ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η χειρότερη συνέντευξη όλων των εποχών -Μιλώντας με τον πιο μοναχικό συνταξιούχο στον κόσμο (εικόνες)

Ο Κρις Χάσλαμ πίστευε ότι έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό θέμα. Θα έπαιρνε συνέντευξη από τον άνθρωπο που θεωρούσε τον πιο μοναχικό συνταξιούχο στον κόσμο.
Μόνο που τίποτα δεν πήγε καλά.



Ο ρεπόρτερ του BBC ταξίδεψε τέσσερις ημέρες, για να βρεθεί στην ορεινή βορειοδυτική γωνιά της Αργεντινής, για να μιλήσει στον Ντον Ρομπέρτο Πλάκα, έναν κτηνοτρόφο λάμα, που ζει σε μία πλαγιά, σε υψόμετρο 5.600 μέτρων, στη μέση του πουθενά. Μόνο που δεν ήταν τόσο μοναχικός όσο πίστευε ο Χάσλαμ. Οχι μόνο γιατί δεν είχε διάθεση να μιλήσει μόλις είδε έναν άνθρωπο μετά από καιρό.

Στη Λα Λούνα, όπως ονομάζεται η περιοχή, ο Θεός και ο διάβολος επέδειξαν τις ικανότητές τους στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος, λένε οι ντόπιοι. Από το σπίτι με τα ελάχιστα έπιπλα στο οποίο ζει ο Πλάκα, με το κοντινότερο χωριό να απέχει τρεις ώρες, μπορεί να δει τέσσερα ηφαίστεια και την έρημο, ενώ αν θελήσει να μετακινηθεί πρέπει να διαβεί κομμάτια λάβας, χαράδρες θανάτου και τοξικές λίμνες αρσενικού.





Ο Πλάκα γεννήθηκε εκεί και ζει τα τελευταία 74 χρόνια στο ίδιο σημείο, μόνος του από τότε που πέθαναν οι γονείς του. Η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη διακύμανση θερμοκρασίας στον κόσμο, αφού αυτή μπορεί να φτάσει από τους 30 βαθμούς Κελσίου, στους -30, μέσα σε μία ημέρα.

«Δύσκολο να το αντέξει κανείς αυτό», είπε ο Χάσλαμ στον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο. «Είναι μια χαρά», του απάντησε εκείνος και από την αρχή φάνηκε ότι αυτή η συνέντευξη δεν θα πάει καλά. «Και τα πούμα που τριγυρνούν εδώ;», «Πούμα; Γατάκια», αποκρίνεται ο Πλάκα. Και τι συμβαίνει με το φαγητό, επέμεινε ο ρεπόρτερ. «Οταν τελειώνει, πεινάω. Κανένα πρόβλημα». «Οταν αρρωσταίνετε;», «Προσεύχομαι στο Θεό και μέσα σε τρεις ημέρες είμαι καλύτερα». Ναι, αλλά υπάρχει μοναξιά, σημειώνει ο Χάσλαμ. «Συνέχεια περνάει κόσμος από εδώ. Μόλις πριν από 8 εβδομάδες είχα έναν επισκέπτη!», του απαντά ο προφανώς απρόθυμος συντευξιαζόμενος.





Καταιγίδες, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων; «Κάνω προσφορές στην Πατσαμάμα για προστασία», λέει αναφερόμενος στη Θεά των Ινκας. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο ρεπόρτερ του BBC είχε αντιληφθεί ότι πιθανότατα έκανε τη χειρότερη συνέντευξη στον κόσμο, όπως γράφει. Ο Πλάκα δεν έχει ραδιόφωνο, ούτε τηλεόραση, όπως του απάντησε μονολεκτικά όταν τον ρώτησε. Μήπως βαριέται; Αυτή η ερώτηση προκάλεσε το περίεργο βλέμμα του ηλικιωμένου. «Να βαριέμαι; Δεν έχω χρόνο για να βαρεθώ!», του απάντησε. Η καθημερινότητά του μοιράζεται στο χρόνο που φροντίζει τον κήπο του, προσεύχεται και περιποιείται το μικρό κοπάδι από λάμα που έχει.

Κάπου εκεί ο Χάσλαμ αποφάσισε να παίξει το τελευταίο... χαρτί του, όπως γράφει. Να προτείνει κάτι απίθανο στο συνομιλητή του, μήπως ζωντανέψει η συνέντευξη. «Αν η κυβέρνηση σου έδινε ένα ολοκαίνουριο σπίτι με θέρμανση, σε μία πόλη, με τρεχούμενο νερό και τεράστια τηλεόραση θα το έπαιρνες;», ρώτησε τον κτηνοτρόφο. Εκείνος τον κοίταξε σαν να ήταν... ηλίθιος, περιγράφει ο δημοσιογράφος. «Εννοείται», ήταν η μοναδική απάντηση που πήρε.





Σε εκείνο το σημείο παρατήρησε ότι ο Πλάκα ίσως δεν είναι τόσο μοναχικός τελικά. Πίσω από το σπίτι του βρίσκεται άλλο ένα. Ομως, μέχρι εκείνη την ώρα ο ηλικιωμένος δεν έχει μιλήσει για τους γείτονές του. «Μόλις τον ρώτησα με κοίταξε σαν να έρχεται καταιγίδα. Αρνήθηκε να το συζητήσει. Η συνέντευξη μόλις είχε τελειώσει», γράφει ο Χάσλαμ.

Αργότερα το ίδιο βράδυ, ενώ έτρωγε σε ένα χωριουδάκι φεύγοντας, ο ρεπόρτερ έμαθε την αλήθεια. Η γειτόνισσα του Πλάκα είναι η αδερφή του, του εξομολογήθηκε η σερβιτόρα. Κανείς δεν θυμάται γιατί ήρθαν σε ρήξη, αλλά δεν έχουν μιλήσει τα τελευταία 30 χρόνια. Ούτε καν για να βγουν από τη μοναξιά τους.







iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου