ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άλλα λέει η έκθεση του ΔΝΤ, άλλα ο Αλέξης Τσίπρας στον Ελληνικό λαό»

H περίληψη της έκθεσης του ΔΝΤ..
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης,
ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το μήνυμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Ελληνικό λαό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εάν ο πρωθυπουργός δεν έχει τη δύναμη να πει την αλήθεια έχει τουλάχιστον καθήκον να σιωπά.

Στο μήνυμά του προς τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας ψεύδεται δημόσια σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης έκθεσης του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ στην έκθεσή του λέει συγκεκριμένα:

  • Το χρέος ήταν βιώσιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2014
  • Αν οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις συνεχίζονταν το χρέος θα παρέμενε βιώσιμο
  • Η αλλαγή πολιτικής – εφόσον συνεχιστεί – θα οδηγήσει στην ανάγκη κουρέματος του χρέους

Αυτά λέει η έκθεση του ΔΝΤ. Και όχι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας.

Μοιραίος και άβουλος ο απελπισμένος πρωθυπουργός οδηγεί τον Ελληνικό λαό σε διχασμό και την οικονομία σε αφανισμό, επιχαίροντας που με τις πολιτικές του, το Ελληνικό χρέος καθίσταται μη βιώσιμο.  

ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης».


Παρατίθεται σε μετάφραση η περίληψη της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα αναφορικά με την ανάλυση βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, ενώ επισυνάπτεται και το αγγλικό κείμενο:


«Κατά την τελευταία έκθεση, του Μαΐου 2014, το Ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρήθηκε ότι βρισκόταν σε πορεία βιωσιμότητας, παρά το γεγονός ότι παρέμενε ευάλωτο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2014, με τα επιτόκια δανεισμού να έχουν πέσει ακόμα περισσότερο, διαφάνηκε ότι δεν θα υπήρχε ανάγκη περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους σύμφωνα με το πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2012, αν φυσικά το πρόγραμμα εφαρμόζονταν όπως είχε συμφωνηθεί. Έκτοτε, σημαντικές αλλαγές πολιτικής – όπως η απόφαση για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και μία αδύναμη μεταρρυθμιστική προσπάθεια η οποία  επιβάρυνε την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις – οδήγησαν σε νέες σημαντικές χρηματοδοτικές ανάγκες.  Επιβαρύνοντας το ήδη πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, αυτές οι νέες χρηματοδοτικές ανάγκες καθιστούν μη βιώσιμη την προοπτική του χρέους. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει ανεξάρτητα με το αν κανείς εξετάζει το σύνολο του χρέους υπό το πλαίσιο της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2012 ή εστιάζει στην εξυπηρέτηση του χρέους και τις συνολικές ανάγκες χρηματοδότησης. Για να καταστεί το χρέος βιώσιμο οι πολιτικές της Ελλάδας κατ’ ελάχιστο θα πρέπει να επανέλθουν στη αρχική τους κατεύθυνση, η διάρκεια αποπληρωμής των υπαρχόντων δανείων θα πρέπει να επιμηκυνθεί σημαντικά, ενώ παράλληλα θα πρέπει να δοθεί νέα Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έτσι ώστε να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επόμενων ετών, με παρόμοιους ευνοϊκούς όρους. Αλλά αν το πακέτο των υπό συζήτηση μεταρρυθμίσεων αποδυναμωθεί – συγκεκριμένα με περαιτέρω μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ακόμα πιο αδύναμες δομικές μεταρρυθμίσεις – το κούρεμα του χρέους θα καταστεί αναγκαίο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου