ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Επτά Ελληνες και ξένοι μνηστήρες για τις παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ

Σημαντική κινητικότητα καταγράφεται στη διεκδίκηση των 18.500 παιγνιομηχανών (VLTs) του ΟΠΑΠ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν
τουλάχιστον επτά ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ήδη εκφράσει το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον τους. Οι πιο πολλοί μάλιστα θεωρείται ότι προέρχονται από το εξωτερικό, ενώ μεταξύ των ενδιαφερομένων υπάρχουν και επενδυτικές επιχειρήσεις και κεφάλαια (funds).


Παράγοντες της αγοράς ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής δύο είναι οι σίγουροι που θα διεκδικήσουν μια σύμβαση υποπαραχωρησιούχου από τον ΟΠΑΠ. Πρόκειται για την αυστριακή Novomatic και την ελληνική Intralot. H πρώτη από τις δύο, παρόλο που στο παρελθόν είχε επενδύσει στην Intralot αποκτώντας μια μικρή συμμετοχή, στην περίπτωση αυτή εικάζεται ότι θα συνεργαστεί με τον όμιλο Κοπελούζου. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο ΟΠΑΠ κρατά κλειστά χαρτιά, καθώς δεσμεύεται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει με τους ενδιαφερομένους.

Το σκηνικό πάντως παραμένει ακόμη «ρευστό» καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της διαδικασίας που έχει επιβάλει ο ΟΠΑΠ, το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον θα υποβληθεί επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015. Ωστόσο, όσοι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ενδιαφέρον έως τις 15 Μαΐου θα έπρεπε να είχαν αποστείλει μία επιστολή μέχρι 24 Απριλίου 2015 στον οργανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά ή οκτώ επιχειρήσεις απέστειλαν τη συγκεκριμένη επιστολή πριν από περίπου 20 ημέρες. Μεταξύ αυτών εικάζεται μια ρωσική εταιρεία και ορισμένες επενδυτικές εταιρείες από το εξωτερικό, όπως επίσης ότι πίσω από τις συγκεκριμένες επενδυτικές επιχειρήσεις, μπορεί να βρίσκονται ελληνικά και ξένα συμφέροντα, τα οποία προς το παρόν δεν θέλουν να εμφανιστούν στο προσκήνιο.

Η υποβολή δεσμευτικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει προκριθεί, θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο. Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να σχεδιάσει την προκήρυξη του διαγωνισμού (RFP) σε συνεργασία με τους ενδιαφερομένους, μετά τις 15 Μαΐου 2014, και ο διαγωνισμός που θα ακολουθήσει, θα έχει καθαρά πλειοδοτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών θα γίνει αφού πρώτα θα έχει ξεκαθαρίσει το σκηνικό της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους πιστωτές της. Οι ίδιοι σημείωναν ότι χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το μακροοικονομικό περιβάλλον, κανένας δεν πρόκειται να επενδύσει. Υπογράμμιζαν, δε, ότι μόνον η μεταβίβαση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των VLTs στους υποπαραχωρησιούχους θα απαιτήσει περί τα 350 έως 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι υποπαραχωρησιούχοι θα μοιραστούν περίπου 18.500 VLTs και για τα οποία ο ΟΠΑΠ το 2011 κατέβαλε 16.000 ευρώ για κάθε μηχανή. Συνεπώς, τέσσερα χρόνια μετά, θεωρείται εύλογο ένα τίμημα 20.000 ευρώ ανά μηχανή. Υπενθυμίζεται πως ο ΟΠΑΠ απέκτησε το 2011 άδειες για 35.000 μηχανές και κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο 560 εκατ. ευρώ. Τις 16.500 μηχανές θα εκμεταλλευθεί μόνος του ο ΟΠΑΠ και τις υπόλοιπες 18.500 μέσω συμβάσεων υποπαραχώρησης. Συνολικά η επένδυση των VLTs στην Ελλάδα αναμένεται να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Οι άνθρωποι της αγοράς, παρά την ύφεση στην οικονομία, παραμένουν αισιόδοξοι με την πορεία των νόμιμων VLTs, καθώς εκτιμούν ότι η δημιουργία των νέων δικτύων, παρά τους περιορισμούς που αυτά θα έχουν, θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της παράνομης δραστηριότητας. Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ), σήμερα λειτουργούν περίπου 100.000 παράνομες μηχανές τύπου VLTs.

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου