ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο πιο διεφθαρμένος αστυνομικός της Βρετανίας

Ανώτερος Βρετανός αξιωματικός αποκάλυψε για πρώτη φορά το πώς παγίδευσαν τον πιο διεφθαρμένο αστυνομικό του Λονδίνου, βάζοντας κοριό στο αυτοκίνητό του.


Ο Mesut Karakas, καταδικάστηκε σε 13 έτη ποινή κάθειρξης το 2010, για την προσπάθειά του να απαγάγει ένα διευθυντή τράπεζας μπροστά στα μάτια της οικογένειά του, με σκοπό τα λίτρα.  Ο κοριός αποκάλυψε κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου και η αστυνομία κινήθηκε αστραπιαία.

Πέντε χρόνια μετά, ο ντετέκτιβ Chris Robson - που είχε τη κωδική ονομασία «The Met» της ομάδας «φάντασμα» - παραμένει αμήχανος ως προς το γιατί ο Karakas, πήγε στην αντίπαλη πλευρά. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, «Breaking The Law: Bent Coppers», ο επικεφαλής της ομάδας που συνέλαβε τον επίορκο ένστολο, σημείωσε ότι «Δεν υπήρχε κάτι εναντίον του. Δεν θα έλεγα ότι ήταν ένας εξαίρετος αξιωματικός - λίγο πολύ, ένας μέσος αστυνομικός», είπε.

Ο ντετέκτιβ Chris Robson




«Ως τα 24, ο Karakas υπηρέτησε στο Σώμα, αλλά ήταν ήδη ύποπτος για διασυνδέσεις με δύο μεγάλους εμπόρους ναρκωτικών και Τούρκους του οργανωμένου εγκλήματος στο Λονδίνο. Οι αμφιβολίες ενισχύθηκαν το 2007, όταν αυτό-τραυματίστηκε με ψαλίδι προκειμένου να παιδέψει έναν ύποπτο».

Ο Robson, συνέχισε αναφερόμενος στο πώς παγίδεψαν τον Karakas: δήλωσε: «Όταν οι υποψίες ενισχύθηκαν, παγιδέψαμε το αυτοκίνητό του με κοριό. Ακούγαμε για το πώς σχεδίαζαν την απαγωγή, για το τι θα έκαναν με τον διευθυντή και την οικογένειά του. Οι πέντε άνδρες, σχεδίαζαν να οργανώσουν μια σκηνή με οδικά έργα κοντά στο σπίτι του θύματος προκειμένου να μην τραβήξουν την προσοχή. Τους ακούσαμε να σχεδιάζουν τη διαδρομή, τι ώρα θα διέπρατταν την απαγωγή και πότε θα υπήρχε λιγότερη αστυνομία στο δρόμο και πώς να απέφευγαν τις κάμερες ασφαλείας».

Ο αξιωματικός κατέληξε λέγοντας πως τελικά συνέλαβαν τα μέλη της συμμορίας και πως ο Karakas ομολόγησε την ενοχή του.

Ο Mesut Karakas





newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου