ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Αυτές είναι οι εταιρείες – πρωταθλητές των απολύσεων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ανεργία στις ΗΠΑ είναι η χαμηλότερη από το 2007, όμως ακόμα και μεγάλες εταιρείες αναγκάζονται,
η καθεμία για δικούς της λόγους, να κάνει όχι απλά περικοπές προσωπικού, αλλά να προβεί σε μαζικές απολύσεις.
ADVERTISEMENT
Οι αριθμοί που παρουσιάζονται αφορούν στους τελευταίους 14 μήνες, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα, υπολογίστηκαν από την εταιρεία Challenger, Gray & Christmas, καθώς και από επίσημες ανακοινώσεις.


 

HEWLETT-PACKARD

Απολύσεις: 21.000 (+34.000)
Η άλλοτε κραταιά εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε πέρσι ότι θα απολύσει 21.000 εργαζόμενους, τους περισσότερους από κάθε άλλη εταιρεία στις ΗΠΑ. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση να «σπάσει» σε δύο κομμάτια, ένα που θα δραστηριοποιείται στον χώρο των servers, του software και του cloud (και έχει τις καλύτερες προοπτικές) και ένα στον χώρο των προσωπικών υπολογιστών που έχουν χάσει πολλή από τη δημοτικότητά τους.
Οι απολύσεις αυτές είναι πρόσθετες στις 34.000 που είχαν ανακοινωθεί το 2012. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η εταιρεία απασχολεί 317.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.


 

SCHLUMBERGER

Απολύσεις: 20.000
Ναι μεν ήρθε η σειρά των πετρελαϊκών εταιρειών να υποφέρουν λόγων των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, αλλά αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοί τους πληρώνουν επίσης το τίμημα.
Η Schlumberger κατασκευάζει εργαλεία και παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες γεωτρήσεων και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όμως οι σχετικές δραστηριότητες έχουν μειωθεί κατά 60% τον τελευταίο χρόνο καθώς με τις σημερινές τιμές είναι ασύμφορες.


 

MICROSOFT

Απολύσεις: 18.000
Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Microsoft συρρικνώνεται. Ανακοίνωσε τα σχέδια για μαζικές απολύσεις το περασμένο καλοκαίρι, και οι περισσότερες από αυτές αφορούν τα τμήματα και τις δραστηριότητες που «κληρονόμησε» από την εξαγορά της Nokia.
Οι περικοπές και οι απολύσεις έχουν αυξήσει την τιμή της μετοχής κατά 16%. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 118.000 υπαλλήλους.

Περισσότερα εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου