ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

«Με το πιστόλι στον κρόταφο»



Και τώρα τι; Είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα έπειτα από το νέο σκηνικό ρήξης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.
Γυρίσαμε πίσω, πριν την 20η Φεβρουαρίου, όταν δεν υπήρχε συμφωνία, όταν τα πάντα ήταν στον αέρα.


Με μια μόνο μεγάλη διαφορά. Η χώρα βρίσκεται τώρα σε χειρότερη κατάσταση. Η οικονομία είναι τώρα στην κόψη του ξυραφιού, ένα βήμα προτού «σκάσει» και προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, χάθηκαν πολύτιμες ώρες και διαπραγματεύσεις και είμαστε μια Ελλάδα με την πλάτη στον τοίχο. Είναι πλέον στην κυριολεξία αυτό που λέμε «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Έχουν γίνει εγκληματικά λάθη για τα οποία κάποτε πρέπει ορισμένοι να λογοδοτήσουν. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης ή όποιος άλλος έφερε τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται. Ένα βήμα από το Grexit, ένα βήμα από το κούρεμα καταθέσεων, μια ανάσα από την οριστική σύγκρουση με τους εταίρους. Βεβαίως και οι δανειστές έχουν βάλει το χεράκι τους. Η αδιαλλαξία τους, η εμμονή τους να διαλύσουν έναν ολόκληρο λαό που έχει περάσει τα πάνδεινα, δεν έχει προηγούμενο. Όμως βρήκαν πάτημα και το έκαναν. Μια κυβέρνηση νωθρών, ερασιτεχνών, ανόητων ψευτονταήδων χωρίς κανένα σχέδιο. Ακόμη κι αγαθές να ήταν οι προθέσεις τους ο τρόπος που είχαν, αυτή η εμμονή να χτυπάνε το χέρι στο μαχαίρι, προκαλεί όλα τα προβλήματα.

Τίποτε δεν βγήκε στον Τσίπρα. Ό,τι κι αν σκεφτόταν και σχεδίαζε έπεσε έξω. Συμμαχίες ήθελε; Δεν βρήκε κανέναν. Επανάσταση στην Ευρώπη επιζητούσε; Έμεινε με τους Podemos. Διεθνή διάσκεψη για το χρέος ζητούσε; Το χρέος δεν υπάρχει στην ατζέντα.

Θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο αποτυχημένος πολιτικός στην ιστορία.

Όμως, το θέμα των οικονομικών προβλημάτων θα δρομολογηθεί. Τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Το θέμα που τίθεται τώρα είναι το πολιτικό. Δεν είμαστε μάντεις αλλά θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Την Πέμπτη πιθανότατα ο Τσίπρας να ζητήσει να γίνει αυτή η περίφημη πενταμερής. Ποιος δε μας λέει ότι στις Βρυξέλλες δεν θα έχουμε νέες... Κάννες; Τότε που ο Παπανδρέου οδηγήθηκε ουσιαστικά σε παραίτηση; Ποιος δεν μας λέει ότι και ο πρωθυπουργός δεν θα πιεστεί με τέτοιο τρόπο που δεν θα έχει πολλά περιθώρια; Βεβαίως θα έχει και την ευκαιρία του Βερολίνου όμως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τότε εκείνη θα είναι η ημέρα των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στην Αθήνα με άδεια χέρια και τότε θα δει τις επιλογές που έχει. Η πρώτη είναι να πάει σε εκλογές επικαλούμενος αδυναμία να κυβερνήσει. Η δεύτερη είναι να πάει σε δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο λαός αν θέλει νέα μέτρα εντός του ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η τρίτη επιλογή είναι η παραίτησή του. Να αφήσει τη καυτή μπάλα στα χέρια άλλων. Να σχηματιστεί μια οικουμενική κυβέρνηση, να βρεθεί ένα πρόσωπο που θα μπορέσει να πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές και η χώρα να αποφύγει τα χειρότερα;

Κομματάκι δύσκολο να αποδεχθεί μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια επιλογή. Πιθανότατα να σπάσει σε δύο κομμάτια. Ο Λαφαζάνης, ενισχυμένος ιδιαίτερα να πάρει την ομάδα του και να φύγει και να μείνουν οι υπόλοιποι που είναι πιο ψύχραιμοι και ευρωπαϊστές. Όσο για τον Τσίπρα; θα περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να επανέλθει, ίσως σε μια χώρα που θα έχει πάρει το δρόμο της.

Σε κάθε περίπτωση το αδιέξοδο στην οικονομία δημιουργεί και αδιέξοδο στο πολιτικό σκηνικό. Κι αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την Ελλάδα. Πέρα από τις εγκληματικές ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό που συμβαίνει, εδώ μιλάμε για την πατρίδα που κινδυνεύει. Γι' αυτό ίσως θα ήταν σωστό να υπάρξει μια διακομματική πανστρατιά με επίκεντρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να χαραχθεί μια εθνική πολιτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια για κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Ούτε η ΝΔ να λέει «σας τα λέγαμε», ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει «είστε εσείς προδότες κι εμείς πατριώτες». Πρέπει να επικρατήσει η σύνεση, η λογική, να βγουν μπροστά τα υγιή μυαλά και να παραμεριστούν τα άκρα.

Η Ελλάδα κινδυνεύει αφενός από μια οικονομική καταστροφή, από μια χρεοκοπία και αφετέρου από την επικράτηση των άκρων στο εσωτερικό της.

«Εθνικός Συναγερμός», λοιπόν, για να μη χαθούν οι κατακτήσεις δεκαετιών.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου