ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πώς σχεδίαζε ο Βαρουφάκης και η ομάδα της δραχμής το «plan B» - Ελεγχος τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, πληρωμές μόνο ηλεκτρονικά

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ
baroyfak
Μπαράζ πράξεων νομοθετικού περιεχομένου φέρεται να ετοίμαζε η ομάδα της δραχμής, η οποία με συντονιστή τον πρώην υπουργό Οικονομικών
Γιάννη Βαρουφάκη ετοίμαζαν τα συγκεριμένα  βήματα του Plan B. Σύμφωνα με πληροφορίες, δημιουργήθηκε δίκτυο προσώπων, ειδικών αποστολών σε κύριες θέσεις. Υπήρχαν τουλάχιστον δύο άτομα από το Μέγαρο Μαξίμου,  ένας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος από το υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, ο Σ.Ν είχε αυξημένες αρμοδιότητες και θεωρείται άτομο - κλειδί.



Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ως πρώτο βήμα είχε καταρτίσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία προέβλεπε τη δημιουργία μίας υπο-ομάδας στη Γενική Γραμματεία. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων της ήταν ο αυστηρός έλεγχος των εισαγωγών. Δηλαδή; Το κράτος θα απαγόρευε την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων, πρώτων υλών κλπ προς την Ελλάδα. Με απλά λόγια, δεν θα μπορούσε να γίνει καμία εισαγωγή αν δεν λάμβανε την  έγκριση της “μικρής” Γενικής Γραμματείας. Επίσης, θα απαγόρευε τις συναλλαγές με μετρητά, επιτρέποντας μόνο πληρωμές και αγορές ηλεκτρονικώς ή ψηφιακά. Παράλληλα, θα έδινε εντολή για κρατικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών, αλλά και άμεσο “κούρεμα” καταθέσεων.

Πάντως, σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη - που αποκάλυψε δημοσίως τα σχέδια του κ. Βαρουφάκη για δραχμή πριν ακόμα λάβουν τέτοιες διαστάσεις- εκφράζει τις αμφιβολίες του για την επ’ αόριστον ματαίωση του.  “Δεν είναι σίγουρο πως το πλάνο αυτό έχει πλήρως αφεθεί ως μη ενεργό. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, καθώς δεν είναι λίγοι εντός και εκτός χώρας που επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ”, τονίζει στο “ΘΕΜΑ” ο κ. Θεοχάρης.

Τύπωμα χρήματος σε άλλη Ήπειρο;
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο βήμα ήταν  η προετοιμασία Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία για κόψιμο νομίσματος παράλληλα με το ευρώ. Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης ήταν υπέρ της σταδιακής μετάβασης σε νέο νόμισμα τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκδώσει δικά της IOUs.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρχαν συνομιλίες με νομισματοκοπεία του εξωτερικού, τα οποία είναι εκτός Ευρώπης.
Πώς σχεδίαζε ο Βαρουφάκης και η ομάδα της δραχμής το «plan B» - Ελεγχος τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, πληρωμές μόνο ηλεκτρονικά
Ας μην ξεχνάμε πως από το 1928 που ιδρύθηκε η ΤτΕ με το αποκλειστικό προνόμιο της εκτύπωσης τραπεζογραμματίων τύπωνε πάντα στο εξωτερικό και μόλις επί κατοχής έκανε τις πρώτες εθνικές εκτυπώσεις παράλληλα με το εξωτερικό, ενώ μόλις το 1950 εκδόθηκαν γραμμάτια 5.000 δραχμών με μελέτη προσπαρασκευή και εκτύπωση εξ' ολοκλήρου στην χώρα μας.
Σχετικά με το ζήτημα, ο κ. Θεοχάρης -με εμπειρία στο οικονομικό επιτελείο -επί Στουρνάρα- δηλώνει ότι “είναι προφανές πως στα αρχικά στάδια ενός τέτοιου σχεδίου και μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες μεταβατικές προσαρμογές, θα μπορούσε η χώρα μας να εκδώσει τραπεζογραμμάτια σε συνέργασία με κάποια προηγμένη εθνική Τράπεζα”.

Αν γνώρισε ή αν δεν γνώριζε ο Αλέξη Τσίπρας τα παραπάνω βήματα θα το δείξει η ιστορία....

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου