ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μήνυμα Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Γρεβενιώτισσες, Γρεβενιώτες,
Η σημερινή ημέρα υπομνήει τον ξεσηκωμό του Γένους έπειτα από τέσσερις αιώνες κατοχής και υποδούλωσης και, παράλληλα, σημαίνει, τονίζει και συμβολίζει ιστορικά την
γενέθλιο ημερομηνία και την ιστορική εποχή μέσα από την οποία αναδύθηκε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος. Η επέτειος αυτή, της Εθνεγερσίας μας, γιορτάζεται κάθε χρόνο από τον απανταχού Ελληνισμό και αναδεικνύει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό νόημα, το οποίο μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά:

Είναι η αυτοσυνειδησία μας, η αίσθηση και η αντίληψη μας για το ότι αποτελούμε ατομικά και συλλογικά «οργανικό κομμάτι» του Ελληνικού Λαού και της παράδοσής του, η οποία είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη και αδιάσειστα ταυτισμένη, ανά τους αιώνες, με την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την αφοσίωση στην Πατρίδα, την πίστη στην Οικογένεια και πάνω από όλα με την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε απειλή. Αυτή είναι η εθνική μας κληρονομιά και αυτές είναι οι αξίες, οι αρχές και οι ιδέες, που πρέπει να προάγονται και να διδάσκονται σε κάθε σύγχρονο πολίτη. Οι πρόγονοί μας μέσα από την ‘Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και το πρώτο Σύνταγμα της Χώρας χάραξαν το δρόμο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη για μία προοδευτική Δημοκρατική Πολιτεία, με διαχωρισμένες κρατικές εξουσίες και με διακριτά τα στοιχεία του Διαφωτισμού και του Ανθρωπισμού. Για αυτό και δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ, όπως και τη σημερινή και κορυφαία επέτειο της ιστορίας μας.

Κάθε χρόνο, η ευλογημένη αυτή μέρα, που ακτινοβολεί το φως της Πίστης μας και την εισέλευση της Θείας Φύσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, καθίσταται ο συλλογικός μας φάρος, που δεικνύει τις ρίζες μας και την ταυτότητά μας, το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να πετύχουμε.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλες και σε όλους




Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Γρεβενών
Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου