ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Οι 15 πιο γνωστοί αστικοί μύθοι στον κόσμο

Το πτώμα του Walt Disney είναι κατεψυγμένο; Αν χαλάσουμε την αλυσίδα με τα mail τι θα γίνει τελικά ; Σας παρουσιάζουμε τους 15 πιο γνωστούς αστικούς μύθους.



Το μυστήριο, τα υπερφυσικά γεγονότα και τα μυστικά που αποκαλύπτονται πάντα μας τραβάνε τη προσοχή. Για αυτό εξάλλου υπάρχουν και αρκετοί αστικοί μύθοι, τόσο σύγχρονοι όσο και παλιοί.


ADVERTISEMENT
Τι συμβαίνει με το ξύρισμα; Τι ποσοστό του εγκεφάλου μας χρησιμοποιούμε; Δείτε τους 15 πιο γνωστούς αστικούς μύθους:
1. Bloody Mary

  Η ιστορία της αιμοβόρας Mary συνεχίζει να τρομάζει τα παιδιά. Σύμφωνα με το μύθο αν σβήσεις τα φώτα, πας στο καθρέφτη και πεις ''Bloody Mary'' πέντε φορές τότε το πνεύμα της Mary θα εμφανιστεί. Όταν εμφανιστεί το πνεύμα θα γρατσουνίσει τα μάτια σου. Ευτυχώς πρόκειται απλώς για μύθο, αλλά καλού κακού μη το δοκιμάσετε.
2. To κορίτσι φάντασμα που έκανε οτοστόπ

  Ο συγκεκριμένος αστικός μύθος έχει ως σκοπό να τρομάξει τα παιδιά προκειμένου να μην κάνουν οτοστόπ. Ο μύθος λέει ότι ένας οδηγός είχε σταματήσει σε έναν ερημικό δρόμο για να πάρει ένα νεαρό κορίτσι που έκανε οτοστόπ. Όταν έφτασε στη διεύθυνση που του έδωσε γύρισε πίσω να την αποχαιρετήσει αλλά η κοπέλα είχε εξαφανιστεί. Ο οδηγός πήγε στο σπίτι της κοπέλας για να δει τι συμβαίνει. Τελικά έμαθε ότι είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο ακριβώς στο σημείο που την είδε να κάνει οτοστόπ.
3.  Τελικά ο Walt Disney θα ξαναζήσει ;


  Σύμφωνα με τον αστικό μύθο το πτώμα του Walt Disney έχει καταψυχθεί έτσι ώστε όταν προχωρήσει η τεχνολογία να μπορέσουν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Η αλήθεια όμως είναι ότι το πτώμα του αποτεφρώθηκε το 1966.
4. Αράχνες μέσα στο δέρμα σας;

  Το τσίμπημα από αράχνη είναι πάντα τρομαχτικό και μερικές φορές μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Ο μύθος όμως γύρω από αυτό το κάνει ακόμη πιο τρομαχτικό. Λέγεται λοιπόν ότι αν σε τσιμπήσει αράχνη ενώ ταξιδεύεις στο εξωτερικό τότε μέσα στο δέρμα σου θα εκκολαφθούν μωρά αράχνης. Ευτυχώς πρόκειται μόνο για μύθο.
5. Ο άντρας με τα χέρια-γάντζους

  Ένα ζευγάρι οδηγάει προς το δρόμο για το σπίτι και ακούει στο ραδιόφωνο ότι ένας άνδρας με χέρια-γάντζους το έχει σκάσει από το ψυχιατρείο. Μόλις φτάνουν στο σπίτι βλέπουν ότι ο άνδρας είχε πιαστεί στο αυτοκίνητο και τρέχουν να σωθούν. Όμως ο άνδρας γύρισε πίσω προκειμένου να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση. Η ταινία ''I know What You Did Last Summer'' είναι βασισμένη στη συγκεκριμένη ιστορία.
6. Αν δεν κοινοποιήσετε αυτό το άρθρο θα έρθουν νεροποντές, καταστροφές κτλπ.

  Όποιος ασχολείται με το διαδίκτυο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή είχε λάβει ένα e-mail αλυσίδα και αν εκείνος δεν την συνέχιζε, δηλαδή δεν έστελνε και σε άλλους το e-mail, τότε κάτι κακό θα του συνέβαινε. Ωστόσο μετά από αρκετά χρόνια όλοι όσοι έσπασαν την αλυσίδα μπορούν να σε διαβεβαιώσουν ότι τίποτα κακό δεν συνέβη. Απλά διαγράψτε το και συνεχίστε τη ζωή σας.
7.  Μακριά από τον Slenderman

  Δεν πρόκειται για κάποιον σούπερ ήρωα αλλά για έναν πάρα πολύ αδύνατο άνδρα που απαγάγει παιδιά. Σύμφωνα με το μύθο όποιο παιδί έβλεπε τον Slenderman ήταν καταδικασμένο, καθώς ο άνδρας το απήγαγε και κανείς δεν το ξανά έβλεπε ποτέ. Ο συγκεκριμένος αστικός μύθος ξεκίνησε από έναν διαγωνισμό για photoshop στο διαδίκτυο , όταν κάποιος δημιούργησε τον Slenderman.
8. Σταματήστε να ξυρίζεστε για να βγάλετε περισσότερο μούσι

  Αρκετοί είναι αυτοί, κυρίως έφηβοι, που ξυρίζονται διαρκώς προκειμένου να βγάλουν περισσότερο μούσι. Ενώ άλλοι δεν ξυρίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές γιατί πιστεύουν ότι μετά θα βγουν πιο πολλές τρίχες. Η πληροφορία όμως ότι όταν ξυρίζεσαι βγαίνουν πιο πολλές τρίχες μετά δεν είναι τίποτα άλλα παρά ένας μύθος. Οι τρίχες μπορεί να είναι πιο ''άγριες'' αλλά όχι πιο πολλές.
9. Αποκτάς Aids από μία σύριγγα;

  Ο συγκεκριμένος μύθος είχε προκαλέσει υστερία και τρόμο καθώς οι άνθρωποι πίστευαν ότι μπορούν να αποκτήσουν Aids αν τρυπηθούν από μια βελόνα η οποία είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποιον που είναι φορέας του ιού.  Ωστόσο οι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο ιός HIV δεν μπορεί να επιβιώσει έξω από το ανθρώπινο σώμα για παραπάνω από μερικά λεπτά. Επομένως είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιος να μολυνθεί από τον υιό από μια σύριγγα.
10. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας ;

  Διάφορα μέντιουμ αλλά και όσοι πιστεύουν σε υπερφυσικά φαινόμενα ξεκίνησαν τη φήμη ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί μόνο το 10% του μυαλού του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει ανενεργό. Ωστόσο αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επιστημονικές έρευνες.
11. Προσοχή στο νεφρό σας

  Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο μύθο όσοι ταξιδεύουν μόνοι τους κινδυνεύουν να χάσουν το νεφρό τους. Για την ακρίβεια ένας ξένος πιάνει κουβέντα μαζί τους είναι αρκετά φιλικός και τους καλεί να φάνε ή να πάνε για ένα καφέ. Στο τέλος της ιστορίας όμως ο ταξιδιώτης ξυπνάει με φρικτούς πόνους και συνειδητοποιεί ότι του λείπει ένα νεφρό.
12. Η Coca-cola μπορεί να διαλύσει τα πάντα

  Η Coca-cola κατηγορείται ότι είναι το πλέον ανθυγιεινό αναψυκτικό. Οι κατηγορίες όμως δεν σταματάνε εκεί. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο η Coca-cola είναι αρκετά όξινη και μπορεί να διαλύσει τα πάντα, ακόμα και τα δόντια μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα αναψυκτικά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ.
13. Ο καλός Σαμαρείτης αποσκοπεί στο κέρδος

  Σύμφωνα με αυτό το μύθο δεν υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες αλλά μόνο κερδοσκόποι. Για την ακρίβεια άμα βοηθήσεις κάποιον στο δρόμο τότε είναι αρκετά πιθανό κάποιος διάσημος να σου δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή να σου ξεπληρώσει την υποθήκη του σπιτιού σου.
14. Ελέγξτε τις πίσω θέσεις

  Ο συγκεκριμένος μύθος ξεκίνησε από την ιστορία ότι μια γυναίκα είχε πάει σε ένα βενζινάδικο αργά το βράδυ. Τότε ήρθε ένας εργαζόμενος και της πρότεινε να έρθει μέσα στο βενζινάδικο γιατί ένας άνδρας είχε κρυφτεί στα πίσω καθίσματα. Ο μύθος λοιπόν λέει ότι αρκετοί άστεγοι παραμονεύουν το βράδυ σε βενζινάδικα προκειμένου να βρουν την ευκαιρία και να τρυπώσουν στα πίσω καθίσματα ενός αμαξιού.
15. Το θανατηφόρο παιχνίδι “knockout''
 
Δυστυχώς ένα μέρος αυτού του μύθου είναι αλήθεια. Για την ακρίβεια υπάρχει ένα παιχνίδι που ονομάζεται ''knockout'' και καλεί τον παίχτη να δώσει μια δυνατή μπουνιά σε έναν περαστικό ώστε να τον βγάλει... knockout. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κάποιο ψέμα όσο τρελό και αν ακούγεται. Ο μύθος ξεκινάει όταν άρχισαν οι φήμες πως μια 60χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της εξαιτίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει στα χέρια της στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι κάτι τέτοιος όντως συνέβη.



Νews247.gr lolwot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου