ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

H Ελλάδα πέφτει σε τοίχο...

Δυστυχώς φαίνεται ότι η Ελλάδα πέφτει σε τοίχο και δύσκολα θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση και κυρίως οι κ. Τσίπρας και
Βαρουφάκης έκαναν εγκλήματα τις τελευταίες 50 ημέρες, η ουσία είναι ότι οι δανειστές θέλουν να μας... τελειώσουν. Όλα δείχνουν ότι δεν «μασάνε» ούτε σε εκβιασμούς για το πλήγμα που θα δεχθεί η ΕΕ από το Grexit, αλλά ούτε και από τις διπλωματικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει μια πολιτική λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις ο Τσίπρας ζήτησε την πενταμερή, αμέσως ο Σόιμπλε ζήτησε τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group ενώ έβαλε τα «μαντρόσκυλά» του, τον Ντάισελμπλουμ και τους Κοστέλο και Βίζερ, να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.


Από την άλλη, ενώ η κυβέρνηση περίμενε ότι θα γίνει αποδεκτή η πρόταση Τσίπρα για πενταμερή συζήτηση για την Ελλάδα, η Μέρκελ απάντησε εμμέσως λέγοντας ότι η τρόικα (όχι οι θεσμοί) δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.

Τα μηνύματα είναι εμφανή προς την Ελλάδα ότι αν δεν δεχθεί τους όρους που θέτουν οι δανειστές τότε θα αφήσουν την οικονομία να πνιγεί. Κι επειδή έχουν και... εναλλακτική πριν το Grexit βάζουν μπροστά το κούρεμα καταθέσεων και τον περιορισμό των κεφαλαίων.

Συμπερασματικά: Οι δανειστές βάζουν φρένο στις προσδοκίες που καλλιέργησε το προσκλητήριο της Αγκ. Μέρκελ στον Αλ. Τσίπρα αλλά και η πρόταση του τελευταίου για πολιτική λύση. Δείχνουν να παραπέμπουν την Ελλάδα ξανά στο Γιούρογκρουπ που το θεωρούν αρμόδιο για να βρει οικονομική λύση. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα είτε θα δεχθεί να πάρει μέτρα προκειμένου να ξεκλειδώσει η ρευστότητα είτε θα αφεθεί να πεθάνει από ασφυξία.

Η αγωνία στην κυβέρνηση είναι μεγάλη αφού δεν υπάρχει φράγκο στα ταμεία και με το ζόρι πληρώθηκε μια ακόμη δόση στο ΔΝΤ. Την Τετάρτη η ΕΚΤ θα πάρει ξανά απόφαση για την ρευστότητα μέσω του ELA όμως δεν αναμένονται θεματικά πράγματα. Είτε θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη ρευστότητα είτε θα δώσει μια μικρή αύξηση με πιο ακραίο σενάριο να μειώσει τα χρήματα που δίνονται οδηγώντας ένα βήμα πιο κοντά στον γκρεμό.

Κι ενώ η κατάσταση είναι ζοφερή στην Ευρώπη για την ελληνική οικονομία η κυβέρνηση δείχνει να έχει πάθει βέρτιγκο. Η απόρριψη των νομοσχεδίων για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση προκαλούν κλυδωνισμούς καθώς τώρα το Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι τα έχει βάλει με ανάλγητους. Διότι και τα δύο νομοσχέδια θα βοηθήσουν πράγματι τους πολίτες χωρίς δημοσιονομικό κόστος ωστόσο θεωρούνται μονομερείς ενέργειες για λόγους καθαρά εκδικητικούς.

Αν κάποιος σήμερα τόνιζε προς την κυβέρνηση «σας τα λέγαμε και δεν μας ακούγατε», θα τον χαρακτήριζαν μετά Χριστόν προφήτη. Όμως έτσι είναι η κατάσταση. Εδώ και δύο μήνες, πριν τις εκλογές, όλοι οι σοβαροί άνθρωποι προειδοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σκληρή στάση των δανειστών κι ότι δεν θα κάνουν πίσω. Ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι λοιποί φανφαρολόγοι δεν σταματούσαν να μιλάνε για ευρωπαϊκές συμμαχίες, για υποχώρηση των δανειστών, για ανατροπή στην Ευρώπη και για άλλες τέτοιες ανόητες προσεγγίσεις που καμιά σχέση δεν είχαν με τη διπλωματία και την ορθή διαπραγμάτευση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύτατες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει προκύψει καθώς από τη μια διέλυσε τις σχέσεις της με τους δανειστές και στη συνέχεια τους ικετεύει για συναντήσεις και για πολιτικές λύσεις. Επίσης άφησε να περάσουν 50 ημέρες με μπαρουφάκειες ανοησίες ενισχύοντας τη διάλυση της οικονομίας και τη μείωση της ρευστότητας. Με μαγκιές, κάκιστες παραστάσεις του Βαρουφάκη και τον Τσίπρα απομονωμένο, έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα, επαναφέροντας βεβαίως το Grexit το οποίο είχαμε ξεχάσει.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει το τίμημα της βλακώδους διακυβέρνησης της χώρας. Όμως, η πατρίδα τι φταίει;


antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου