ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Έδωσε γη και ύδωρ, παίρνει λεφτά και... σκληρά μέτρα

Ας αφήσουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, τα non paper του Μαξίμου, τις δηλώσεις του Τσίπρα ή γενικώς τα όσα βγαίνουν στο προσκήνιο
επειδή η κυβέρνηση θέλει. Ας πάμε στην ουσία της διαπραγμάτευσης που βρίσκεται σε κομβικό σημείο και ας δούμε την αλήθεια.


Ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και μαζί του όλη η Ελλάδα απλά και μόνο γιατί άφησε το χρόνο να περάσει. Αν η διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας τον Ιανουάριο είχε βαθμό δυσκολίας 3 με άριστα το 10, σήμερα έχει 9. Γιατί; Μα απλά γιατί όποια πολιτική εκτίμηση έκανε προεκλογικά ο Τσίπρας έπεσε έξω. «Θα συμφωνήσει η Μέρκελ με τις ελληνικές θέσεις και θα είναι μέρα μεσημέρι», είχε πει πριν τις εκλογές, μαζί βεβαίως με τα νταούλια και τον πεντοζάλη. Όσο συμφώνησε η Μέρκελ, άλλο τόσο γίναμε κι εμείς πλούσιοι.

Έχοντας λοιπόν χαμένους τρεις μήνες η Ελλάδα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που παίρνει τα λεφτά που δίνουν τα νοσοκομεία για… γάζες, προκειμένου να πληρώσει μισθούς. Όταν λοιπόν οι δανειστές σε βλέπουν να είσαι έτοιμος για στάση πληρωμών έχουν ή όχι το πάνω χέρι; Και τι θα χάσουν αν «σκάσει» η Ελλάδα; Μερικές μέρες αναταραχή στις αγορές και το ευρώ και μετά όλα καλά ενώ εμείς θα βράζουμε στο ζουμί μας. Ο Τσίπρας λοιπόν απλά τορπίλισε τη δική του δυναμική και σαμποτάρισε τις καλές ευκαιρίες που είχε η χώρα για μια πραγματικά έντιμη συμφωνία.

Πήγε λοιπόν στη σύνοδο κορυφής για να μιλήσει με Μέρκελ κυρίως και Ολάντ. Η σχεδόν μία ώρα συνομιλίας με την γερμανίδα καγκελάριο είναι πολύς χρόνος και σίγουρα δεν θα ήταν τόσος αν ο Τσίπρας δεν έδινε τα πάντα για να ζητήσει από την «πατρόνα» κάποια ελάχιστα προκειμένου να μην του βάλουν πίσσα και πούπουλα στην Ελλάδα. «Γη και ύδωρ» έδωσε για να πάρει ρευστότητα και να μην κλατάρει η χώρα. Ο ίδιος που έφερε την πατρίδα στο χάλι που είναι σήμερα πήγε τώρα να διαπραγματευτεί από δεινή θέση. Αυτό είναι το κατόρθωμά του. Αλλά έχει σημασία αυτό που είπε η Μέρκελ: Ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην ξεμείνει η Ελλάδα από χρήμα πριν την οριστική συμφωνία. Αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως καλό, αλλά η Μέρκελ άλλα εννοεί κι όχι αυτά που θέλει να πιστεύει η κυβέρνηση. Η Γερμανία ζητά απλά μεταρρυθμίσεις για να δώσει χρήματα και να πάει η Ελλάδα λίγο αργότερα σε μια γενική συμφωνία για νέο δάνειο.

Το είπε χθες ο Ολάντ: Πρέπει η Ελλάδα να δείξει ότι έχει πάρει αποφάσεις και λίγο αργότερα ο Τσίπρας τόνισε ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ενδιάμεση συμφωνία. Συμπέρασμα: Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε και δεσμεύτηκε για συγκεκριμένα μέτρα που θα τα μάθουμε σύντομα. Και σίγουρα δεν θα είναι καλά αφού ήδη διαρρέονται απαιτήσεις για αλλαγές στο ασφαλιστικό και το εργασιακό, για πάγωμα της 13ης σύνταξης και για ανατροπές στον ΦΠΑ.

Ο λογαριασμός θα έρθει σύντομα και θα είναι ο πρώτος γιατί ακολουθεί ο Ιούνιος. Και μια μικρή λεπτομέρεια με μεγάλη σημασία. Δύο τουλάχιστον μυστικές συσκέψεις έγιναν από τους δανειστές στην Ουάσιγκτον και στη Ρίγα της Λετονίας. Ο Βαρουφάκης δεν ήταν σε καμιά. Είναι στοιχείο ότι σιγά – σιγά τον παίρνουν χαμπάρι και τον απομονώνουν μέχρι να τον διώξουν. Το παιχνίδι της διαπραγμάτευσης το παίζει ο Τσίπρας πλέον και ο υπουργός πάει για τα… τσικό. Άλλωστε είναι πολυάσχολος στο να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για Grexit, δίνοντας τη χαριστική βολή στη χώρα του.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου