ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δεκαεπτά νεκροί από χιονοστιβάδα στο Έβερεστ

Στέλεχος της Google μεταξύ των θυμάτων- Ασφαλείς άλλοι 100 ορειβάτες
 
Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατασκηνωτική βάση στο Έβερεστ από χιονοστιβάδα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 7.9 Ρίχτερ που
σημειώθηκε χθες στο Νεπάλ, στη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της ορειβασίας στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου.


Ακόμα 61 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν μέρος της κατασκήνωσης επλήγη από τη χιονοστιβάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ακόμα εκατό ορειβάτες βρίσκονται στις βάσεις 1 και 2 πάνω από το base camp όπου ανασύρθηκαν οι 17 νεκροί. Είναι όλοι ασφαλείς, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ορειβασίας του Νεπάλ

Νωρίτερα, ομάδα έρευνας και διάσωσης του ινδικού στρατού είχε αναφέρει ότι ανέσυρε 18 σορούς από το Έβερεστ. Το υπουργείο τουρισμού του Νεπάλ ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους δέκα από τους θανάτους, αλλά εκπρόσωπός του είπε ότι θεωρεί βέβαιο πως ο απολογισμός θα αυξηθεί.

Ελικόπτερα που είχαν αναχωρήσει νωρίτερα σήμερα από το Κατμαντού για να μεταφέρουν τους τραυματίες προσγειώθηκαν στο Έβερεστ, αν και καθυστέρησαν λόγω του άσχημου καιρού, καθώς υπήρχαν νεφώσεις στην περιοχή.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Νταν Φρέντινμπεργκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google. Ο Φρέντινμπεργκ, μαζί με άλλους τρεις εργαζόμενους στη Google, είχαν ξεκινήσει για να κατακτήσουν την ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Οι τρεις συνάδελφοί του σώθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Φρέντινμπεργκ ήταν από τα παλαιότερα στελέχη της εταιρείας και ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας προσωπικών δεδομένων της Google X, ενός ερευνητικού τμήματος της Google που εδρεύει στο Μάουντεν Βιου. Σύμφωνα με την αδελφή του, τη Μέγκαν, έχασε τη ζωή του καθώς υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. «Η ψυχή και το πνεύμα του θα ζουν μαζί μας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Ο Φρέντινμπεργκ ήταν έμπειρος ορειβάτης και είχε ξεκινήσει για την κορυφή των Ιμαλαΐων με μια αποστολή που οργάνωσε η εταιρεία Jagged Globe. Η εταιρεία επιβεβαίωσε τον θάνατό του διευκρινίζοντας ότι άλλα δύο μέλη της ομάδας τραυματίστηκαν αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου