ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΔΟΕ: Βρήκε «μαϊμού» ταμειακή μηχανή σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Μύκονο

Την ώρα που η Σύνοδος Κορυφής «κλείνει» το παράθυρο για ρυθμίσεις χρεών που βγάζουν λάδι τους μεγαλοφοροφυγάδες, το όργιο της φοροδιαφυγής στη Μύκονο συνεχίζεται και ο
φοροεισπρακτικός μηχανισμός δείχνει αδύναμος να κάνει το παραμικρό.

Και ενώ η κυβέρνηση «μάτωσε» για να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, στις 29 Ιουνίου κλιμάκιο ελεγκτών από την Αθήνα μπήκε σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην παραλία Πλατύς Γυαλός της Μυκόνου. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το ξενοδοχείο έκοβε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή «μαϊμού» που δεν είχε δηλωθεί στην εφορία! Αυτό σημαίνει ότι πολλές χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε καθημερινά η επιχείρηση δεν θα δηλώνονταν ποτέ στην εφορία –καθώς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει 450 δωμάτια και το δίκλινο κοστίζει από 300 ευρώ και πάνω.

Το οξύμωρο είναι όμως ότι ενώ ειδοποιήθηκε η ΔΟΥ Μυκόνου να προβεί σε κατάσχεση της ταμειακή μηχανής, στην εφορία υπηρετούν μόνον δύο υπάλληλοι (!) που ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να μεταβούν άμεσα για να κατάσχουν τη μηχανή και να καταλογίσουν πρόστιμα, διότι θα έπρεπε τότε να ... κλείσει για το κοινό η εφορία!

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στα νησιά, η Μύκονος είχε αποδώσει περίπου 30% λιγότερο ΦΠΑ σε σχέση με όσα πλήρωσε σε ΦΠΑ το 2013! Ο κύριος Βαρουφάκης και η κυρία Βαλαβάνη, ως ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δήλωναν πως έβλεπαν το πρόβλημα αλλά αντί άλλων λύσεων, πρότειναν στους φοροφυγάδες να ενταχθούν οικειοθελώς στις ρυθμίσεις χρεών για να πληρώσουν «ό,τι να'ναι» και να γλιτώσουν με κούρεμα χρεών 50%-70%.



newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου