ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Μήνυμα του Γιάννη Ταφύλλη για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: "Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ" ...

Αυτή την Κυριακή δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ ή ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Έτσι θα ήθελε η μαύρη προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης σε συνεργασία


με μερίδα του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Και είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία με την υποστήριξη της ντόπιας ολιγαρχίας  και των ΜΕΕ της διαπλοκής.



Όλοι αυτοί θέλουν να κάνουν το λαό συνένοχο.  Να ευλογήσει με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, εκ των υστέρων και από την πίσω πόρτα,  τις πολιτικές τους όλων αυτών των χρόνων που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Δήθεν για να μην βγούμε από την Ευρώπη και το Ευρώ.  Οι πολιτικοί τους φίλοι στην Ευρώπη, δεν δίστασαν να κλείσουν και τις τράπεζες για να εκβιάσουν όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά όλους εμάς έναν – έναν.  Τον καθένα μας ξεχωριστά. Κάνουν όμως ένα οικτρό λάθος: η Δημοκρατία ΔΕΝ εκβιάζεται, πολύ περισσότερο στον τόπο που τη γέννησε.  Αυτός ο λαός ειδικά ΔΕΝ εκβιάζεται.

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ. Είναι ο ΜΟΝΟΣ δρόμος για να μείνουμε στην Ευρώπη. Με θυσίες μεν, αλλά με αξιοπρέπεια και με προοπτική. Ένας λαός που με το ΟΧΙ θα χαράξει το «ως εδώ και μη παρέκει» είναι η μόνη ελπίδα για να σταματήσει το θανατηφόρο σπιράλ της ύφεσης, της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και ο εφιάλτης της μετανάστευσης της νέας γενιάς.

Οι λαοί την έχουν αυτή τη δύναμη. Αρκεί να τους ρωτούν. Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο τίμησε την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός, αλλά είναι η μόνη σε ολόκληρη την περίοδο της μεταπολίτευσης, που σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για το σήμερα και το αύριο της χώρας, δεν αποφασίζει πίσω από κλειστές  πόρτες ή το χειρότερο κάτω από το τραπέζι όπως έκαναν η προηγούμενοι ερήμην του λαού. Αυτή η κυβέρνηση εμπιστεύεται  τη γνώμη και τη θέληση ολόκληρου του ελληνικού λαού αναγνωρίζοντας την εξουσία του.

Αυτή την Κυριακή ψηφίζουμε ΟΧΙ. Το ΟΧΙ δεν  είναι όχι στην Ευρώπη. Είναι ΟΧΙ στο είδος της Ευρώπης που πάει να χτίσει  ο Σόϊμπλε και η παρέα του. Είναι όχι στις δογματικές και καταστροφικές πολιτικές της Γερμανίας και των δορυφόρων της που απειλούν για τρίτη φορά να τινάξουν στον αέρα το κοινό μας σπίτι. Την Ευρώπη.

Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να ενώσουμε τη φωνή και τη θέληση του λαού με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεκδικήσει μία λύση που θα δίνει ελπίδα διεξόδου από την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Λύση που θα βάζει τέλος στα μνημόνια. Λύση χωρίς παραπέρα περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Λύση με βιώσιμο χρέος και ανάπτυξη. Λύση που θα σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στις εργασιακές σχέσεις.

Το ΝΑΙ θα μας οδηγήσει σ’ ένα νέο κύκλο άγριας λιτότητας με λιγότερη δημοκρατία, με λιγότερα δικαιώματα, με αύξηση της ανεργίας, με βαθύτερη ανθρωπιστική κρίση και με μειωμένη εθνική κυριαρχία.  

Το ΝΑΙ δεν είναι ψήφος υπέρ της Ευρώπης, δεν είναι εκδρομή και γιορτούλα όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν. Είναι ψήφος υπέρ της κατάργησης του ΕΚΑΣ και για συντάξεις των 300 ευρώ που δεν θα επιτρέπουν στα γηρατειά να ζουν με αξιοπρέπεια. Είναι ψήφος υπέρ της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων. Το ΝΑΙ,  ειδικότερα για την περιοχή μας που είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη από τη φύση της για βιοπορισμό,  σημαίνει κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους αγρότες και κατάργηση των εκπτώσεων στο αγροτικό πετρέλαιο. Το ΝΑΙ,  για μια περιοχή με μακρύ και δύσκολο χειμώνα όπως η δική μας, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση.

Αυτό είναι το ΝΑΙ και να είμαστε σίγουροι ότι το λογαριασμό δεν θα τον πληρώσουν αυτοί που το υπερασπίζονται σήμερα. Είναι ένας φαύλος κύκλος ύφεσης, φτώχειας, ανεργίας και μετανάστευσης  χωρίς έστω μία αχτίδα φωτός. Χωρίς μία ελάχιστη έστω προοπτική για το μέλλον.

Με τη «συνταγή» που μας προσφέρουν, σύμφωνα πάντα με δικές τους μελέτες, το 2030 το χρέος της χώρας θα είναι τόσο όσο ήταν όταν ξεκίνησε η κρίση. Ως τότε, δυστυχώς τα παιδιά μας θα έχουν γεράσει στην ανεργία. Αυτό δεν είναι λύση. Αυτό είναι  αυτοκτονία για έναν ολόκληρο λαό. Αυτή την κατάσταση, στην οποία θα μας  οδηγήσει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, πολύ γρήγορα δεν θα μπορέσει να την αντέξει η χώρα και θα αναγκαστεί να συρθεί μόνη της έξω από την Ευρώπη.

ΟΧΙ λοιπόν την Κυριακή. ΟΧΙ, για να ενώσουμε τη θέληση του λαού με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διεκδικήσει μέχρι τέλους μία βιώσιμη λύση για το οξύ πρόβλημα της χώρας.

Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, ήταν στη μοίρα τους με τα ΟΧΙ να γράφουν  ιστορία.





Γιάννης Ταφύλλης, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πρώην υποψήφιος  Βουλευτής Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου