ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ενεργοί Πολίτες Εορδαίας προς την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.: Καταντήσαμε η «χαβούζα» της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αλλά τελευταία και της ΕΛΛΑΔΑΣ...

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΗ 5.000 ΤΟΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.»
Έγραψε το Star-fm.gr στις 11 Μαρτίου, για την μεταφορά 5.000 τόνων απορριμμάτων από την Τρίπολη στην Κοζάνη. Δείτε την είδηση εδώ.




Σήμερα η Κίνηση Ενεργών πολιτών Εορδαίας απαντά σ αυτή την ιδέα της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ.:

Με μεγάλη μας έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. να αποδεχθεί το αίτημα του Δήμου Τρίπολης για ταφή 5.000 τόνων απορριμμάτων του προαναφερόμενου Δήμου (Τρίπολης) στην περιοχή μας. Δεν φτάνει που εδώ και χρόνια δεχόμαστε τα απορρίμματα του Δήμου Βέροιας βάσει προγραμματικής σύμβασης με την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. έρχεται τώρα (02-03-2015) η απόφαση της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. να κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Τρίπολης και να δεχτεί και τα σκουπίδια του νέου δήμου.
Εύλογα προκύπτουν ερωτήματα προς την Δημοτική Αρχή και θεωρούμε ότι στο πρώτο μετά την απόφαση αυτή Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας πρέπει να υπάρχει θέμα ημερήσιας διάταξης όπου να αιτιολογηθεί η στάση του εκπροσώπου του Δήμου Εορδαίας στην ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. Επιπροσθέτως εμείς έχουμε να ρωτήσουμε και τα κάτωθι:

1ο. Από πότε ήταν γνωστό το αίτημα του Δήμου Τρίπολης προς την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.

2ο. Αν το αίτημα το γνώριζε η Δημοτική μας Αρχή ώστε να λάβει και την σχετική εξουσιοδότηση ο εκπρόσωπος του Δήμου μας από το Δημοτικό Συμβούλιο, η όχι, δεδομένου ότι η διακοπή της σύμβασης του Δήμου Τρίπολης με το ΧΥΤΑ Φυλής έληξε 20-12-2014.

3ο. Αν το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης ή όχι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε., γιατί στο απόσπασμα πρακτικού που έχουμε, αναφέρεται ότι η συνεδρίαση ήταν τακτική, ενώ ο κ. Δήμαρχος ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του FLASH TV στις 06-03-2015 ότι το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και προφανώς υπήρξε αιφνιδιασμός του εκπροσώπου κ. Πολυχρονίδη. Άρα πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες μας μήπως υπήρξε κάποια «πίεση» πολιτική ή άλλη για να ψηφίσει όπως ψήφισε ο κος Αντιδήμαρχος. Και επιτέλους πρέπει να βγει και να μιλήσει και ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Λαμπρόπουλος αλλά και ο Γεν. Διευθυντής κ. Μαυρίδης για το θέμα.

4ο. Πολλές φορές σχολιάσαμε για την άνιση, (στην ουσία), συμμετοχή της Εορδαίας στην ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. σε σύγκριση με άλλους Δήμους π.χ. προσωπικού. Με άλλα λόγια να υπάρχει πλειοψηφία υπαλλήλων άλλων δήμων, και να μην ισχύει αναλογικά με το ποσοστό που διαθέτει κάθε δήμος στη εταιρεία. Ζητούμε να έρθουν τα στοιχεία αυτά στο φώς από τον Δήμο Εορδαίας.

5ο. Στην ενημέρωση που ζητούμε σχετικά με την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και να ρωτήσουμε στο τι απέφερε τα τελευταία π.χ. 5 χρόνια στον Δήμο Εορδαίας, οικονομικά, ή εξοπλισμό η εταιρεία προς τον Δήμο μας. Είναι απορία πολλών δημοτών αλλά και δική μας, θεωρούμε ότι αν ο Δήμος έκανε κάποιες ανακυκλώσεις (που τώρα υποχρεώνεται να τις κάνει για την ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.) θα ήταν πολύ πιο επωφελείς απ ότι σήμερα.

6ο. Έχουμε αναφερθεί και με έγγραφά μας προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την ανταποδοτική ανακύκλωση, αλλά και την ανακύκλωση στην «πηγή», όμως κανένα δυστυχώς από τα δύο δεν υιοθέτησε η απελθούσα Δημοτική Αρχή και μάλιστα δεν εξήγησε γιατί το έκανε, ας μην κάνει το ίδιο και η τωρινή, η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ στον τομέα αυτό.

7ο. Αν όλα τελικά γίνονται για το κέρδος και αυτό είναι πόσες χιλιάδες ευρώ θα μπούνε στα ταμεία της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε. να βγει και να μας το πει η εταιρεία, μήπως βρεθούνε και άλλοι δήμοι «πελάτες» να φέρουν εδώ τα σκουπίδια τους. Καταντήσαμε η «χαβούζα» της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αλλά τελευταία και της ΕΛΛΑΔΑΣ μήπως τελικά καταντήσουμε να γίνουμε και η ΧΑΒΟΥΖΑ της ΕΥΡΩΠΗΣ;

Ελπίζουμε, αυτή η όπως και να την δούμε «λάθος επιλογή» να είναι η τελευταία που θα «δηλητηριάσει» το ήδη «πληγωμένο κορμί» της ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ας είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΑΘΟΣ που έγινε και θα είναι η αιτία που θα μας ενώσει σαν μια γροθιά ΟΛΟΥΣ για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΛΥΝΣΗ, με πράξεις όμως και όχι μόνο με λόγια.



Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κωτίδης Νικόλαος Σάκκος Θεοδόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου