ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τρεις μεγάλες ανατροπές για το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης!

Τους ισχυρισμούς της Κατερίνας Περιστέρημ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που έχει αναλάβει την ανασκαφή στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης αποδόμησε  ο
διευθυντής Αρχαιολογικών Εργων-Μελετών Γεωλογίας και



Παλαιολογίας της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας και μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της ανασκαφής στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, Ευάγγελος Καμπούρογλου, παρουσιάζοντας την εισήγηση του στην 28η Επιστημονική Συνάντηση για το Αρχαιολογικό Εργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο κ.Καμπούργλου μεταξύ άλλων ότι το σημείο που βρίσκεται το μνημείο είναι φυσικός λόφος και όχι τύμβος ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο στην κορυφή του να ήταν τοποθετημένος ο Λέοντας της Αμφίπολης. Επικαλούμενος στατικούς λόγους ο κ.Καμπούρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο σημείο «δεν αντέχει βάρος ούτε 500 κιλά»!
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο κιβωτιόσχημος τάφος ο οποίος βρέθηκε είναι μεταγενέστερος του ταφικού μνημείου! Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε παρενέβη και η συνεργάτιδα του αείμνηστου αρχαιολόγου Δημήτρη Λαζαρίδη, Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη, πρώην προϊστάμενη της Εφορείας Κλασικών Αρχαιοτήτων Καβάλας, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:«Η αρχαιολογία είναι ανασκαφή και σημαίνει χειρουργική επέμβαση και όχι... μπουλντόζες»!


seleo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου