ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα παιδικού και εφηβικού βιβλίου 2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών (Φωτογραφίες)

Την ημέρα παιδικού και εφηβικού βιβλίου γιορτάσαμε με τους μαθητές της έκτης τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών και το δάσκαλό τους, Ιωάννη Λόλα, που τους συνόδεψε.


Οι βιβλιοθηκονόμοι καλωσόρισαν τα παιδιά, τους μίλησαν για τη ζωή του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν όπως και για τη διεθνή οργάνωση βιβλίων, τη νεότητα IBBY . Το ποίημα, που έγραψε Marwa Al Agroubi η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και πρόεδρός του τμήματος Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διάβασε ένας μαθητής και το απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο χρωματίζοντας κάθε φορά ανάλογα τη φωνή του και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων.

δηκεβι 12
Στη συνέχεια αφού δόθηκε το ερέθισμα στα παιδιά με την ανάγνωση του ποιήματος, ζητήσαμε να φιλοτεχνήσουν το καθένα μια αφίσα και να γράψουν ένα ανάλογο μήνυμα για την ημέρα. Τα παιδιά αποτύπωσαν με έντονα χρώματα στο χαρτί ποιήματα, μηνύματα, ζωγραφιές και στίχους, την αγάπη τους για το βιβλίο, τη γνώση που προσφέρει και τα ταξίδια τους σε κόσμους μαγικούς.
δηκεβι 13


Η φίλη μας Μάνια Καψή αφού συγκέντρωσε τις αφίσες των μαθητών, τους εξήγησε πώς θα δεθούν, για να δημιουργηθεί ένα αναμνηστικό λεύκωμα της τάξης τους. Βήμα-βήμα τα παιδιά εργάστηκαν ατομικά έχοντας αναλάβει πολλούς ρόλους όπως του συγγραφέα, του ζωγράφου, του σχεδιαστή, του τυπογράφου. Έτσι άρχισαν να κολλάνε τις αφίσες ταξινομώντας σε αλφαβητική σειρά με βάση το όνομα του κάθε παιδιού και αμέσως ετοιμάστηκε το σώμα του βιβλίου. Η Μάνια με βοηθούς τους διψασμένους τυπογράφους κατασκεύασε τις δυο όψεις του χοντρού ξύλινου εξώφυλλου του λευκώματος. Βλέποντας κάποιος τη δουλειά που έκαναν οι μαθητές για το λεύκωμα, δε θα μπορούσε να το ξεχωρίσει από τη δουλειά ενός επαγγελματία… Πραγματικό έργο τέχνης!!!

δηκεβι 14
Φεύγοντας βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία και με καμάρι τα παιδιά κρατούσαν το λεύκωμα στα χέρια τους ανυπομονώντας να πάνε στο σχολείο και να το δείξουν στους συμμαθητές και τους δασκάλους του σχολείου τους. Από καρδιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη φίλη και εθελόντρια Μάνια Καψή, που παρόλο τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της, μας χάρισε απλόχερα τις καλλιτεχνικές της γνώσεις τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά, εφόδια για να τις αξιοποιήσουμε στο μέλλον.
δηκεβι 15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου