έναν «φάρο» διάχυσης, διδαχής και στήριξης της Ορθόδοξης Διακονίας και των συμμετεχόντων σε αυτήν. Το πανεπιστημιακό του έργο, η δημιουργία των κατασκηνώσεων, η καταπολέμηση των αιρέσεων, η φροντίδα και η στήριξη σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και η συμπαράστασή του στους Ορθόδοξους αδελφούς μας στην Αλβανία και στη Βοσνία κατατάσσουν τον Στέργιο σε πρωτοπόρα και σημαίνουσα μορφή της σύγχρονης εποχής και της πατρίδας μας. Αιωνία του η μνήμη και είθε ο βίος του να καταστεί πρότυπο έμπνευσης για κληρικούς και λαϊκούς.


Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής ΠΕ Γρεβενών


Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου