ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Στον αέρα η μισθοδοσία των εργαζόμενων- Τι απαντά το υπ. Εργασίας

Μετά τις καταγγελίες συνδικαλιστών ότι λόγω της «τραπεζικής αργίας» μικρομεσαίοι και βιοτέχνες κυρίως θέτουν τους εργαζόμενούς τους σε
διαθεσιμότητα ακόμη και σε «υποχρεωτική άδεια» το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί ότι δε θα γίνουν αποδεκτές παράνομες ενέργειες στην αγορά εργασίας με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Πολλοί εργοδότες επίσης σύμφωνα και με επίσημες καταγγελίες προς το ΣΕΠΕ έχουν ανακοινώσει ότι δε θα καταβάλουν τη μισθοδοσία του μήνα λόγω κλειστών τραπεζών. Έως αύριο η εικόνα θα είναι πιο καθαρή καθώς θα συγκεντρωθούν στοιχεία ανά κλάδο.

Το υπουργείο εργασίας πάντως καλεί τους εργοδότες που καταβάλουν σε μετρητά τους μισθούς να ζητήσουν άδεια από την ειδική επιτροπή έγκρισης συναλλαγών και επισημαίνει «Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τα οποία, αποσταθεροποιούν την αγορά εργασίας και την οικονομική δραστηριότητα στην Χώρα.

Η επιβολή «αδειών» στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων (lock out), είναι παράνομες ενέργειες.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Σε ό,τι αφορά στην μισθοδοσία των εργαζομένων ΔΕΝ δικαιολογείται επ' ουδενί η μη εμπρόθεσμη καταβολή της.

Ειδικότερα διευκρινίζονται τα εξής:
α) για όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία
β) οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών



Νewmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου