ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τι απαντά η Μπέττυ Μπαζιάνα για τις επικρίσεις που δέχεται για τον διορισμό της στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

MPAZIANA



«Δεν θα μπορούσα να σταματήσω να εργάζομαι» δηλώνει η Μπέτυ Μπαζιάνα,
σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, σε όσους την κατηγορούν πως επελέγη λόγω αυτής ακριβώς της
θέσης της στο πλάι του πρωθυπουργού, για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας.



Η κ. Μπαζιάνα νιώθει «τιμή, γιατί ένα ΑΕΙ με επιλέγει να διδάξω και ευθύνη γιατί η διδασκαλία είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά»

«Έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια», τονίζει σύμφωνα με εφημερίδα, «ας κριθώ γι' αυτό που είμαι και γι' αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα».

Είναι κατηγορηματική λέγοντας ότι «τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή», έτσι θα γίνει και με τον σύζυγό της. Μέχρι τότε «ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας».

Στη μομφή πως πήρε τη θέση ενώ δουλεύει και θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα και στηλιτεύει το γεγονός πως οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές- ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ- αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως είχε γίνει δεκτή το 2014 σε γνωστό ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων και ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί εκεί υπολογίζοντας το οικογενειακό κόστος. «Οι εκλογές του Ιανουαρίου άλλαξαν την οργάνωση της οικογένειας και γι' αυτό εγκατέλειψα την ιδέα της μετεγκατάστασης. Ίσως στο μέλλον... Ποιος ξέρει;».

Τέλος, στην ερώτηση «γιατί το κάνει» απαντά «για τη διδακτική εμπειρία». Όσο για το μισθό της, λέει πως είναι «μια πολύ φτηνή επιλογή για το πανεπιστήμιο». Είναι δημόσιος υπάλληλος που θα αμείβεται βάσει νόμου με το 1/3 του μισθού του έκτακτου διδάσκοντα. Δηλαδή δεν θα φτάνει καν για τις μετακινήσεις της. «Δεν το σκέφτομαι καθόλου. Η δουλειά αυτή δίνει πολύ μεγάλη χαρά», λέει.

Η κ. Μπαζιάνα θα συνδυάσει τα νέα της καθήκοντα με αυτά στο ΕΜΠ στο οποίο υπηρετεί ως εργαστηριακό εκπαιδευτικό προσωπικό μετά την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο υπηρεσιακή άδεια για τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς να παρακωλύεται η άσκηση τω καθηκόντων της στο ΕΜΠ.


Star-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου