ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έχει καταλάβει η ΝΔ γιατί έχασε από τον Τσίπρα;

Διαβάζουν τους αριθμούς για να δουν τι έγινε ξαφνικά και ο Τσίπρας είναι καβάλα στ’ άλογο;




Μόλις χθες βγήκε μια έρευνα η οποία έδειχνε τα εξής εντυπωσιακά στοιχεία:


Στα χρόνια της κρίσης, δηλαδή με κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα χαμηλότερα στρώματα αναγκάστηκαν να υποστούν φορολογικές επιβαρύνσεις που αυξήθηκαν έως και 337% σε σχέση με το παρελθόν. Αντίθετα, τα ανώτερα οικονομικά στρώματα υπέστησαν περαιτέρω επιβαρύνσεις της τάξεως μόλις του 9%.

Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 2012 ένα στα τρία ελληνικά νοικοκυριά έπρεπε να αντεπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις με ετήσιο εισόδημα περί τα 7.000 ευρώ. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί το γεγονός ότι τα μη προνομιούχα νοικοκυριά έχασαν μέσα στην κρίση το 86% του συνολικού τους εισοδήματος, ενώ οι πιο εύπορες οικογένειες μόλις το 16% με 20%.

Τι δείχνουν αυτά τα στοιχεία; Μα φυσικά την αιτία για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτο κόμμα και η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την εξουσία στους ερασιτέχνες που την οδηγούν στα βράχια.

Δείχνουν γιατί το 37% του ελληνικού λαού στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό που κατευθύνθηκε στις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Οι περισσότεροι Έλληνες δεν ήθελαν να ψηφίσουν τον Τσίπρα. Εξαναγκάστηκαν όμως ακριβώς για την εικόνα που δείχνει η παραπάνω έρευνα. Όταν λοιπόν οι φτωχοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν 337% περισσότερους φόρους και οι πλούσιοι μόλις 9%, ε, τότε να μας συμπαθάνε στο κόμμα της κεντροδεξιάς αλλά καλά έκαναν και έχασαν.

Όταν τα λαϊκά στρώματα του μεροκάματου και του μόχθου έχασαν στα χρόνια της κρίσης το 86% του συνολικού εισοδήματός τους ενώ οι πλούσιοι μόλις το 16% με 20% τότε καταλαβαίνουμε τη λαϊκή οργή, το μίσος για τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα την ξαφνική στροφή στα αριστερά. Διότι πέρα από την απόγνωση αν η εναλλακτική λύση σου λέει ότι δεν θα πληρώνεις 337%

περισσότερους φόρους αλλά 100% η διαφορά είναι χαώδης.

Κι όταν σου υπόσχεται ότι ο πλούσιος θα πληρώσει όχι 9% αλλά 29% τότε είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι πρέπει να στηρίξεις ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν κάνει τα μισά απ’ όσα σου έχει τάξει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλά έκανε και παραμύθιασε τον κόσμο, το ΠΑΣΟΚ είναι αδιάφορο και ανύπαρκτο, άραγε στη ΝΔ κατάλαβαν τα λάθη τους; Διαβάζουν τους αριθμούς για να δουν τι έγινε ξαφνικά και ο Τσίπρας είναι καβάλα στ’ άλογο; Διότι πάνω απ’ όλα όταν γίνεσαι αντιπολίτευση το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι αυτοκριτική ώστε να είσαι έτοιμος αν κληθείς ξανά από τον ελληνικό λαό να μην κάνεις τα λάθη του παρελθόντος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μερίδιο ευθύνης από την υπερφορολόγηση των φτωχών και την ασυλία των εχόντων. Μπορεί να βρεις χίλιες δικαιολογίες. Ότι υπάρχει κρυφό εισόδημα εκεί στα ψηλά. Ότι δεν μπορεί να τους κυνηγήσει. Ότι αν τους κυνηγήσει θα βγάλουν έξω τα λεφτά τους.

Δεν έχει καμιά δικαιολογία όμως να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο στους βασικούς ψηφοφόρους της. Τους νοικοκυραίους, τους μικροεμπόρους, τους εισοδηματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Όταν είσαι στην εξουσία ασφαλώς και δεν βλέπεις ούτε στα πέντε μέτρα μακριά. Όμως, τα λάθη πληρώνονται και η ΝΔ το πλήρωσε ακριβά το λάθος της. Άφησε μια απίστευτη φοροεπιδρομή, ένα ανελέητο κυνηγητό εκείνων που είναι τα συνήθη υποζύγια και ταυτόχρονα έκλεισε τα μάτια στον πραγματικό πλούτο. Εκείνον που έχει σπιταρόνες στα Βόρεια και τη Μύκονο, που κυκλοφορεί με πανάκριβα Ι.Χ. και σκάφη το καλοκαίρι, που απολύει χιλιάδες και κλείνει εταιρείες αλλά αυτός είναι μόνιμος θαμώνας Μυκόνου και Αράχοβας κι εκείνου που βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό χωρίς να ελέγχεται αν είναι μαύρα.

Ιδού λοιπόν το λάθος της ΝΔ που το εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαϊκισμός της Αριστεράς. Και τώρα είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού ένας παντελώς άσχετος με την πολιτική και την οικονομία και μαζί του κυκλοφορούν διάφορα νούμερα που το παίζουν οικονομολόγοι και υπουργοί. 

antinews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου