ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Από τη Μόσχα ξεκινά ο δρόμος προς τον Γολγοθά

Στο ταξίδι στη Ρωσία ουσιαστικά, η βότκα ήταν… μπόμπα, το χαβιάρι ξίνισε στο στόμα της Περιστέρας, οι συμφωνίες δεν έγιναν, ο Αλεξέι Τσίπρα γυρνά στην Ελλάδα με άδεια χέρια
αλλά έχοντας κάνει τεράστια δώρα στον Βλαδίμηρο. Το πρώτο είναι ότι ο Πούτιν προώθησε τον δικό του αγωγό που θα είναι ανταγωνιστικός στον ΤΑΡ. Και το δεύτερο είναι ότι έβαλε τον Τσίπρα να πιέζει τους Ευρωπαίους για άρση του εμπάργκο. Με απλά λόγια, όπως έγραψαν και οι FT, πρόκειται για μια διπλωματική νίκη του Πούτιν χωρίς κανένα κόστος.

Τι πήρε ο Τσίπρας; Υποσχετικές για μελλοντικά κέρδη, μια εικόνα Αγίου και μια συμφωνία για τα 1000 χρόνια μοναχισμού στο Άγιον Όρος. Ο Θεός να μας βοηθάει δηλαδή από τη διπλωματία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός θα γυρίσει στην Αθήνα με άδειες βαλίτσες (εκτός κι αν πάρει καμιά μινκ η Μπέτυ) και έχοντας να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας. Και πλέον δεν υπάρχουν ούτε προσδοκίες για τους Ρώσους που θα μας σώσουν, ούτε και δικαιολογίες για ανόητες αντιπαραθέσεις με όσους χρωστάμε και με εκείνους από τους οποίους θα ζητήσουμε ξανά χρήμα. Και σίγουρα δε θα είναι ρούβλι. Ευρώ θα είναι και δολάριο, γι’ αυτό ας κοιτάξουμε να δούμε τι θα κάνουμε πριν είναι αργά.

Άραγε το μυαλό του κ. Τσίπρα να έχει ξεκολλήσει, έπειτα από το ταξίδι στη Ρωσία; Θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις που απαιτούνται για να μη χαθεί η χώρα; Έχει αποφασίσει να κάνει υποχωρήσεις για να κλείσει η συμφωνία και για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Ή τελικά όλο αυτό γίνεται βάσει σχεδίου που οδηγεί κατευθείαν σε έξοδο από το ευρώ και άλλο νόμισμα; Παράλληλο ή δραχμούλα;

Πραγματικά αδυνατούμε να καταλάβουμε που το πάει η κυβέρνηση. Αφού έξυσε τον πάτο του βαρελιού, αφού πλήρωσε μισθούς και συντάξεις, οικογενειακά επιδόματα που ήταν σε εκκρεμότητα και τα…45 εκατ. ευρώ για το εξοπλιστικό, τώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα. Ή θα πάει σε μια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο, όπου θα παιχτεί η τελική παρτίδα είτε θα κηρύξει στάση πληρωμών και θα πάνε περίπατο οι υποσχέσεις Βαρουφάκη για εξόφληση του χρέους στο διηνεκές.

Τo EuroWorking Group απλά ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι φοβόμαστε: Ότι δηλαδή όσο η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της μαγκιάς, της αναβλητικότητας, της αδυναμίας λήψης αποφάσεων τόσο οι δανειστές θα σκληραίνουν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα έδωσε νέα λίστα με στόχο έσοδα 1 δις ευρώ, λίστα που δεν ξέρουμε τι περιέχει. Ενδεχομένως να είναι μια ακόμη λίστα εμπνεύσεως Βαρουφάκη. Από την άλλη οι δανειστές επιμένουν σε μέτρα για συντάξεις και ασφαλιστικό.

Κι αντί η Ελλάδα να βάζει όλη της τη δύναμη να αλλάξει τις παράλογες απαιτήσεις, αναλώνεται σε φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια για το ταξίδι στη Ρωσία ή για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που γίνονται. Η κλεψύδρα, όμως, αδειάζει και σε 15 ημέρες η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να συμφωνήσει είτε ο κ. Τσίπρας να γίνει… Χαρίλαος Τρικούπης.

Ποιο ρόλο θα αποφασίσει για τον εαυτό του; Ελπίζουμε να μην το κάνει με βάση το πόσο δημοφιλής είναι ή θέλει να είναι. Ο κόσμος άλλωστε αλλάζει εύκολα γνώμη και αυτούς που αποθεώνει τους ρίχνει γρήγορα στα τάρταρα. Για δείτε που είναι ο Γιωργάκης και θα καταλάβετε. Ας ελπίσουμε ο πρωθυπουργός να μη μέθυσε στη Ρωσία και να κάνει τις νηφάλιες κινήσεις που απαιτούνται. Ο χρόνος τέλειωσε. Θα κάνουμε Πάσχα όλοι με τις οικογένειές μας, όμως, ο πραγματικός Γολγοθάς ξεκινά την επόμενη. Αν είναι η Σταύρωση να έχει και Ανάσταση χαλάλι. Αλλιώς, χάνεται η χώρα.


Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου