ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης!

Άρχισαν τα όργανα στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μετά τις καταθέσεις που έχουν στο
εξωτερικό (ουδείς θεωρεί ότι είναι από αδήλωτα έσοδα, αλλά είναι πρωτίστως πολιτικό και ηθικό ζήτημα τη στιγμή που η Ελλάδα βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση) έσκασε, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης.

Πρωταγωνιστής του σκανδάλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος για τον οποίο προκύπτει μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Σύμφωνα με το Βήμα ο Γ.Κατρούγκαλος εμφανίζεται ακόμη και λίγες μέρες πριν αναλάβει καθήκοντα να έχει υπογράψει εργολαβικά συμφωνητικά με υπαλλήλους η οποίοι είτε είχαν απολυθεί είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πάντα με βάση το ρεπορτάζ, με αυτά τα συμφωνητικά σε περίπτωση που οι υπάλληλοι αυτοί είτε πάρουν αποζημιώσεις ή επανέλθουν στις θέσεις τους δικαιούται ως δικηγορική αμοιβή το 12% των χρημάτων.

Ο υπουργός σε εκτενή απάντησή του επισημαίνει πως ανέστειλε την δικηγορική του δραστηριότητα από τον Ιούνιο του 2014 οπότε και εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, και πως όχι μόνο δεν ανέλαβε ανάλογη υπόθεση αλλά σταμάτησε για λόγους αρχής να έχει και οποιαδήποτε επαφή με τους εντολείς του.

Ωστόσο από τα στοιχεία που επικαλείται το Βήμα της Κυριακής προκύπτει ότι ο Γ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός.

Απεναντίας ο Γ. Κατρούγκαλος θεωρεί πως η ανακίνηση του θέματος δεν είναι αθώα και έχει στόχο να υπονομεύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός τόνισε ότι αν ίσχυε το ρεπορτάζ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί και να φύγει από τη χώρα, ενώ έκανε λόγο για «προβοκάτσια» και «πλαστογραφία». Βάσει των πληροφοριών που είχε «την περίμενε την επίθεση», υποστήριξε και πρόσθεσε πως όλες οι «σχετικές αγωγές είχαν ασκηθεί το 2013 και το 2014. Κανένας δικηγόρος δεν έχει υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά το 2015».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «εάν είχα κάνει το συμφωνητικό, θα έπρεπε όχι μόνο να παραιτηθώ, αλλά να φύγω από τη χώρα ή να αυτοκτονήσω». Όπως είπε, το επίμαχο συμφωνητικό που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα είναι άσχετο με την επιστροφή διαθέσιμων υπαλλήλων στο δημόσιο και έχει να κάνει με μισθολογική διαφορά...

Η ανακοίνωση του  Γιώργου
  Κατρούγκαλου ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου