ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

NASA: O κόσμος δεν θα καταστραφεί τον Σεπτέμβριο

Η διαστημική υπηρεσία διέψευσε τις διαδικτυακές φήμες, επιβεβαιώνοντας ότι η «επίθεση» ενός αστεροειδή
δεν θα εξαλείψει την ανθρωπότητα στις επόμενες εβδομάδες, ή χρόνια, ή και δεκαετίες.


Η NASA επιβεβαίωσε - μετά τις συνεχείς φήμες στο διαδίκτυο για επικείμενη επίθεση αστεροειδούς που αναμένεται μεταξύ 15 και 28 Σεπτεμβρίου - ότι η ανησυχητική περίοδος των δύο εβδομάδων δεν θα περιλαμβάνει καμία επίγεια καταστροφή και επίθεση. Η πιθανότητα ένας γνωστός, δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής να χτυπήσει τον πλανήτη μέσα στα επόμενα 100 χρόνια ανέρχεται σε 0,01%, ανέφερε η διαστημική υπηρεσία σε σχετική δήλωση.

Οι επίμονες πρόσφατες φήμες σε «πολλά blogs και δημοσιεύσεις στον ίντερνετ», ότι ένας περιπλανώμενος αστεροειδής αναμένεται να εξαλείψει όχι μόνο το Πουέρτο Ρίκο, αλλά και τον Ατλαντικό και τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού, καθώς και την Κεντρική και Νότια Αμερική, έπεισε επιστήμονες της NASA ότι έπρεπε να μιλήσουν, λέει η δήλωση. «Δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση - ούτε ίχνος αποδείξεων - ότι ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα θα επηρεάσει τη Γη αυτές τις ημερομηνίες» δήλωσε ο Paul Chodas της NASA. «Αν υπήρχε κάποιο αντικείμενο αρκετά μεγάλο για να προκαλέσει αυτού του είδους την καταστροφή, τον Σεπτέμβριο, θα είχαμε δει κάτι από αυτό μέχρι τώρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA απογοητεύει τις …Κασσάνδρες. Το 2012, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο κομήτης Ελενιν ερχόταν να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Η διαστημική υπηρεσία είχε επίσης αποδειχθεί ότι έχει δίκιο όταν υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπως έλεγε το ημερολόγιο των Μάγιας, προαναγγέλλοντας την αποκάλυψη. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ένας αστεροειδής ή οποιοδήποτε άλλο ουράνιο σώμα βρίσκεται σε μια τροχιά που θα επηρεάσει τη Γη», δήλωσε ο Chodas. «Στην πραγματικότητα, κανένα από τα γνωστά αντικείμενα δεν έχει καμία αξιόπιστη πιθανότητα να χτυπήσει τον πλανήτη μας κατά τον επόμενο αιώνα».

Η ιστοσελίδα παρακολούθησης αστεροειδών της NASA αναφέρει τις επόμενες πέντε προσεγγίσεις αστεροειδών στη Γη. Από αυτές, η πιο ριψοκίνδυνη πέρασε σε απόσταση 1.689.811 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας στις 21 Αυγούστου…


theguardian.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου