ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βαβέλ η νέα ΕΡΤ πριν καν ξανανοίξει

Boomerang θα γυρίσει με μαθηματική ακρίβεια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ το νέο μόρφωμα κρατικής τηλεόρασης που επιφυλάσσουν για τον ελληνικό λαό με τους συνδικαλιστές να
έχουν προσώρας τον πρώτο λόγο και ρόλο στην οικοδόμηση της νέας ΕΡΤ.

«Εάν ο νέος φορέας είναι προϊόν συγκλίσεων, θα έχει ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχει και να πετύχει εις το διηνεκές», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, κατά τη συζήτηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δίνοντας το ηχόχρωμα της «κακοφωνίας» στη νέα Βαβέλ που χτίζεται άρον άρον στην Αγία Παρασκευή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκειμένου να επιτευχθεί για άλλη μια φορά ο συμβολισμός, αγαπημένο φιλοσοφικό ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν ανοίξει η νέα ΕΡΤ την Πρωτομαγιά, λίγη σημασία θα έχει για τον ελληνικό λαό που βλέπει τον Μανολιό να βάζει τα ρούχα του αλλιώς, κρίνοντας από τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων απασών των φυλών του Ισραήλ.

«Τα ελατήρια τα δικά μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια κομματικά ή κυβερνητικά ελεγχόμενη δημόσια τηλεόραση, αλλά να αποδώσουμε στον ελληνικό λαό μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα έχει αποθέματα αξιοπιστίας που θα υπερβαίνουν τον πολιτικό κύκλο. Αυτό θα είναι προς όφελος όλων μας», ανέφερε σήμερα ο Νίκος Παππάς στη Βουλή χωρίς να είναι σε θέση να πει πως θα γίνει κάτι τέτοιο, τι θα συμβεί αν χρειαστεί να ασκηθεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της Αριστεράς και πως θα αντιμετωπιστούν από το σημείο αυτό και μετά οι αντιφρονούντες…


Στο θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ, ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει πως σε αυτό «αποτυπώνεται η μεγαλύτερη αδικία την οποία δεν μπορεί αυτό το νομοσχέδιο να υπερβεί, διότι θα δημιουργούνταν ένα προηγούμενο που θα αφορούσε όχι μόνο την ΕΡΤ, αλλά ολόκληρο το δημόσιο τομέα. Και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα ειλικρινείς. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα αυτό να το κάνει». Έτσι αφήνει δυσαρεστημένους μια πλειάδα συντελεστών και δυναμικών της ERTOPEN και της ΕΡΤ3 οι οποίοι κράτησαν δυνατή τη φωνή της ΕΡΤ του μήνες που μεσολάβησαν από το μαύρο της 12ης Ιουνίου 2013.

Ο κ. Παππάς επισήμανε, όμως, ότι μόλις ξεκαθαρίσει πόσοι εργαζόμενοι θα θελήσουν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ, η νέα διοίκηση θα προκηρύξει θέσεις ώστε να καλύψει τις ανάγκες και εκεί οι άνθρωποι που έχουν μια θητεία θα μοριοδοτηθούν. Χωρίς να δώσει πολλά στοιχεία.

Άρχισαν οι γκρίνιες

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, αν και χαιρέτισε την κατάθεση του νομοσχεδίου ως μια νίκη του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι μέσα από τις προωθούμενες διατάξεις, «εν μέρει γίνονται πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις» που είχε αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα είπε ότι το νομοσχέδιο εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, διότι «δεν επιφέρει επανασύσταση της ΕΡΤ, αλλά περιορίζεται στη μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ, με κάποιες αλλαγές στον ιδρυτικό της νόμο».

Αίσθηση έκανε η αναφορά του στο ότι το αποτέλεσμα των τελικών διατάξεων είναι «απογοητευτικό» και αν δεν αναθεωρηθεί «θα βάλει ταφόπλακα στην ΕΡΤ, γιατί θα την στείλει οριστικά σε κλείσιμο και γιατί δεν μπορεί να την καταστήσει το αντίπαλο δέος στην Digea».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης είπε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου αποτελεί δικαίωση για όλους όσους έδωσαν τον αγώνα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, για όλους όσους αντιστάθηκαν στο μαύρο της ΕΡΤ.

Από την ΕΡΤ ΟΡΕΝ η Μάχη Νικολάρα είπε ότι με την κατάθεση του νομοσχεδίου, οι άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά, εθελοντικά, αισθάνονται σήμερα δικαίωση.

Όπως είπε, αίτημα της ΕΡΤ ΟΡΕΝ είναι να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με τις δομές της σε όλη τη Ελλάδα. Ζήτησε μέριμνα ώστε να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το ενιαίο μισθολόγιο και το καθεστώς ΔΕΚΟ που στραγγαλίζουν τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης και οι εργαζόμενοι να έχουν ενιαίο μισθολόγιο μέχρι την υπογραφή τη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η κα Νικολάρα αναφέρθηκε στους συμβασιούχους που εργάζονταν στην ΕΡΤ μέχρι το κλείσιμό της και υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι τους να επανατοποθετηθούν δεδομένου ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τέλος, χαρακτήρισε δίκαιο το μέτρο της μονοθεσίας για την ΕΡΤ, είπε όμως ότι πρέπει να επεκταθεί και στα υπόλοιπα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ3 ήταν ο μοναδικός σταθμός που το πρόγραμμα του αγκάλιαζε τον κόσμο της περιφέρειας, με τεράστια αποδοχή από την ελληνική κοινωνία και με προβολή των προβλημάτων τους. «Για εμάς αποτελεί μείζον ζήτημα η αναίρεση μιας αντιδημοκρατικής υπόθεσης. Ζητάμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές τους, ανεξάρτητη, χωρίς χειραγώγηση, στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ζητάμε τη διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3», είπε.

Ο Αντιπρόεδρος της UNI MEI Γαβρίλος Κασιμάτης μίλησε για τη σημασία που έχει η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τονίζοντας, πάντως, ότι ο οργανισμός που εκπροσωπεί αποδίδει μείζονα σημασία στην τήρηση των όρων που θα διασφαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και την προσφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον πολιτισμό και τους πολίτες.

Antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου