ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματία που κρατούσαν όμηρο..




Όμηρος από τέσσερις άνδρες, επί σχεδόν δύο μήνες
(το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στο παραθαλάσσιο θέρετρο πλουσίων και διασήμων: Μαρμπέγια της νότιας Ισπανίας), κρατούνταν ένας εύπορος Γάλλος.

Οι δράστες απέσπασαν από τον πλούσιο επιχειρηματία τους κωδικούς των τραπεζικών καρτών του, υποχρεώνοντάς τον επίσης να τους αγοράσει διάφορα πράγματα, κυρίως χρυσό, αλλά και να τους καταβάλλει 100.000 ευρώ κάθε εβδομάδα, πριν τον αφήσουν τελικά ελεύθερο.
Το συνολικό, μάλιστα, ποσό που του απέσπασαν έφτασε το 1,3 εκατομμύριο ευρώ.
Και μπορεί ο επιχειρηματίας να κυκλοφορούσε ελεύθερος από τις 13 Ιουλίου, ωστόσο οι απαγωγείς του τον παρακολουθούσαν και τον τρομοκρατούσαν, κάνοντας το έργο των τοπικών αρχών - που συνεργάζονταν με τη δικαστική αστυνομία της Τουλούζης - να τους εντοπίσουν, ευκολότερο.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε την Τρίτη (15/9) από τις Αρχές, παρά το γεγονός ότι οι συλλήψεις έγιναν την περασμένη εβδομάδα, τη νύχτα της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου.
Οι απαγωγείς, Γάλλοι ηλικίας από 45 έως 57, εντοπίστηκαν στο Σαν Πέδρο δε Αλκανταρά, μια κοινότητα κοντά στη Μαρμπέγια της Ανδαλουσίας, ενώ όλοι τους έχουν πλούσιο μητρώο.
Η αστυνομία, πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του θύματος, την ηλικία του και την κατάσταση της υγείας του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συλληφθέντες καταζητούνταν από τις αρχές μετά την ένοπλη ληστεία που διέπραξαν σε ένα οπλοπωλείο στο Καρμό της Γαλλίας στις 19 Μαΐου, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 22 Μαΐου, απήγαγαν τον επιχειρηματία. Αφού τον πήγαν στο σπίτι του για να πάρουν τους κωδικούς των καρτών και μερικά ρούχα, τον μετέφεραν στην Ισπανία, αρχικά στην Πλάτχα ντ' Άρο της Χιρόνα και μετά στη σε διαμέρισμα στη Μαρμπέγια όπου βρέθηκαν όπλα, 56 ράβδοι χρυσού και 90.000 ευρώ σε μετρητά.
Στην Πλάτχα ντ' Άρο τον κρατούσαν σε ένα διαμέρισμα που του ανήκε, αλυσοδεμένο στο υπόγειο. Αργότερα τον μετέφεραν σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στη Μαρμπέγια.
Οι δράστες είχαν γνωριστεί στη φυλακή όπου εξέτιαν ποινές για ληστείες και ανθρωποκτονίες. Όλοι τους είχαν ένα κοινό σημείο: είχαν πυροβολήσει στο παρελθόν, τουλάχιστον μία φορά, έναν αστυνομικό. Ο ένας μάλιστα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και είχε δραπετεύσει από τη φυλακή.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου