ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Αντί να προσλάβουν τις καθαρίστριες, προσλάβαν τη Lazard

Με στόμφο, επικοινωνιακά τρυκ και πασοκικές ανοησίες, προσπαθεί η κυβέρνηση να αναδείξει το φιλολαϊκό της προφίλ.
Έτσι, όπως ανακοίνωσε, πρώτη της ενέργεια είναι να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Κι όταν ρώτησαν Βαρουφάκηδες, Βαλαβάνηδες και λοιπούς από πού θα βρει λεφτά για να τις πληρώσει, αυτοί οι «αριστεροί» είπαν με υπερηφάνεια. Θα διώξουμε συμβούλους για να πάρουμε καθαρίστριες.


Μπράβο λοιπόν στην κυβέρνηση του βουνού και του κάμπου.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, το οικονομικό επιτελείο προέβη σε δύο άλλες κινήσεις. Η πρώτη όπως ανακοινώθηκε αφορά στην έλευση στη Αθήνα του Ανχελ Γκουρία, επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Θα έρθει στις 11 Φεβρουαρίου «με σκοπό», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, «να συζητήσει με το οικονομικό επιτελείο τις προτάσεις της κυβέρνησης περί ριζικών μεταρρυθμίσεων, να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στο θέμα αυτό, και, τέλος, να αναφερθεί στην δική του εμπειρία βέλτιστων πρακτικών αναδιαπραγμάτευσης του δημόσιου χρέους ως Υπουργού Οικονομικών του Μεξικού κατά την θητεία του οποίου το δημόσιο χρέος της χώρας του απομειώθηκε σημαντικά».

Όμως, όπως ίσως δεν ξέρουν οι καθαρίστριες και οι υπόλοιποι Έλληνες, ο ΟΟΣΑ και ο Γκουρία δεν έρχονται τζάμπα. Δεν δίνουν τις… καλές τους υπηρεσίες αφιλοκερδώς. Παίρνουν μερικά εκατομμυριάκια για να δώσουν συμβουλές. Το είχε κάνει και πριν καιρό η προηγούμενη κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης. Θα θυμάστε ίσως την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που περιελάμβανε ορισμένα σωστά θέματα αλλά και άλλες ανοησίες όπως η περίπτωση με το γάλα που κατέληξε σε πατατράκ. Πληρώθηκε μια χαρά ο ΟΟΣΑ και θα ξαναπληρωθεί τώρα από τον Τσίπρα ο οποίος είχε καταγγείλει την «εργαλειοθήκη». Εκτός κι αν οι προτάσεις του Γκουρία θα είναι πολύ «αριστερές» και γι’ αυτό θα είναι και καλές.

Η δεύτερη ανακοίνωση, πάλι από τον Βαρουφάκη, είναι ότι ανατίθεται στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard ο ρόλος του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Εντελώς τυχαία, πριν μερικές ημέρες στέλεχος της Lazard δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50%.

Μερικά εκατομμυριάκια θα πάρει και η εταιρεία αυτή από τον Βαρουφάκη για να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Αλλά να θυμίσουμε ποια είναι η Lazard. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους της ως το 2012, δηλαδή το περιβόητο PSI. Αυτή η εταιρεία λοιπόν, θα δώσει συμβουλές και στην κυβέρνηση Τσίπρα έναντι αδράς αμοιβής.

Και το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» είναι: Πόσες καθαρίστριες θα προσλάβετε με τους συμβούλους που θα διώξετε;

Και πόσα εκατομμύρια θα δώσετε στον Γκουρία και την Lazard για να αντικαταστήσουν τους συμβούλους που θα διώξετε για να προσλάβετε τις καθαρίστριες;

Δεν αφήνετε τα «ψόφια» κύριοι της «Αριστεράς»; Δεν αφήνετε τις επικοινωνιακές αρλούμπες ότι θα εξοικονομήσετε λεφτά από τις λιμουζίνες και από τους συμβούλους που θα διώξετε; Εκατομμύρια μοιράζετε από εδώ κι από εκεί πριν κλείσετε μια εβδομάδα. Εκτός κι αν οι συμβουλές που θα σας δώσουν είναι πώς… να τυπώσετε δραχμούλες.



antinews.gr

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους!!
    Ανακτήσαμε την χαμένη αξιοπρέπειά μας με τις πατριωτικές πράξεις των νέων υπουργών Βαρουφάκη και Κοτζιά, την οποία μας την είχαν καταρρακώσει οι πρώην ισοπεδωμένοι προδότες.
    Ελπίζουμε οι σώφρονες έλληνες, που διαθέτουν κοινή λογική και ελληνικό φρόνημα να δουν τι έχει επιτελεσθεί εντός τεσσάρων ημερών και να αναλογισθούν το πότε στο παρελθόν μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει κινηθεί τόσο γρήγορα και πότε τα μέλη της ήταν τόσοι επιστήμονες - επαγγελματίες - τεχνοκράτες. Είχαμε τρελαθεί με τους πρώην ανεπάγγελτους του τύπου Λαλιώτη, Βαρβιτσιώτη, Μπακογιάννη, Μητσοτάκη ….και τόσους όσους ψήφιζαν οι μη σκεπτόμενοι και οι βολεμένοι .
    Ελπίζουμε ακόμη, η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο που έχει εξαγγείλει και να τοποθετήσει την Ελλάδα μας στο ύψος που της αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή