ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ανω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο Πανούση: Φωνές από βουλευτές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη


Μετά από ώρες αφωνίας το Μαξίμου επέλεξε να τοποθετηθεί με ένα ουδέτερο σχόλιο στα όσα λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του
Πολίτη Γιάννης Πανούσης με το άρθρο του στα «Νέα».




Εμφανώς στριμωγμένοι από τις άβολες συνθήκες που προκαλεί το κύμα καταλήψεων και μετά την τελευταία εισβολή στο προαύλιο της βουλής της ομάδας των αντιεξουσιαστών η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά σε διορθωτική πορεία.
Οι αναφορές Πανούση στη διάκριση αριστεροσύνης και απαραίτητης έννομης τάξης στέλνουν ένα μήνυμα στους καταληψίες να τελειώσουν άμεσα τις δράσεις τους αποχωρώντας από τους χώρους των καταλήψεων καθώς σε αντίθετη περίπτωση πιθανότατα η αστυνομία θα υιοθετήσουν πιο σκληρή στάση.
Ο Γιάννης Πανούσης μπορεί με το άρθρο του να λειτουργεί και ως λαγός για αυτή την αλλαγή παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι δεν αναφερόταν στην πολιτική της κυβέρνησης ούτε στις πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν.
Εσωκομματικές αντιδράσεις
Ωστόσο, το άρθρο του κ. Πανούση έχει από το πρωί προκαλέσει σάλο με αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, αλλά και ο Γιάννης Μπαλάφας, να εξαπολύουν πυρά κατά του υπουργού.
Βέβαια υπήρξαν και αυτοί που συμφώνησαν με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, όπως ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.
Φίλης: Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει τα φαινόμενα
Πρώτος εξέφρασε την αντίθεσή του στο άρθρο του κ. Πανούση ο Νίκος Φίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Πανούση ότι σχολιάζει και καταδικάζει, ενώ είναι υπουργός, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να εφαρμόζει πολιτική προστασίας των Ελλήνων πολιτών. «Ο κ. Πανούσης απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», δήλωσε ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε, στο ίδιο κλίμα που ήταν αργότερα και η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ότι «τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο». Καταλήγοντας είπε: «Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση διά πρωτοσέλιδου άρθρου».
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας υπήρξε οξύς, αναφερόμενος στο άρθρο Πανούση στα Νέα λέγοντας «εγώ θα εξαντλούσα όλα τα περιθώρια. Εγώ δεν θα το έγραφα». Για να προσθέσει στη συνέχεια, μιλώντας στο Bήμα Fm «ο κύριος Πανούσης είχε κρατήσει μια στάση χαμηλών τόνων στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων» εκφράζοντας την έκπληξή του για το άρθρο.
Το tweet Διαμαντόπουλου
Ομως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Διαμαντόπουλος τάχθηκε εναντίον της τοποθέτησης Πανούση με ένα αιχμηρό tweet. Εγραψε χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος υπουργός δεν ανήκει σε καμία από τις δύο Κ.Ο που στηρίζουν την Κυβέρνηση δεν σημαίνει πως μπορεί να εφαρμόζει προσωπική πολιτική».
Ραχήλ Μακρή: Είναι υπουργός και όχι σχολιαστής
Στο ίδιο κλίμα με τον κ. Φίλη και η Ραχήλ Μακρή:«Η άποψη μου είναι ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός κατ΄αρχήν και δεν είναι σχολιαστής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θεωρώ, λοιπόν ότι θα πρέπει να ζητήσει από κάποιους συγγνώμη και είναι, βέβαια, προσωπική μου άποψη αυτή, πολιτική. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις στη Δημοκρατία, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει μια θέση θεσμική και μάλιστα πολύ σημαντική, επομένως δεν μπορεί να είναι σχολιαστής ο κ. Πανούσης», πρόσθεσε.
Βούτσης: Ουδέν σχόλιο
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, στον οποίο μέχρι πρότινος ήταν αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Πανούσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το άρθρο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, απάντησε: «Κανένα σχόλιο». Ομως, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως η σχέση και η συνεργασία του τόσο με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ υπήρξαν και παραμένουν καθόλα άριστες.
Μπαλάφας: Συμφωνώ με την ουσία του κειμένου Πανούση
Την άποψη ότι «δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει στην ουσία του κειμένου του Γιάννη Πανούση», διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας παίρνοντας το μέρος του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, αν και όπως είπε, ο ίδιος δεν θα το έδινε προς δημοσίευση. Μιλώντας στον Real fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει στην ουσία του κειμένου του. Εγώ δε θα το έδινα να δημοσιευθεί. Όχι όμως ότι ο κ. Πανούσης δεν είχε τη δυνατότητα να το κάνει», είπε, και συμπλήρωσε πως «Εγώ συμφωνώ με το στυλ που αντιμετώπισε τις δύσκολες καταστάσεις προ ημερών, ήταν χαμηλών τόνων και συμφωνώ μαζί του». Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, και με φόντο την πολυγλωσσία που καταγράφεται στους κόλπους της κυβέρνησης και κυρίως στα όσα λέγονται από το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Μπαλάφας παραδέχτηκε πως τον προβληματίζει. "Με προβληματίζει. Είχα πει για περισσότερη φειδώ στα λόγια. Αυτή η παθογένεια μας χαρακτηρίζει ακόμα. Δε μπορώ να το αρνηθώ, θα ήταν σα να αρνιόμουνα την πραγματικότητα».
Μπαλτάς: Γενικά συμφωνώ με τον Πανούση
Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς ερωτηθείς σχετικά με το άρθρο του Γιάννη Πανούση στα «ΝΕΑ» όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκφράζει κραυγή αγωνίας για τη δημόσια ασφάλεια της χώρας με αφορμή τα τελευταία περιστατικά καταλήψεων, ο κ. Μπαλτάς δήλωσε ότι στη γενική κατεύθυνση συμφωνεί πολύ. «Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές», επισήμανε ο υπουργός. Ο κ. Μπαλτάς είπε πως δεν έχει την αρμοδιότητας της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Τζάκρη: Ο κ. Πανούσης λέει το αυτονόητο
Με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, συμφωνεί η Θεοδώρα Τζάκρη με δηλώσεις της. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ανέφερε πως «ο κ. Πανούσης λέει ο αυτονόητο λέει κατά την άποψη μου», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της στην άποψη της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την εισβολή της ομάδας των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου