ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Έλληνας πολίτης καλεί σε βοήθεια από το Μπουρούντι. Απειλείται με εκτέλεση

Έκκληση βοήθειας προς την Ελλάδα και την Ευρώπη στέλνει Έλληνας πολίτης που βρίσκεται φυλακισμένος στο Μπουρούντι, στο οποίο εκτυλίσσεται εμφύλιος πόλεμος.


Όπως αναφέρει το Έθνος, ο Σπύρος Χαγκαμπιμπάνα απέστειλε γράμμα προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Ελλάδας, καθώς και στην ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ζητώντας την άμεση επέμβασή τους προκειμένου να αποφυλακιστεί. Ο ίδιος ήταν αξιωματικός της μπουρουντιανής αστυνομίας μέχρι που του ζητήθηκε να ασκήσει βία κατά την διάρκεια αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Όταν εκείνος αρνήθηκε να χτυπήσει διαδηλωτές, συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις φυλακές της Muramvya, όπου υπόκειται σε βασανισμούς.
«Σας γράφω την παρούσα επιστολή ζητώντας την νόμιμη παρέμβασή σας, καθώς βρίσκομαι ανεπίτρεπτα κρατούμενος υπό απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές στο Μπουρούντι», αναφέρει ο Χαγκαμπιμπάνα στην επιστολή του, η οποία είναι γραμμένη σε άπταιστα ελληνικά.

Ο ίδιος ζητά την άμεση παρέμβαση των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, καθώς η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, γεγονός που τονίζουν και οι δύο Έλληνες δικηγόροι του, ο Ανδρέας Αναγνωστάκης και ο Αλέξης Αναγνωστάκης.
«Η απελευθέρωσή του πρέπει να είναι άμεση και χωρίς όρους», επισημαίνουν.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Σπύρος Χαγκαμπιμπάνα είναι απόφοιτος της Ελληνικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και έχει φοιτήσει και στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα όσο ζούσε στην χώρα μας και στην πορεία της ζωής του μετακόμισε στο Μπουρούντι, όπου παντρεύτηκε και έκανε ένα παιδί. Τώρα βρίσκεται φυλακισμένος επειδή αρνήθηκε να επιτεθεί σε αθώους πολίτες. Κατηγορείται για «απόπειρα πραξικοπήματος», η οποία επισείει εξοντωτικές ποινές και φοβάται πως δεν θα τύχει δίκαιης δίκης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή του, η Αφρικανική χώρα αντιμετωπίζει μια οξεία πολιτική κρίση που έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων πολιτών, τη σύλληψη και φυλάκιση πολλών μελών της αντιπολίτευσης και πάνω από 150.000 πρόσφυγες.


arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου