ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει!

Μετά τις 25-1-2015 ζούμε ως χώρα, κοινωνία και πολιτικό σύστημα ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου.



Κάποιοι, περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την μεγάλη κυβίστηση. Μεταξύ αυτών και πολλοί ψηφοφόροι του που δεν πίστεψαν – λέει – πως θα έκανε αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε!

Κάποιοι, ελπίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας οδηγήσει σε ένα «εθνικά υπερήφανο» δρόμο εκτός ευρώ και ευρωζώνης, πιστεύοντας έτσι πως μέσω του εθνικού νομίσματος θα έρθει η ανάκαμψη! Μεταξύ αυτών και πολλοί «δεξιοί» που δεν τον ψήφισαν μεν, αλλά μετά τις εκλογές «απελευθερωμένοι» χτυπάνε – στα φανερά ή στα κρυφά – προσοχές στον Αλέξη!

Οι Ευρωπαίοι από την άλλη, φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς περιμένουν από την Ελλάδα και την κυβέρνηση της «ριζοσπαστικής αριστεράς» μετά την μπαμπεσιά που «παίξανε» στον Αντώνη Σαμαρά και την «κεντροδεξιά» συγκυβέρνηση το φθινόπωρο του 2014. Παριστάνουν τους σκληρούς και αδιάλλακτους, ενώ την ίδια ώρα, είναι παραπάνω από φανερό πως στο τέλος θα ενδώσουν στο παραπέντε και η παρτίδα θα συνεχιστεί για έναν ακόμη γύρο.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αρκείται σε μια ναρκισσιστική αδράνεια απόλαυσης της πρόσκαιρης, παντελώς αδικαιολόγητης και ανέλπιστης μετεκλογικής αποδοχής που χαίρει εντός του παραζαλισμένου, αποπροσανατολισμένου και θυμωμένου εκλογικού σώματος. Την ίδια ώρα, η πραγματική οικονομία υφίσταται το τελειωτικό χτύπημα που πιθανώς έως το τέλος της τετράμηνης επονείδιστης «εκεχειρίας» που συνομολογήθηκε στο γιούρογκρουπ της 20-2-2015, θα την οδηγήσει σε βλάβη ανήκεστο και κατά συνέπεια σε μη αναστρέψιμη σε ορατό βάθος χρόνου ύφεση.

Η αντιπολίτευση τέλος, μουδιασμένη ακόμη από το εκλογικό αποτέλεσμα και την μετεκλογική δημοφιλία του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, παριστάνει την «γλυκερή νταντά» του (υποτίθεται) ατίθασου «μικρού», υποσχόμενη να τον στηρίξει στην (υποτιθέμενη) κυβίστησή του, παραβλέποντας με απίστευτη ευκολία την ανεπανόρθωτη ζημιά, που καταστρέφει ότι έχει απομείνει από τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Και ποια είναι η αλήθεια τελικά;

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως παίξαμε ως κοινωνία και εκλογικό σώμα και χάσαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει καμιά κυβίστηση, όσοι το πιστεύουν αυτό είναι πολιτικά τυφλοί. Κι αυτό, επειδή και ένας πολιτικά μονόφθαλμος θα έβλεπε πως αν έκανε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό στην εξουσία. Και ο κ. Τσίπρας ΘΕΛΕΙ να παραμείνει στην πρωθυπουργία για ΠΟΛΛΑ χρόνια ακόμη. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως είναι μονάχα 40 ετών!

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές λοιπόν, η θεωρία της αριστερής παρένθεσης δεν θα έπρεπε να μας ξεγελά ούτε στο ελάχιστο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει. Και η στρατηγική για να το πετύχει αυτό, περνά αρχικά μέσα από την εντός του ευρώ χρεοκοπία. Τους τρομερούς μήνες που θα ακολουθήσουν μια τέτοια εξέλιξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όλο τον χρόνο να χειριστεί επικοινωνιακά μια ενδεχόμενη «νέα συμφωνία διάσωσης», την ίδια ώρα που θα ξεφορτώνεται από τον κομματικό του κορμό όλους εκείνους τους ακραίους που τυχόν θα εναντιωθούν σε μια τέτοια προοπτική. Είμαι βέβαιος πως αν χρειαστεί, θα του «παρασταθούν» έναντι ελαχίστων (κυβερνητικών) ανταλλαγμάτων οι «πρόθυμοι εταίροι» των δύο ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που δήθεν τώρα στέκονται κριτικά απέναντί του.

Σε κάθε περίπτωση, η χώρα φαίνεται σε πρώτη φάση να χάνει το τρένο της ανάπτυξης ή έστω της διατηρήσιμης σταθερότητας για πολλά χρόνια ακόμη. Το παράλογο είναι πως οι περισσότεροι τόσο στην κοινωνία, όσο και στο πολιτικό σύστημα παριστάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου