ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Βόμβα: Οι Γερμανοί σχεδιάζουν κούρεμα καταθέσεων όπως στην Κύπρο!

Θα γίνει η Ελλάδα… Κύπρος; Θα ζήσουμε σκηνές με ουρές στα ΑΤΜ και κούρεμα των καταθέσεων; Θα μπορούσε να είναι ένα σενάριο που θα
ισχύσει και για την ελληνική οικονομία όσο η κυβέρνηση κάνει καθυστερήσεις και αδυνατεί να συνεννοηθεί στα βασικά με τους δανειστές.


Το σχέδιο αυτό, το οποίο είχε γραφτεί και προεκλογικά ενώ κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πρόβλημα να το λένε, επαναφέρει το περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, Αγκ. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε, μεταξύ των… ανορθόδοξων λύσεων που σκέφτονται για την Ελλάδα ώστε να μη βγει από το ευρώ, είναι και το… μοντέλο Κύπρου, Δηλαδή κούρεμα καταθέσεων. Συγκεκριμένα το περιοδικό τονίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit και «μπορεί πολύ καλά να διανοηθεί μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βρίσκει σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται μήπως είναι λύση ένα ανάλογο κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Λέει το περιοδικό: Η καγκελάριος είναι πλέον βέβαιη ότι ένα «Graccident,» ή έξοδος από ατύχημα, δεν είναι πλέον τόσο ένας κίνδυνος.

Οι σύμβουλοι της έχουν ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στην κρίση της Κύπρου, η οποία παρά τρίχα να φύγει από τη ζώνη του ευρώ πριν από δύο χρόνια.

Εκείνη την εποχή, η ΕΚΤ απείλησε να διακόψει την παροχή επείγουσας βοήθειας προς τις κυπριακές τράπεζες, διότι το κοινοβούλιο της χώρας αρνήθηκε να δεχτεί τις απαιτήσεις λιτότητας της ΕΕ.

Οι τράπεζες διέκοψαν τις αναλήψεις για αρκετές ημέρες και επέβαλλαν όρια για αναλήψεις και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό. Αλλά ακόμη και σε μια τέτοια ακραία περίπτωση, υπήρχε ακόμα αρκετός χρόνος για την πολιτική διαδικασία για να συνεχίσει την πορεία της.

Στο τέλος, η κυπριακή κυβέρνηση ενέδωσε κατά τη διάρκεια μίας νυχτερινής δραματικής συνεδρίασης.

Ίσως, λένε κάποιοι στη γερμανική κυβέρνηση, η Ελλάδα χρειάζεται ακριβώς μια τέτοια «τελευταία προειδοποιητική βολή».

«Η Καγκελαρία είναι βέβαιη ότι ενδεχόμενο “ατύχημα” δεν αποτελεί πλέον μεγάλο κίνδυνο. Οι σύμβουλοι της Μέρκελ, βλέποντας το παράδειγμα της Κύπρου και το γεγονός ότι τελικά η Λευκωσία τότε αναγκάστηκε να υποχωρήσει απέναντι στα νέα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Ε.Ε., ίσως να συμμερίζονται στην άποψη ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια προειδοποιητική βολή», καταλήγει το άρθρο.

Το σενάριο αυτό του τρόμου έρχεται ακριβώς επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει 50 ημέρες σε ανέξοδες συζητήσεις και δημιουργικές ασάφειες. Προκαλεί βεβαίως τρόμο ένα τέτοιο γεγονός και είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε νέα εκροή καταθέσεων. Υπενθυμίζεται ότι προ κρίσης οι καταθέσεις ήταν 230-240 δισ. ευρώ και πλέον έχουν πέσει στα 135 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση και ο Τσίπρας με τις επιλογές τους οδηγούν σε κούρεμα όσων αποταμιεύσεων έμειναν και οι ξένοι δεν θα αργήσουν να το κάνουν. Κλείνοντας κάποια στιγμή τις κάνουλες τις ρευστότητας θα φέρουν ένα κούρεμα στις καταθέσεις για να πιεστεί η κυβέρνηση. Θα πληρώσουν δηλαδή οι Έλληνες τις ανοησίες και τα εγκληματικά λάθη των ερασιτεχνών.


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου