ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«H τρόικα που θα πρέπει πραγματικά να φοβάται η Ελλάδα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία στην Ελλάδα βασίζοντας την προεκλογική του εκστρατεία στον πόλεμο κατά της λιτότητας. Ο μπαμπούλας τους ήταν η «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μετά τη νίκη του, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το τέλος της τρόικα και την αναδιαπραγμάτευση της διεθνούς διάσωσης στην Ελλάδα.


Ενώ όμως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει και μια άλλη «τρόικα» που θα πρέπει να φοβάται, σχολιάζει ο Lorcan Roche Kelly. Και αυτή είναι οι τρεις κύριοι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία:
• Η συνεχιζόμενη αρνητική ανάπτυξη: Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 0,2 τοις εκατό, έναντι προσδοκιών για ανάπτυξη 0,4 τοις εκατό.
• Τα καταστροφικά κρατικά έσοδα: Στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών χθες δείχνουν ότι τον Ιανουάριο του 2015 το πλεόνασμα της κεντρικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε στα 367 εκατ. ευρώ, έναντι προσδοκιών για 1,29 δισ. ευρώ. Αυτή η διαφορά οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στην πλευρά των εσόδων, με το ελληνικό υπουργείο να αποδίδει την κατάσταση στην μη συγκέντρωση των αναμενόμενων εσόδων.
• Η αβεβαιότητα τραπεζικού τομέα: Στις 4 Φεβρουαρίου η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο (collateral) για να παρέχει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στις 11 Φεβρουαρίου, με τις ελληνικές τράπεζες να στρέφονται στην επείγουσα παροχή ρευστότητας (ELA) της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας για τις ανάγκες τους σε ρευστότητα. Σε μια ανησυχητική εξέλιξη, η ΕΚΤ έπρεπε να ψηφίσει για την επέκταση του ανώτατου ορίου του ELA σχεδόν αμέσως.
Όσο πιο πολύ διαρκεί η αναδιαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος, τόσο χειρότερη θα γίνεται αυτή η εγχώρια τρόικα των προβλημάτων, ενώ η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχίζεται. Αν η ελληνική κυβέρνηση κάνει το λάθος να ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο στις διαπραγματεύσεις διάσωσης και όχι αρκετό χρόνο στη διασφάλιση της εγχώριας οικονομίας, μπορεί να διακινδυνεύσει τη σύγκριση με τον μεγάλο Έλληνα στρατηγό Πύρρο, που επέστρεψε με μια νίκη σε μια οικονομία που δεν σώζεται.



bloomberg.com

1 σχόλιο:

  1. Και ο σαμαρας.ανεβηκε με την πολιτιμη της τρομοκρατησης του λου.Και αν διαβασεις θα δεις οτι η οικονομια ειχε παρςι τα κατω της πριν ρις εκλογες.Μην λεμε οτι θελουμε ρε παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή