ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ποιος θα φορτωθεί τον μουντζούρη της χρεοκοπίας;

Αργήσαμε αλλά τους καταλάβαμε. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο χάος στο μυαλό τους, δε γίνεται να είναι τόσο ανίκανοι που να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια συζήτηση.
Και τελικά το σχέδιο Β για έξοδο από το ευρώ είναι μεν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, όμως, το σχέδιό τους είναι πιο πολύπλοκο.


Η κυβέρνηση αυτή τελικά δεν είναι χαζή. Είναι σατανική. Το παιχνίδι που παίζει λέγεται: «Ο μουντζούρης της χρεοκοπίας». Δηλαδή ποιος είναι αυτός που θα φορτωθεί το Grexit στο οποίο οδηγούμαστε με γεωμετρική ταχύτητα.

Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στα λόγια, αλλά έχει υποχωρήσει σε όλα τα άλλα. Δεν δεχόταν το μνημόνιο και τελικά αποδέχθηκε την παράταση. Δεν δεχόταν μέτρα και τελικά κάνει… μεταρρυθμίσεις. Δεν ήθελε την τρόικα και μ’ αυτούς μιλά στις Βρυξέλλες. Δεν ήθελε τα τεχνικά κλιμάκια και αυτά είναι στην Αθήνα, έστω και στο Χίλτον.

Αρνήθηκε τη δόση των 7,5 δις ευρώ και τώρα ικετεύει να πάρει λεφτά. Και από την άλλη η ίδια κυβέρνηση ενώ βλέπει τη χώρα να καταρρέει παρ’ όλα αυτά παίζει καθυστέρηση. Δεν υπάρχει σάλιο παντού, η οικονομία βουλιάζει αλλά ο Τσίπρας και η παρέα του παίζουν το κορόιδο με τους δανειστές. Όπως δείχνουν τα πράγματα, αν όλα συνεχιστούν στους ίδιους ρυθμούς, αν όχι τώρα σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα κηρυχθεί στάση πληρωμών. Δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις και αυτό όπως όλοι ξέρουμε είναι πιστωτικό γεγονός. Πόσο να φτάσουν τα αποθεματικά των ταμείων; Πόσο να καλύπτουν οι τράπεζες και η ΤτΕ τις εκδόσεις; Και αφού οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν προτεραιότητα είναι δεδομένο ότι οι δανειστές θα φάνε… πόρτα σύντομα από την Ελλάδα. Άσε δε που και στο εσωτερικό μέτωπο υπάρχει μια ιδιότυπη στάση πληρωμών. Χιλιάδες περιμένουν ακόμη το επίδομα θέρμανσης ενώ λέγεται ότι τελικά το πολυδιαφημισμένο μέτρο της δωρεάν σίτισης μάλλον το δικαιούνται 150 κι όχι 300 χιλιάδες πολίτες.

Είναι λοιπόν θέμα χρόνου να σταματήσει η χώρα να πληρώνει και αυτό φοβούνται στην κυβέρνηση. Όχι ως γεγονός, μάλλον έχουν άγνοια κινδύνου και δεν ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη ημέρα. Αλλά το πρόβλημά τους είναι πως θα το διαχειριστούν επικοινωνιακά. Πώς ο Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος πρωθυπουργός της δραχμής χωρίς να πέσει η κυβέρνηση;

Ο τρόπος είναι απλός. Κάνουμε τα πάντα για να φορτώσουμε τον μουντζούρη στη άλλη πλευρά, στον αντίπαλο. Γι’ αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαία η κλιμάκωση της έντασης με τη Γερμανία. Βολεύει την ελληνική κυβέρνηση ένα κλίμα σύγκρουσης διότι όταν θα έρθει η ώρα η κακιά, η στιγμή της κατάρρευσης της οικονομίας και επισήμως τότε θα έρθει ο Τσίπρας με το περήφανο βλέμμα του και απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό θα πει: «Εγώ αντιστάθηκα στην γερμανική μπότα αλλά αυτοί μας καταστρέφουν, αυτοί μας οδηγούν στον όλεθρο». Και κάπως έτσι ο ελληνικός λαός θα βγει στους δρόμους καίγοντας γερμανικές σημαίες, ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα πάρουν 80% και η χρεοκοπία θα φορτωθεί στον μουντζούρη.

Τους πήραμε χαμπάρι, δεν μας ξεγελάνε πια, αλλά το θέμα είναι να μην ξεγελαστεί ο ελληνικός λαός και να τους πετάξει με τις κλωτσιές έξω από την κυβέρνηση. Διότι η χρεοκοπία είναι χρεοκοπία ηλίθιοι και οι συνέπειες δραματικές. Δεν είναι ώρα για παιχνίδια που μόνο σκοπό έχουν να κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να μη χρεωθεί το μεγαλύτερο Βατερλό της σύγχρονης Ελλάδας. Αντί να κοιτάξουν πώς θα αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός, οδηγούν τη χώρα προς τα εκεί. Κι ο κόσμος κοιτάζει σα χαζός. Δυστυχώς μας… ψεκάζουν και ανεχόμαστε να βλέπουμε την πατρίδα να διαλύεται και οι απίθανοι ερασιτέχνες να παίζουν παιχνίδια τακτικής.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου