ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΡΙΑ ΚΑΤΣΙΜΑΤΙΔΗ | Χώρισε η χυμώδης κόρη του Ελληνα μεγιστάνα!

Ο γάμος της Αντρια Κατσιματίδη το 2011 με τον Κρίστοφερ Νίξον-Κοξ ήταν το κοσμικό γεγονός εκείνης της χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Η 21χρονη τότε μοναχοκόρη του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου
Τζον Κατσιματίδη παντρεύτηκε τον 32χρονο εγγονό του προέδρου Νίξον στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου. Αλλά φευ! Η Αντρια χώρισε.


Και τώρα είναι η πιο πολύφερνη νύφη της Νέας Υόρκης. Η Ιωάννα Αντρια Κατσιματίδη, όπως είναι βαπτισμένη, στα 25 χρόνια της πλέον είναι για κάποιους το ασχημόπαπο που θα (μπορεί να) γίνει κύκνος. Στην προσδοκία αυτή βοηθούν και τα δισεκατομμύρια του πατέρα της, λένε οι κακεντρεχείς... Αυτά συζητιούνται στη Νέα Υόρκη τους τελευταίους μήνες μετά το διαζύγιο «βόμβα» που ζήτησε η Αντρια πέρυσι. Και με τις σχέσεις της οικογένειας Κατσιματίδη με την οικογένεια Κλίντον να είναι άριστες, η Αντρια είναι μοιραίο να παραμείνει στα φώτα της δημοσιότητας για αρκετό καιρό.

Επενδύσεις

Και επειδή πολλά γράφονται για τις σχέσεις της οικογένειας Κλίντον με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και τη νέα κυβέρνηση της Αθήνας, είναι πιθανόν να δούμε και τον πατέρα της να επενδύει τελικά στην Ελλάδα. Κάτι που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει, αλλά λέει ότι δεν τον αφήνουν τα συμφέροντα των εγχώριων οικονομικών παραγόντων. Τελευταία προσπάθεια, που τελικά δεν ευοδώθηκε, ήταν η εξαγορά του «Hilton» από την Alpha Bank, που συζητήθηκε στα τέλη του 2014.
Είναι όμως τόσο βαθιά η τσέπη του Κατσιματίδη; Και γιατί χώρισε η κόρη του με τον εγγονό του Νίξον; Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης (που δεν κρατά περισσότερα από 500 δολάρια στο πορτοφόλι του) είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν διανυκτερεύσει (τουλάχιστον δύο φορές) στον Λευκό Οίκο. Οπως λέει ο ίδιος, «ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και το θεωρώ τηνμεγαλύτερη τιμή που έχω δεχθεί». Εχει επίσης επισκεφθεί το Camp David, την εξοχική κατοικία των Αμερικανών προέδρων - μάλιστα, επί προεδρίας Μπους υιού είχε βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για το χτίσιμο μιας καινούργιας εκκλησίας εκεί.
Ο Κατσιματίδης παντρεύτηκε το 1988, σε δεύτερο γάμο, τη Μάργκο Βοντερστάαρ και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αντρια και τον Τζον Τζούνιορ. Η Αντρια είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου οι γονείς της χρηματοδοτούν το Ιδρυμα Υποτροφιών Κατσιματίδη της Σχολής Επιχειρήσεων Stern, καλύπτοντας οικονομικά τις σπουδές τουλάχιστον δύο φοιτητών τον χρόνο. Γνώρισε τον 29χρονο τότε Κρίστοφερ Κοξ το 2008, πέντε μέρες πριν από τα 18α γενέθλιά της. Ο Κοξ εργαζόταν τότε στην καμπάνια του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέιν και μετείχε σε συζήτηση που είχε οργανώσει το σχολείο της Αντρια μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών. Τα αισθήματα στη συνάντηση ήταν κεραυνοβόλα, αλλά το ειδύλλιο δεν ξεκίνησε αμέσως. Ολο εκείνο το καλοκαίρι του 2008 οι δύο νέοι συναντιόνταν σε διάφορες πολιτικές συγκεντρώσεις και έκαναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. «Εχουμε ίδια οπτική σε πολλά πράγματα» έλεγε ο Κοξ.

Η ηλικία

Η διαφορά των έντεκα χρόνων δεν έπαιζε καμία σημασία, μια και σε κάθε συνάντηση ο ένας εντυπωσιαζόταν όλο και περισσότερο από τον άλλον. Ωστόσο, η... άβγαλτη Αντρια δεν είχε ποτέ σκεφτεί ότι η γνωριμία αυτή θα γινόταν δεσμός. Τον Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε τις σπουδές της, εκείνος την κάλεσε για φαγητό. Οπως η ίδια περιγράφει, παρότι ερωτευμένη μαζί του, συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για ραντεβού μόνον όταν ο Κρίστοφερ της πρότεινε να μοιραστούν το επιδόρπιο... Στο δεύτερο ραντεβού τους την πήγε σε προεδρικό debate. Είχαν ήδη συνειδητοποιήσει πόσο πολύ ταίριαζαν οι οικογενειακές αξίες και τα πιστεύω τους. «Αυτό έκανε πολύ πιο εύκολη τη συναναστροφή μας. Εφόσον η πολιτική είναι τόσο σημαντική στις ζωές και των δυο μας, θα έπρεπε να συμφωνούμε» είχε πει η Αντρια. Το ζευγάρι μοιραζόταν επίσης την ίδια αγάπη για το κολύμπι, το τένις και τη μαγειρική. «Από την αρχή ξέραμε ότι θέλουμε να παντρευτούμε. Πιστεύουμε και οι δύο στον έρωτα με την πρώτη ματιά» έλεγε ο Κοξ. Η πρόταση γάμου ήρθε τον Απρίλιο του 2010, σε βόλτα τους προς το παλιό γυμνάσιό της, όπου είχαν πρωτοσυναντηθεί, και ήταν άκρως παραδοσιακή, με εκείνον να γονατίζει μπροστά της.

Ο αυστηρός πατέρας της («τυπικός υπερπροστατευτικός Ελληνας μπαμπάς», λέει η Αντρια, «που ήθελε μετά το σχολείο να επιστρέφω κατευθείαν σπίτι») δεν είχε αντίρρηση να κάνει γαμπρό τον Κρίστοφερ, αν και το ζευγάρι αποτελούσε ένα από τα πιο ασυνήθιστα, από πλευράς πολιτικής ισχύος, ζευγάρια της Νέας Υόρκης - αταίριαστο για πολλούς.

Περιουσία

Οταν τον ρώτησαν για την οικονομική κατάσταση του μέλλοντος γαμπρού του, ο Κατσιματίδης απάντησε: «Δεν τη γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι η Αντρια έχει αρκετά χρήματα και για τους δυο τους».
Ο Κρίστοφερ, όμως, δεν ήταν ένας τυχαίος «γαμπρός». Είναι το μοναχοπαίδι της Τρίσια Νίξον και του Εντουαρντ Φ. Κοξ, δικηγόρου, γόνου παλιάς νεοϋρκέζικης οικογένειας. Η θεία του, η Τζούλι, είναι παντρεμένη με τον Ντέιβιντ Ντ. Αϊζενχάουερ ΙΙ, εγγονό του Αμερικανού προέδρου. Ως παιδί, ο Κοξ αποκοιμιόταν ακούγοντας κασέτες με τον παππού του, τον Ρίτσαρντ Νίξον, να διαβάζει βιβλία. Μία από τις οικογενειακές ιστορίες αναφέρει ότι, στη διάρκεια ενός δείπνου, κάποιος του ζήτησε το αλάτι. «Πρόσεχε, το αλάτι είναι σημαντικό για την παγκόσμια ειρήνη» απάντησε ο τετράχρονος Κρίστοφερ.

Οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και η στήριξη $750.000 στη Χίλαρι
Η πολιτική δεν ήταν terra incognita ούτε για τη νεαρή Αντρια. Στο πατρικό σπίτι στην 5η Λεωφόρο οι επισκέψεις πολιτικών προσώπων ήταν συχνές, από όλο το πολιτικό φάσμα.

Οι φωτογραφίες που καλύπτουν από πάνω έως κάτω τους τοίχους στο χολ είναι η απόδειξη της πολιτικής επιρροής της οικογένειας Κατσιματίδη. Εχουν απαθανατιστεί όλοι –από τον Τσένι και τον Ομπάμα έως τον Γκορμπατσόφ και τον Φιντέλ Κάστρο («Ο Κάστρο είναι φίλος σας;» είχε ρωτήσει ένας δημοσιογράφος τον Κατσιματίδη. «Οχι, δεν τον θεωρώ φίλο μου αλλά τον έχω συναντήσει πάρα πολλές φορές και έχουμε καλές σχέσεις» απάντησε εκείνος).
Ο Κατσιματίδης ανήκε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μεταπήδησε στους Δημοκρατικούς στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Μάικλ Δουκάκη (ήταν ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες του κόμματος), αλλά ενίσχυσε και ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, όπως ο κυβερνήτης Πατάκι, το 2000 υποστήριξε την υποψηφιότητα του Αλ Γκορ, όμως από το 2003 διαφώνησε με το Δημοκρατικό Κόμμα, κυρίως στην πολιτική του έναντι των εταιριών πετρελαίου, και από το 2004 υποστηρίζει σταθερά τους Ρεπουμπλικάνους (στις εκλογές του 2012 ήταν ο διοργανωτής πληθώρας εκδηλώσεων στην οικονομική εκστρατεία του Μιτ Ρόμνεϊ).

Η στενή φιλία

Ωστόσο, λόγω της στενής προσωπικής φιλίας του με το ζεύγος Κλίντον, το 2007 υποστήριξε την κούρσα της Χίλαρι στο χρίσμα της υποψηφιότητας για την προεδρία των ΗΠΑ - οργάνωσε γι' αυτήν αρκετά δείπνα χρηματοδότησης στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, τα οποία απέφεραν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 750.000 δολαρίων. Η Χίλαρι «ανταπέδωσε» την υποστήριξή του και με την παρουσία της στον παραμυθένιο γάμο της Αντρια, το 2011, στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας και στην υπερχλιδάτη δεξίωση που ακολούθησε στο ξενοδοχείο «Γουόλντορφ Αστόρια». Κατά δήλωση του ίδιου του Κατσιματίδη, ο γάμος κόστισε περισσότερο από 1.000.000 δολάρια.

Η Χίλαρι δεν ήταν η μόνη πολιτικός που παρευρέθη. Μεταξύ των 700 καλεσμένων βρέθηκαν οι Χ. Κίσιντζερ, ο Ρ. Τζουλιάνι, ο Τζον Κέρι κ.ά.
Το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ
Ο Κρίστοφερ Κοξ είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος, αλλά η πολιτική είναι στο κύτταρό του. Αν και δεν τα κατάφερε στην πρώτη του προσπάθεια, πρόθεσή του είναι να αποκαταστήσει το όνομα του παππού του που είχε αμαυρωθεί με το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Σε ευτυχισμένες ακόμα μέρες, το 2013, 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίξον, το ζευγάρι ταξίδεψε στο Πεκίνο, με το οποίο ο Νίξον αποκατέστησε τις διπλωματικές σχέσεις το 1972.
Αλλά πολλές φορές τα παραμύθια έχουν άσχημο τέλος. Τρία χρόνια μετά τον γάμο τους και μία μέρα μετά τη δημοσίευση της διάσημης πλέον φωτογραφίας με μητέρα και κόρη να ποζάρουν με τον Μπιλ Κλίντον, η Aντρια έκανε αίτηση διαζυγίου. Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο του χωρισμού. Και οι δύο πλευρές κρατούν τα στόματα ερμητικά κλειστά και δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο. Το διαζύγιο είναι συναινετικό και δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τυχόν οικονομικό διακανονισμό. Η Aντρια Κατσιματίδη είναι έτσι και πάλι μια πολύφερνη, κυριολεκτικώς και μεταφορικώς, νύφη.
Η ελληνική διαφθορά, η αλυσίδα supermarkets και το κοινωνικό έργο
Ο Κατσιματίδης ήταν έξι μηνών όταν οι γονείς του ήρθαν, φτωχοί μετανάστες από τη Νίσυρο, στη Νέα Υόρκη. Νιώθει γέννημα θρέμμα του Μανχάταν. «Είμαι Νεοϋορκέζος, μεγάλωσα στη Νέα Υόρκη, έζησα όλη μου τη ζωή εδώ, σ' αυτές τις συνοικίες» ήταν ένα βασικό μότο της προεκλογικής εκστρατείας του για τη δημαρχία της πόλης το 2013. Δεν πέτυχε, αλλά δεν το βάζει κάτω. «Πρέπει να βελτιώσω τον δημόσιο λόγο μου και να χάσω 15 κιλά για να βγαίνω καλύτερα στην τηλεόραση» δηλώνει. Αθυρόστομος και πληθωρικός, με το ελληνικό κέφι σε μεγάλες δόσεις, λατρεύει τα αεροπλάνα και έχει δίπλωμα πιλότου.
Ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ξεκίνησε να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά τα παράτησε. «Και ο Μπιλ Γκέιτς παράτησε το Χάρβαρντ» παρατηρεί. Αυτό, άλλωστε, δεν τον εμπόδισε να βρίσκεται φέτος (Μάρτιος 2015) στην 577η θέση της λίστας του περιοδικού «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την περιουσία του να εκτιμάται σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από ένα μικρό μπακάλικο

Το 1971 αγόρασε ένα μικρό μπακάλικο και το ονόμασε Red Apple (άλλη μία αναφορά στο αγαπημένο του Μεγάλο Μήλο). Το πρώτο αυτό μαγαζί ήταν το θεμέλιο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes Foods και η αρχή της αυτοκρατορίας του, του ομίλου Red Apple -που περιλαμβάνει σήμερα εταιρίες ακινήτων (με περιουσιακά στοιχεία σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι, Φλόριντα, Παρθένες Νήσους), αεροπλοΐας (με στόλο 440 ιδιωτικών τζετ που ναυλώνει) και τη θυγατρική United Refining Company, που δραστηριοποιείται σε Καναδά και ΗΠΑ και διαθέτει ευρύ δίκτυο πρατηρίων (Kwik-Fill) σε Νέα Υόρκη, Πενσιλβανία και Οχάιο και απασχολεί 8.000 εργαζομένους. Είναι επίσης εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Hellenic Times» και εικάζεται ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει και την «Daily News».
Ο Τζον Κατσιματίδης δεν ξεχνά την Ελλάδα. Οπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά, «προσπάθησα πριν από χρόνια με μια ομάδα επιχειρηματιών να κάνουμε επενδύσεις στη χώρα, όμως αντιμετωπίσαμε τεράστια εμπόδια». Οι προσπάθειες είχαν παταγώδη αποτυχία, ελέω γραφειοκρατίας, διαφθοράς, συμφερόντων. «Οι Ελληνες θέλουν Αμερικανούς ή Eλληνοαμερικανούς που να είναι κορόιδα...» έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του, συνεχίζοντας: «Αγαπώ την Ελλάδα και την επισκέπτομαι συχνά, αλλά είναι μεγάλη ταλαιπωρία να επενδύσεις». Επενδύει όμως πολύ σε φιλανθρωπικά έργα. Μεταξύ των πολλών δράσεών του είναι η βοήθεια σε σειρά αμερικανικών ερευνητικών ιδρυμάτων - για τον παιδικό διαβήτη, τον καρκίνο, τη νεφρική ανεπάρκεια, το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου