ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Το μυστικό της μακροζωίας για τους Ισλανδούς κρύβεται στο τσουχτερό κρύο

Μπορεί για μας οι θερμοκρασίες υπό ντου μηδενός να είναι απαγορευτικές για τη κυκλοφορία, για τους Ισλανδούς, ωστόσο, είναι
τρόπος ζωής και καθημερινή συνήθεια.
Επομένως, δικαιολογημένα οι Ισλανδοί είναι γνωστοί για την αντοχή τους στις ακραίες κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους, γίνονται τώρα γνωστοί και για τη μακροζωία τους.


Όπως αναφέρεται το προσδόκιμο ζωής των Ισλανδών είναι υψηλότερο κατά 10 έτη από αυτό των υπόλοιπων λαών, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να αποκαλύψουν το μυστικό της μακροζωίας τους.
Πολλοί υποστηρίζουν πως το μυστικό της μακροζωίας τους κρύβεται στα καλά γονίδιά που κληρονόμησαν από τους Βίκινγκς, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως οι Ισλανοί μαθαίνουν από μικροί να επιβιώνουν στο κρύο και για αυτό ζουν περισσότερο.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές οι Ισλανδοί οφείλουν μέρος της μακροζωίας τους στο γεγονός ότι από μικρά παιδιά μαθαίνουν να κοιμούνται έξω στο τσουχτερό κρύο. Έτσι, οι εμπορικότεροι δρόμοι του Ρέικιαβικ γεμίζουν με καρότσια μωρών που κοιμούνται ανεξάρτητα από τον καιρό ή τη θερμοκρασία, καθώς πολλοί γονείς δεν διστάζουν να βγάλουν τα παιδιά τους να κοιμηθούν έξω ακόμη και με θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από τους 0 βαθμούς Κέλσιου.
Η συγκεκριμένη παράδοση έχει τις ρίζες της στο παρελθόν όταν οι συνθήκες εντός του σπιτιού δεν ήταν κατάλληλες για τα μωρά, είτε λόγω υγρασίας, είτε λόγω της μη επαρκής οξυγόνωσης των εσωτερικών χώρων. Έτσι, οι γονείς αναζητώντας την καλύτερη λύση για τα νέα μέλη της οικογένειας τα έβαζαν να κοιμούνται έξω, κατά τη διάρκεια της ημέρας.



Quartz


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου