ΑΕΤΟΣ Grevena Γρεβενά : Συνεργασία και κοινές δράσεις μεταξύ Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς (εικόνες)

Κάντε ΚΛΙΚ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά
Κάντε ΚΛΙΚ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Συνεργασία και κοινές δράσεις μεταξύ Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Κορυτσάς (εικόνες)

Με βασικά θέματα στην ατζέντα, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία και τις κοινές δράσεις σε μια σειρά τομέων, όπως η εκπαίδευση,
η ενέργεια και η πολιτική προστασία, συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον Αλβανό ομόλογό του από την Κορυτσά Άρντιτ Κονόμι.Καλωσορίζω ένα φίλο της περιφέρειας μας και της Ελλάδας, από μια γειτονική περιφέρεια που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με μας και με την οποία μπορούμε μέσα από κοινές δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα να αναπτύξουμε συνέργειες” τόνισε ο Θ. Καρυπίδης, υποδεχόμενος τον Α. Κονόμι.

Ο Θ. Καρυπίδης έθεσε στον περιφερειάρχη Κορυτσάς την πρόταση από πλευράς περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για δυο μεταπτυχιακά προγράμματα από το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στους τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου που θα επιχορηγηθούν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας του αγωγού TAP και θα δώσουν την ευκαιρία σε φοιτητές από όλη την περιοχή και τη γείτονα Αλβανία να τα παρακολουθήσουν με το μισό κόστος, αποκτώντας εφόδια για το μέλλον. Επίσης, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον τομέα της πολιτικής προστασίας, με κύρια αναφορά στον ορεινό όγκο του Γράμμου που αποτελεί τεράστιο πλούτο για την περιοχή και ταυτόχρονα πεδίο φιλίας και συνεργασίας για δράσεις παραγωγής βιομάζας και προϊόντων ξύλου.
Απο την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κορυτσάς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις προοπτικές που ανοίγονται για διακρατικές συνεργασίες με την όμορη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και θα συνεχιστούν στο μέλλον.
IMG_20150512_122201
IMG_20150512_122156
Στο πλαίσιο της παρουσίας της αλβανικής αποστολής στην Ελλάδα έγιναν συναντήσεις με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για μια σειρά κοινών δράσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στον κρίσιμο τομέα της πολιτικής προστασίας, όπου σε επαφή με τον εντεταλμένο σύμβουλο Ηλία Κάτανα συζητήθηκε η ανάπτυξη μνημονίου συνεργασίας για τον καθορισμό των περαιτέρω ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου