ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

"Μπρος- πίσω" η πρόταση Πούλιου για τους "στημένους αγώνες"

Μετά το Πάσχα όπως όλα δείχνουν θα γνωστοποιηθούν τα ονόματα που βρίσκονται στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Πούλιου, προς το
Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» που αφορά την περίοδο 2009-2011.


Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο Εισαγγελέας προέβη σε κάποιες «διορθώσεις τυπικού χαρακτήρα» επί της πρότασής του η οποία εκτείνεται σε 3.000 σελίδες!

Ωστόσο όπως έχει αναφέρει από την Τρίτη (07/04) το Soccerplus, κατηγορίες προτείνεται να απαγγελθούν στους Α. Μπ. και Γ. Τσ. – που κατά το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδροι ΠΑΕ Super League και Football League αντίστοιχα - για την συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.

Επίσης, η πρόταση φέρεται να παραπέμπει έναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Super League σε βαθμό πλημμελήματος για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και τον πρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ με τις ίδιες κατηγορίες, ο οποίος κατέχει και υψηλή θέση σε θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, ίδιες κατηγορίες στον ίδιο βαθμό φέρεται να αντιμετωπίζούν πρόεδρος ΠΑΕ της Super League που τον συναντάμε και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», καθώς και πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της Super League η οποία αγωνίζεται στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο λόγος που η κατηγορία αυτών των προσώπων είναι σε βαθμό πλημμελήματος οφείλεται στο ότι αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν έως το 2011 βάσει των τότε νόμων θεωρούνταν πλημμελήματα. Τα συγκεκριμένα αδικήματα μετατράπηκαν σε κακουργήματα με τον νόμο που ψηφίστηκε το 2012.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απαλλακτική φέρεται είναι η πρόταση του κ. Πούλιου για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, τον πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου και της ΕΠΟ Θανάση Κανελλόπουλο και άλλους.

To ιστορικό της υπόθεσης των "στημένων αγώνων"
Πρόκειται για την υπόθεση που άρχισε τον Ιούνιο του 2011 με αφορμή το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου, η οποία άσκησε δίωξη σε 83 φυσικά πρόσωπα με αδικήματα όπως σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία - δωροληψία, προσυνεννόηση αγώνων κ.ά.

Πολλοί απ’ τους κατηγορουμένους ήταν πρόεδροι ομάδων που αγωνίζονταν στη Σούπερ Λίγκα και σε μικρότερες κατηγορίες ενώ υπήρχαν και διαιτητές Σούπερ Λίγκας, υπάλληλοι της ΕΠΟ, προπονητές, ποδοσφαιριστές και άλλα πρόσωπα συνδεόμενα με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτηση 14 προσώπων και αρχικά, ως περιοριστικό μέτρο, είχε απαγορευθεί σε όλους τους διωκόμενους η έξοδος από τη χώρα.

Στο πόρισμα περιλαμβάνονταν διάλογοι μεταξύ γνωστών παραγόντων της ΕΠΟ και ομάδων της Σούπερ Λίγκας που αφορούσαν προτιμήσεις διαιτητών, «παροχή προστασίας» σε διαιτητές, παράνομο στοιχηματισμό κ.λπ.

Σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης, το φθινόπωρο του 2013 έγινε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δίκη που αφορούσε ένα σκέλος της υπόθεσης και κυρίως τη δράση του ισχυρού άνδρα της Καβάλας Μ. Ψωμιάδη. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους Μ. Ψωμιάδη, Κ. Ριαβόγλου, Θ. Μητρόπουλο, Π. Αμανατίδη και Δ. Κωτούλα για την κατά περίπτωση χειραγώγηση έξι αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου την περίοδο 2009-2011.

Σε επίπεδο πειθαρχικών διαδικασιών, με πρωτοβουλία των τότε «ποδοσφαιρικών εισαγγελέων» της ΕΠΟ Ανδρ. Φάκου και Εμ. Αντωνακάκη ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις και τιμωρήθηκαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Β., η Καβάλα και Ηλιούπολη καθώς και οι πρόεδροί τους. Οσον αφορά στην πρόταση του κ. Πούλιου, πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνει περίπου 180 πρόσωπα ως κατηγορούμενα, εκτείνεται σε περίπου 300 σελίδες, ενώ έχουν παραγραφεί όσες κατηγορίες υπήρχαν σε βαθμό πλημμελήματος.

  soccerplus.gr, www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου