Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναζήτηση

To Φροντιστήριο των ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ στα Γρεβενά

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ ΕΣΗΕΑ «αδειάζουν» Καμμένο και Βαξεβάνη

ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ» ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πειθαρχικό της ΕΣΥΗΕΑ «αδειάζουν» τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τον εκδότη του Hot Doc Κώστα Βαξεβάνη, που
διακίνησε λίστα με ονόματα δημοσιογράφων που δήθεν «χρηματίστηκαν».

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας» τα περί διακίνησης «μαύρου χρήματος», ενώ επισημαίνει ξεκάθαρα ότι «κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη».
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνει ότι κάθε δράση του Οργανισμού έγινε νόμιμα, με όλα τα παραστατικά και τονίζει: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο).
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θανάση ΓιαννόπουλουΑθήνα, 14 Ιουλίου 2015
Προς
ΕΣΗΕΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού είμαι υποχρεωμένος να αναφερθώ σε πρωινές δηλώσεις του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένου και να τονίσω ότι ο Οργανισμός αυτός του Υπουργείου Υγείας επιτελεί ένα υψηλότατο επιστημονικό έργο στο χώρο της δημόσιας υγείας.
Είναι όμως προφανές ότι οι πολίτες για να γίνουν γνώστες όλων αυτών των παραμέτρων της δημόσιας υγείας, όπως είναι το κάπνισμα, τα διάφορα λοιμώδη νοσήματα ελονοσία, φυματίωση, ιός ebola –λύσσα - ιοί της γρίπης Η1Ν1 / Η5Ν1, εμβόλια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καταπολέμηση κουνουπιών, ιός του Δυτικού Νείλου και τόσα άλλα, πρέπει να έχουν διαρκή ενημέρωση η οποία επιτυγχάνεται με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - ηλεκτρονικά και έντυπα - κάτι που έγινε επιτυχώς την προηγούμενη πενταετία ως όφειλε να γίνει, και που σήμερα δυστυχώς λόγω της οικονομικής στενότητας δεν μπορούμε να την ολοκληρώσουμε, με απρόβλεπτες βλαπτικές επιπτώσεις στους συμπολίτες μας.
Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομίλους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεργάζεται με όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους μέσω της νομίμου οδού και ποτέ μέσω παράνομων διαδικασιών. Θα ήθελα να τονίσω και πάλι ότι τα Μ.Μ.Ε. και οι δημοσιογράφοι όλα αυτά τα χρόνια είναι το εργαλείο μέσω των οποίων δύναται να ενημερωθεί το κοινό σε όλη την Ελλάδα για τα σημαντικά θέματα Δημόσιας Υγείας.
Οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων από ελλιπή στοιχεία που κατατέθηκαν οι υπηρεσίες μας είναι υποχρεωμένες να δώσουν όποια συμπληρωματικά στοιχεία ζητηθούν εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ.
Μετά τιμής
Για την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Καθ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος
Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ: Τα κονδύλια αντιστοιχούν σε διαφημίσεις
Ενα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» επεφύλαξε και το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις «καταγγελίες» του περί «χρηματισμό» δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οπως αναφέρει το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ίδιος ο Π. Καμμένος παραδίδοντας την λίστα με τα ΜΜΕ και διευκρίνισε ότι «διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη».
Μάλιστα το όργανο της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι «προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων» και πως «στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ:
Ανακοίνωση
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει ότι η υπόθεση για την οποία προσήλθε σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμύνας κ. Πάνος Καμμένος και αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.
Κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.
Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι:
• Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό.
Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιοiefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου