ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Euroworking Group: Αφόρητες πιέσεις για ασφαλιστικό και ΦΠΑ - Νέα μέτρα 1 δισ. προτείνει η Αθήνα

Για τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του Euro Working Group παραπέμπονται οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την επίτευξη συμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που
προτείνει να εφαρμόσει η Αθήνα για την εκταμίευση των δόσεων.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ζήτημα εξετάστηκε διεξοδικά σήμερα, ενώ οι Βρυξέλλες άφηναν ανοικτό να υπάρξει μία πρόοδος των διαβουλεύσεων και οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αργά το βράδυ. Στόχος είναι να φτάσει η οικονομική στήριξη το αργότερο έως το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Πηγές αναφέρουν ότι οι δανειστές εμφανίζονται αμετακίνητοι στις απαιτήσεις τους για το ασφαλιστικό και το ΦΠΑ.

Από την πλευρά της Αθήνας, φέρεται να υπήρξε πρόταση για μέτρα επιπλέον 1 δισ. ευρώ, πέραν αυτών της 26σέλιδης έκθεσης Βαρουφάκη η οποία περιλάμβανε δημοσιονομικά μέτρα που η απόδοση τους μπορεί να φτάσει τα 6,1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Δεν έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί τι περιλαμβάνεται στο ποσό αυτό.

Την ελληνική πλευρά εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης.

Σημειώνεται ότι το Euro Working Group, στο οποίο συμμετέχουν συνήθως οι υφυπουργοί Οικονομικών, προετοιμάζει τις συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που είναι σε θέση να αποφασίσουν την εκταμίευση χρημάτων για την Ελλάδα.

Η δίδυμη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες - αν και η αυριανή δεν είναι για το ελληνικό ζήτημα - και η ενημέρωση των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, αποτελούν ένα κρίσιμο «σκαλοπάτι» για την ελληνική κυβέρνηση για το άνοιγμα της ρευστότητας.

Εξίσου σημαντική, τέλος, θεωρείται και η αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου