ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

«Αριστερή παρένθεση»;

Έστω κι ένας Έλληνας να πιστεύει ότι οι εκλογές ή το δημοψήφισμα αποτελούν λύση είναι τουλάχιστον τρελός.
Κανέναν δεν συμφέρει η προσφυγή στις κάλπες τώρα ή σε ένα – δύο μήνες. Ούτε τα πολιτικά κόμματα, ούτε τη χώρα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί να θέλει να κάνει εκλογές; Και πώς θα τις κάνει; Για παράδειγμα ποιος δεν πιστεύει ότι αν προκηρυχθούν εκλογές τον Ιούνιο οι ξένοι δεν θα μας στραγγαλίσουν; Θα μας ρίξουν στο κεφάλι ένα capital control, θα αδειάσουν οι τράπεζες, δε θα μείνει σεντ στην Ελλάδα. Ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να πάει με κλειστές τράπεζες και με ουρές στα ΑΤΜ μπας και βρουν κανένα κατοστάρικο; Και γιατί να θέλει να ζητήσει λαϊκή εντολή, τρεις μήνες μετά την προηγούμενη; Αλλά και πόσο θα συνέφερε αυτό την κυβέρνηση καθώς η εντολή του Ιανουαρίου ήταν ξεκάθαρη και δεν χωρά αμφιβολία; Δηλαδή δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε για τον Α. Τσίπρα μια προσφυγή στην κάλπη, πλην ίσως να υποστεί μια βαριά ήττα.

Όσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επίσης δεν είναι προς συμφέρον τους η κάλπη καθώς ακόμη δεν είναι έτοιμα να κάνουν κάτι διαφορετικό. Το μόνο που θα μπορούσαν ίσως να κερδίσουν θα ήταν μια… κυβέρνηση εθνικής ενότητας η οποία όμως θα ήταν αναγκασμένη να διαχειριστεί τα ερείπια που θα άφηνε ο Τσίπρας.

Πάνω απ’ όλα οι εκλογές, όποια μορφή κι αν έχουν, δεν συμφέρουν την Ελλάδα. Μια χώρα διαλυμένη, με άδεια ταμεία, που με το ζόρι πληρώνει συντάξεις και με παντελή έλλειψη συμμάχων δεν μπορεί να ομφαλοσκοπεί. Δεν μπορεί να είναι εσωστρεφής και να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που δεν έλυσε με τις εκλογές του Ιανουαρίου με άλλες κάλπες. Εν πάση περιπτώσει μόνο τρελοί πρέπει να είμαστε όλοι μας προκειμένου να σύρουμε τη χώρα σε εκλογές, ακόμη κι αν πρέπει να «φάμε στα μούτρα» μια τόσο κακή κυβέρνηση. Άλλωστε, θα πέσει από μόνη της πνιγμένη στα αδιέξοδά της. Το μόνο που δεν πρέπει να γίνει είναι να έρθει κάποιος και να αναλάβει μια κατεστραμμένη χώρα και να πάρει μέτρα τόσο επώδυνα που τα μνημόνια των προηγούμενων ετών θα μοιάζουν με…απλές διατάξεις κάποιου νομοσχεδίου.

Κι αφού ισχύουν όλα τα παραπάνω γιατί κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν συνεχώς τις κάλπες στο προσκήνιο; Άλλος λέει να γίνει δημοψήφισμα σε 15 ημέρες, άλλος δεν φοβάται τις εθνικές εκλογές, κι άλλος ότι αν πρέπει να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, ας γίνει.

Ο λόγος είναι απλός: Οι εκλογές δεν συμφέρουν κανέναν αλλά είναι μονόδρομος γι’ αυτόν που έχει το πάνω χέρι, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας εξελέγη με μια εντολή. Να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, να διαπραγματευτεί καλύτερα από τους άλλους, να προσπαθήσει να πετύχει μια συμφωνία με λιγότερο επώδυνους όρους και βεβαίως να εφαρμόσει το… πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αφού αυτή η λαϊκή εντολή δεν μπορεί να υλοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο μια επιλογή. Να ξαναζητήσει καινούργια.

Πολλώ δε μάλλον αν υπάρξει και κάποια συμφωνία με τους δανειστές. Γιατί είναι σίγουρο ότι θα είναι επώδυνη. Ας υποθέσουμε ότι την εγκρίνει ο ελληνικός λαός και αποδέχεται τη μοίρα του. Ποια κυβέρνηση θα μπορέσει να την εφαρμόσει; Θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να περνά τα μέτρα στη Βουλή και να τα ψηφίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κι όχι δικοί του βουλευτές; Ακόμη και ένα δημοψήφισμα δε θα έσωζε την κυβέρνηση και αργά – αργά θα οδηγούνταν σε εκλογές. Ο μονόδρομος είναι λοιπόν οι κάλπες κι αν κάποιοι βουλευτές λένε ότι δεν τις φοβούνται απλά το κάνουν για να μη δείξουν πόσο τις τρέμουν. Οι επόμενες εκλογές, αν γίνουν σύντομα θα έχουν ένα χαρακτήρα. Ευρώ ή εκτός και τότε να δούμε ποιοι αρχηγοί, ποιοι βουλευτές, ποια στελέχη θα επιβιώσουν στο πιο κρίσιμο κρας τεστ της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Είχαν απόλυτο δίκαιο όσοι έλεγαν τα Χριστούγεννα ότι οι εκλογές δεν έπρεπε να γίνουν. Το μεγάλο λάθος έγινε με την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά με αφορμή την εκλογή Προέδρου. Θα είχε άλλη εικόνα η χώρα τώρα και ίσως να ήταν ακόμη καλύτερα για τον Τσίπρα και την παρέα του. Αφού επέλεξε να κυβερνήσει θα πρέπει να αποδεχτεί ότι μπορεί να γίνει «αριστερή παρένθεση». Η έρμη η χώρα τι έφταιγε για να χάσει τόσα πολλά σε τόσο μικρό διάστημα;

Απλά τώρα όλα τα κόμματα του τόξου πέραν του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάζονται. Τα πάντα είναι ανοικτά και ίσως κληθούν να πάρουν γενναίες αποφάσεις με γνώμονα τη σωτηρία της πατρίδας.

Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου