ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Θα αυξήσουν τη χρέωση του ρεύματος για να βολέψουν τα «φιλαράκια» τους στη ΔΕΗ;

H πρώτη… μεγάλη κίνηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων ήταν η νέα συλλογική σύμβαση στη ΔΕΗ. Και μπράβο τους λοιπόν οι εργαζόμενοι που πέτυχαν να υπογράψουν:



1. Τη χορήγηση τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα για κάθε μέρα πραγματικής εργασίας (φυσικής εργασίας) στη ΔΕΗ, με σκοπό όπως αναφέρεται στο κείμενο της σύμβασης «την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας». Τα 150 ευρώ μηνιαίως αντιστοιχούν σε αύξηση 8 έως 10% για το μέσο μισθό της ΔΕΗ

2. Διασφαλίζεται ότι δε γίνεται καμία απολύτως μείωση στους μισθούς.

3. Η ΔΕΗ δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους.

4. Η ΔΕΗ είναι πλέον υποχρεωμένη (μέχρι τώρα κατέβαλε από ελευθεριότητα) να καταβάλει επίδομα ευδόκιμης παραμονής. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος εργαζόμενος έχει εξαντλήσει τη μισθολογική του εξέλιξη, θα λαμβάνει υποχρεωτικά μισό κλιμάκιο.

5. Καθιερώνεται ειδική άδεια 4 ημερών ετησίως για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην εξυπηρέτηση πελατών (front office) της επιχείρησης.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι εκτός από τις έμμεσες αυξήσεις που θα πάρουν, έχουν και κάποια κρυφά μπόνους, παίρνουν και άδειες και γενικώς θα διάγουν εργασιακό βίο που θα ζήλευαν πολλοί. Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ είναι ακόμη ΔΕΚΟ, δηλαδή εταιρεία του Δημοσίου και είναι η πρώτη που παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις οι οποίες δείχνουν ότι η χώρα… βγαίνει από την κρίση. Δεν έχουμε πια κανένα πρόβλημα ως οικονομία. Είναι παρελθόν τα ελλείμματα, η ΔΕΗ δεν είναι ζημιογόνα επιχείρηση και θα καλύψει όλες τις επιπλέον μισθολογικές χρεώσεις που θα προκύψουν. Μπράβο λοιπόν στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, στη γνωστή ΓΕΝΟΠ δηλαδή του Φωτόπουλου που κατάφερε μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα να πετύχει το καλύτερο.

Ουδεμία σχέση δεν έχει φανταζόμαστε, το γεγονός ότι ο Φωτόπουλος και η παρέα του προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στην επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς. Και βεβαίως, θα πρέπει να ξεχάσουμε τις κατηγορίες που βαρύνουν συνδικαλιστές για τα περίφημα ταξίδια και συνέδρια που πληρώνονταν από τη ΔΕΗ.

Όπως θα πρέπει να πούμε ότι ουδεμιά σχέση έχει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα κρατιστών που λύνει προβλήματα δημοσίων υπαλλήλων αλλά από την άλλη παγώνει επενδύσεις και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Απλά να πούμε κάτι στον Λαφαζάνη που είναι υπεύθυνος για την ενέργεια και έχει παγώσει οποιαδήποτε κουβέντα για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ κ.λπ. Αν δούμε έστω κι ένα ευρώ αύξηση στους λογαριασμούς προκειμένου να καλύψουμε τα επιδόματα των εργαζόμενων της ΔΕΗ τότε θα γίνει χαμός. Δε φτάνει που βλέπουμε το λογαριασμό και παθαίνουμε σοκ κάθε μήνα τώρα θα πληρώνουμε και τις αυξήσεις των συνδικαλιστών; Αν τολμήσουν λοιπόν να αυξήσουν τη χρέωση του ρεύματος ή βάλουν κι άλλο χαράτσι για την ΕΡΤ τότε καλύτερα να ξαναβάλουν τα κάγκελα στη Βουλή γιατί θα κάνουν ντου οι νοικοκυραίοι.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου