ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Υπόγειο ντιλ Τσίπρα – Καραμανλή;

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένo;

Σε λίγες ώρες η υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκίζεται και θα κυβερνά για τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές ή μπορεί και περισσότερο, ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει η ζωή (όχι η Ζωή);
Μια κυβέρνηση που για πολλούς είναι διακοσμητική αφού δεν μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις και απλά υπάρχει για να κάνουν το κομμάτι τους κάποιοι που είχαν κολλητούς κι έγιναν πρωθυπουργοί ή υπουργοί. Για παράδειγμα ποιος θα γνώριζε τον Πικραμένο αν δεν γινόταν πρωθυπουργός ; Μόνο ως… κολλητός του Μητσοτάκη ήταν γνωστός στα πολιτικά στέκια.


Ποιος θα γνώριζε την Βασιλική Θάνου αν δεν είχε κολλητούς στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έπαιξε καλά το χαρτί της. Ο Τσίπρας είχε πάντα στο νου του τις πρόωρες εκλογές, την τοποθέτησε προ μηνών στη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός και να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το επικοινωνιακό παιχνίδι του εναλλακτικού κόμματος που έκανε την πρώτη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής.

Αν και δεν έχει μεγάλη σημασία η θητεία της νέας κυβέρνησης, υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί στην επιλογή των προσώπων. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς μπορεί να παίξουν και ενεργό μετεκλογικό ρόλο. Υποτίθεται ότι είναι κυβέρνηση κοινής αποδοχής, αλλά αμφιβάλλουμε αν ρωτήθηκαν οι υπόλοιποι, πόσω μάλλον η πρωθυπουργός κ. Θάνου που ζει το μύθο της στο Μαξίμου.

Μεταξύ μας, ωραία σκηνή η αποχώρηση του Τσίπρα από το Μέγαρο. Άντε και να μην τον ξαναδούμε εκεί. Οι πληροφορίες σε ότι αφορά τους 22 υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς αναφέρουν ότι θα είναι οι εξής:
Στο υπουργείο Εξωτερικών, τοποθετείται ο Πέτρος Μολυβιάτης, πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, στενός συνεργάτης του ιδρυτή της ΝΔ αλλά και του Κ. Καραμανλή του νεότερου, αφού ήταν στο ίδιο υπουργείο επί των ημερών της πρωθυπουργίας του, την περίοδο 2004-2007. Βεβαίως ακραιφνής Καραμανλικός και κολλητός του επίσης Καραμανλικού Πρ. Παυλόπουλου.
Καραμανλικοί είναι και οι υπουργοί, Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης. Στο Πεντάγωνο πάει ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος, ενώ στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως τοποθετείται μάλλον ο καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Πρ. Παυλόπουλο, αλλά και με τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος βλέπει τον πρώην εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που επί των ημερών της διακυβέρνησής του ήταν διοικητής της ΕΥΠ, να ορίζεται πιθανότατα υπουργός Δικαιοσύνης.
Η έκπληξη είναι ο Χρήστος Ζώης, υφυπουργός Εσωτερικών επί κυβερνήσεων Καραμανλή και στενός πολιτικός φίλος του Προέδρου της Δημοκρατίας που τοποθετείται υπουργός Ναυτιλίας. Ο Χρ. Ζώης, είχε φύγει από τη ΝΔ με το δεύτερο μνημόνιο, ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στους ΑΝΕΛ και στη συνέχεια έκανε δικό του σχηματισμό, τη Νέα Μέρα και τον περασμένο Ιανουάριο στήριξε τη ΝΔ, ενώ διατηρεί τακτική επικοινωνία με τον Πρ. Παυλόπουλο.
Επίσης, επιλογή του κ. Τσίπρα είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης που ορίζεται υπουργός Οικονομικών. Πρόκειται για πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλ. Τσίπρα και του απερχόμενου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Ένα άλλο πρόσωπο που έχει καλή σχέση με τον Αλ. Τσίπρα είναι ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, ο καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης που ορίζεται υπουργός Οικονομίας. Ο Ν. Χριστοδουλάκης είχε κάνει στροφή στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ήταν από τους προνομιακούς συνομιλητές του Τσίπρα ειδικά για το χώρο των τραπεζών.
Φιλικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο καθηγητής Νομικής, ο Αντώνης Μανιτάκης που ορίζεται υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος κινείται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ορίζεται υπουργός ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Η Φρόσω Κιάου, σύζυγος του δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ Νίκου Κιάου που ανήκει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετείται, όπως και σε άλλη υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπουργός Παιδείας, ενώ στο υπουργείο Υγείας τοποθετείται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος. Ιατρός ο ίδιος με αρκετούς κολλητούς στη ΝΔ αλλά χωρίς να έχει πρόβλημα πρόσβασης σε άλλους χώρους. Γενικώς… όπου φυσάει ο άνεμος.
Η επιλογή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Τουρισμού μάλλον σχετίζεται με το ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει ο Τσίπρας πρέπει να έχει και έναν… σόουμαν.
Τι βλέπουμε από τη σύνθεση της κυβέρνησης; Το πρώτο ότι έχει πολλούς Καραμανλικούς και το δεύτερο ότι έχει πολλούς αριστερούς και κεντροαριστερούς της επιλογής Τσίπρα. Για τους δεύτερους ήταν αναμενόμενο, για τους πρώτους όμως; Επανέρχεται το ερώτημα: Δεν βρίσκει ο Τσίπρας στελέχη που μπορούν να σταθούν σε μια κυβέρνηση από την αριστερά και καταφεύγει στη Νέα Δημοκρατία που έχει βγάλει άξιους; Ή μήπως κάποιοι που μιλούν για προσέγγιση Τσίπρα – Καραμανλή εδώ και μήνες επιβεβαιώνονται; Μια κυβέρνηση με ένα σωρό Καραμανλικούς και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καραμανλικό πόση σχέση μπορεί να έχει με την αριστερά;
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει γίνει κάποιο υπόγειο ντιλ των δύο πλευρών. Δεν πιστεύουμε ότι έτσι ο Τσίπρας βάζει πόδι και στον συντηρητικό χώρο και στρώνει το χαλί σε Καραμανλικούς πλην νεοδημοκράτες, ψηφοφόρους να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αποστερώντας και την τελευταία ελπίδα της ΝΔ.
Τα συμπεράσματα δικά σας για το τι συμβαίνει κι αν υπάρχει «γάμος». Όμως, πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομα τους στη ΝΔ. Ποιοι είναι με ποιους και σε τι στοχεύουν. Απλά πράγματα. Η δημιουργική ασάφεια των… συνιστωσών της ΝΔ κάνει πολύ κακό και
πριμοδοτεί τον χειρότερο πρωθυπουργό της ιστορίας, τον Αλ. Τσίπρα. Αφήστε που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για «ανώμαλες» προσεγγίσεις.




Αntinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου