ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πάρτο αλλιώς Αλέξη!

Οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες δεν είναι να σε κάνουν να χαίρεσαι. Οι διαπραγματεύσεις «σέρνονται» η ελληνική διαπραγματευτική
αποστολή παίζει ακόμη τις… κουμπάρες και τα μέτρα που προτείνονται δεν ικανοποιούν τους θεσμούς. Είναι αλήθεια ότι οι δανειστές είναι σκληροί αλλά δεν είναι και πλήρως αδιάλλακτοι. Διότι αν ήταν θα μας είχαν πετάξει έξω από την ΕΕ με τις κλωτσιές και τώρα θα τρέχαμε να αγοράσουμε γάλα και ψωμί στα σούπερ μάρκετ.
Από την άλλη, όταν μια κυβέρνηση συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη στη λογική της δημιουργικής ασάφειας είναι λογικό να μην περιμένει και ο λαός περισσότερα και οι δανειστές κάτι καλύτερο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο και σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε φάνηκε μια ρεαλιστική στροφή και μια διάθεση γι’ αυτόν τον έντιμο συμβιβασμό. Αποδέχθηκε τα λάθη της Ελλάδας που οδήγησαν στην κρίση και απέρριψε κάθε σενάριο ρήξης και εξόδου από την ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς ήταν ο… Τσίπρας εξωτερικού διότι στο εσωτερικό είναι άλλος. Είναι ο αρχηγός ενός κόμματος που αφήνει τον κάθε τυχάρπαστο δραχμολάγνο να παίζει τη χώρα στα χαρτιά. Και είναι ο αρχηγός της κυβέρνησης που αφήνει τους Καμμένους, τις Δούρου και τον κάθε σαλεμένο με την εικόνα του να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια. Άκουσον, άκουσον: Ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε πρόταση να καταργηθεί ως δεύτερη γλώσσα η γερμανική από τα ελληνικά σχολεία.
Να φανταστούμε ότι όλοι οι Ανεξάρτητοι ψεκασμένοι θα έχουν πουλήσει τα γερμανικά αυτοκίνητα που διαθέτουν και θα σταματήσουν να τρώνε λουκάνικα από το Lidl γιατί είναι γερμανικά. Μα καλά, τσίπα δεν έχουνε.
Εν πάση περιπτώσει, ο Αλέξης φάνηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την επίσκεψη στο Βερολίνο αλλά και μετά τη οκταμερή, ότι το πήρε απόφαση να στρίψει το καράβι για να μη βρει στο παγόβουνο. Φευ, διαψευστήκαμε. Υπάρχουν και χειρότερα και ο πρωθυπουργός δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πόσο μάλλον η ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που θα γραφτεί στην ιστορία για την… άτακτη τακτική της.
Δεν ξέρουμε ποια είναι τα μέτρα της λίστας, αλλά σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg μεταξύ άλλων είναι:
•ο εξορθολογισμός των πωλήσεων με τους φορολογικούς συντελεστές, με προοπτική τη μείωση των εξαιρέσεων,
•η εφαρμογή μιας συνολικής αναθεώρησης των κρατικών δαπανών σε όλους τους τομείς,
•η χάραξη μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών,
•η αναμόρφωση των δαπανών για την υγεία,
•η αυστηροποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων,
•η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης και
•η καταπολέμηση της διαφθοράς, στην οποία περιλαμβάνονται οι καμουφλαρισμένοι φοροελεγκτές, όπως τουρίστες, φοιτητές κλπ
Είναι επίσης η τακτοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και
•άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό
•μείωση της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις
•οριστικοποίηση ενός κτηματολογίου
•μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και
•άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
Επίσης, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί, αναφέρει το πρακτορείο, να μην ματαιώσει τις συμφωνημένες αποκρατικοποιήσεις.
Τέλος, σύμφωνα με το Bloomberg υπάρχουν και μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση όπως επιδότηση:
•της ηλεκτρικής ενέργειας
•της σίτισης και
•ενοικίου
Και πάλι επισημαίνεται από τον απεσταλμένο του Bloomberg ότι η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χωρίς την έγκριση των δανειστών.
Αν προτείνει αυτά η κυβέρνηση μαζί με κάτι αυξήσεις στους φόρους πολυτελείας ή κάποιες παρεμβάσεις σε ήσσονος σημασίας θέματα, τότε πάμε για φούντο οριστικά. Ακόμη και τις αυξήσεις στον ΦΠΑ ο Βαρουφάκης τις απέρριψε ενώ υπάρχουν μέτρα που έχουν ξανα-απορριφθεί, όπως οι «πράκτορες» ΣΔΟΕ που θα είναι νοικοκυρές και τουρίστες.
Προς Θεού. Ας μη φανεί ότι θέλει κανείς στη χώρα αυτή να πάρει η κυβέρνηση σκληρά μέτρα. Όμως, με την οικονομία να καταρρέει και τα ταμεία να είναι άδεια, το να απαιτείς από τους ξένους νέα δανεικά χωρίς να αναλαμβάνεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ε, αυτό είναι εκτός πραγματικότητας. Κι απ’ ότι βλέπετε από τα παραπάνω γενικόλογα μέτρα οι δανειστές πάλι θα απορρίψουν τη λίστα και θα φτάσουμε στο σημείο μηδέν. Άλλωστε τα μηνύματα είναι δραματικά: Το χρηματοδοτικό κενό έχει φτάσει τα 30 δις ευρώ. Έχουν φύγει από τις τράπεζες 90-100 δις από την έναρξη της κρίσης. Η κυβέρνηση έχει μαζέψει 1 δις από τα αποθεματικά των φορέων και ετοιμάζεται να βάλει χέρι και σ’ αυτά των ΔΕΚΟ. Αλλά και πάλι δεν φτάνουν για τίποτε. Μέχρι τον Αύγουστο χρειάζονται πολλά δις κι ενώ η Ελλάδα δεν είναι ικανή ούτε τους μισθούς Απριλίου να καταβάλει.
Δεν ξέρουμε αν για όλο αυτό το μπάχαλο φταίει ένας, δύο ή και όλοι στην κυβέρνηση, αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Η χώρα διαλύεται και ο Τσίπρας κάνει σήμερα κυβερνητικά συμβούλια, μάλλον για να παίξουν… μπιρίμπα.
Όμως δεν πρέπει κανείς να παίζει με τη φωτιά γιατί θα καεί, όχι αυτός αλλά η χώρα. Αν του πρωθυπουργού του έχει μείνει έστω κι ένας κόκκος σοβαρότητας και πατριωτισμού, τότε πρέπει να αναλάβει δράση και να τα βρει το γρηγορότερο με τους δανειστές. Αλλιώς ο Τιτανικός θα ωχριά μπροστά στο ναυάγιο της ελληνικής οικονομίας και η ανθρωπιστική κρίση που θα ζήσουμε θα μοιάζει με τραγωδία μπροστά σ’ αυτό που η κυβέρνηση θέλει να θεραπεύσει.
Εκτός κι αν και ο κ. Τσίπρας είναι άξιο μέλος του λόμπι της δραχμής.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου