ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

"Τέλος" στα γυναικεία στήθη και οπίσθια βάζει το Facebook: Οι νέοι κανόνες

Στο τελευταίο "φρεσκάρισμα" που έκανε στους όρους χρήσης του το Facebook, στέλνει "εξορία" τα γυναικεία στήθη και τα
οπίσθια και των δύο φύλων. 

Και δεν εννοούμε φυσικά ότι πλέον θα βλέπουμε φωτογραφίες γυναικών μόνο από το στήθος και πάνω ή από το στήθος και κάτω, ούτε πως θα μπορούμε να ανεβάζουμε μόνο φωτογραφίες "ανφάς". 
Απλά στο εξής θα απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν το γυναικείο στήθος και ανδρικά ή γυναικεία οπίσθια γυμνά, ακόμα κι αν αυτές είναι "καλλιτεχνικές".

Όπως διαβάζουμε στον.... ανανεωμένο κατάλογο για το τι επιτρέπεται και τι όχι στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, στο εξής το Facebook θα "κατεβάζει" τις φωτογραφίες που επικεντρώνονται σε τελείως εκτεθειμένα οπίσθια ("fully exposed buttocks"), όπως και εκείνες που απεικονίζουν ολόκληρα γυναικεία στήθη μαζί με τη θηλή ("female breasts if they include the nipple").

Μάλιστα οι παραπάνω περιορισμοί θα ισχύουν και για τεχνητές εικόνες, δηλαδή ακόμα κι αν πρόκειται για κόμικς ή digital art.

Μάνι-μάνι με βάση τα παραπάνω, και αν "fully exposed buttocks" θεωρούνται και οι όψεις οπισθίων με κάτι σαν ύφασμα στη μέση, μπορούμε να σκεφτούμε πολλά παραδείγματα της pop culture να μένουν εκτός Facebook:

Κι αν από τη μία οι απαγορεύσεις ίσως βοηθούν στον περιορισμό της αντιμετώπισης της γυναίκας σαν σεξουαλικό αντικείμενο, από την άλλη θα μπορούσαν να υπάρξουν και φωνές που θα έβλεπαν αυτή την απόφαση σαν ενοχοποίηση της σωματικής φύσης και του δικαιώματος στη σεξουαλικότητα.

Ό,τι κι αν πιστεύει ο καθένας, το σίγουρο είναι ότι από εδώ και πέρα όταν το Facebook εντοπίζει είτε αυτόματα είτε μέσω καταγγελίας, τέτοιες φωτογραφίες, θα τις "κατεβάζει".

 Μοναδικές εξαιρέσεις στους παραπάνω κανόνες, οι αναρτήσεις εκπαιδευτικού ή σατιρικού περιεχομένου, οι φωτογραφίες μητέρων που θηλάζουν και οι φωτογραφίες με στήθη σε μετεγχειρητική κατάσταση, όπως μαστεκτομή.


Φωτογραφίες σαν αυτή του Helmut Newton θα απαγορεύεται πλέον να αναρτώνται στο Facebook

Οι υπόλοιποι νέοι κανόνες - Τρομοκρατία, bullying, εγκληματικότητα

 Αλλαγές στους όρους χρήσης δεν έγιναν μόνο αναφορικά με το γυμνό σώμα. 
Στο Facebook θα απαγορεύεται επίσης και λεκτικό περιεχόμενο στο οποίο θα περιγράφονται με λεπτομέρεια σεξουαλικές πράξεις (κανονικά με βάση αυτό θα έπρεπε να διαγραφούν και τα μισά σχόλια που κάνουν συνήθως οι Έλληνες οπαδοί).
Επιπλέον απαγορεύεται αυστηρά η ύπαρξη σελίδων, γκρουπ, σχολίων, φωτογραφιών ή βίντεο που προωθούν ή υποστηρίζουν την τρομοκρατία, και κάτι μας λέει ότι και σε αυτό τον τομέα οι υπεύθυνοι του Facebook θα έχουν πολλή δουλειά, αν αναλογιστούμε την "εισβολή" τρομοκρατών και υποστηρικτών τους στα social media που παρατηρείται τελευταία.

Το bullying βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο του Facebook, που δεν θα επιτρέπει περιεχόμενο που επιτίθεται κακόβουλα και μειώνει την προσωπικότητα ενός ατόμου.

"Κόκκινο πανί" για το Facebook είναι ακόμη η υποστήριξη εγκλημάτων, ωστόσο διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για την υποστήριξη νομιμοποίησης κάποιων παράνομων πράξεων (μήπως σας μυρίζει μαριχουάνα...;).

pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου